Jump to content
Sign in to follow this  
Rosenne Collingwood

Mededelingen & Meer - Vliegles

Recommended Posts

Vanaf begin 1835 zal Rosenne de vlieglessen overnemen en aangezien ze het niet helemaal eens is met de methoden van de lerares voor haar, gooit ze het over een nieuwe boeg. 

 

Eerstejaars: 

De eerstejaars zijn vaak beginnende vliegers en zullen het hele jaar lessen met elkaar volgen. Ook gevorderde eerstejaars, zullen gewoon bij hun jaarlaag moeten blijven. Zij kunnen met hun kennis namelijk de andere leerlingen ook optrekken. Wanneer een eerstejaars echt talent heeft, mag het van Rosenne zo nu en dan ook meedoen met de algemene gezamenlijke trainingen van de ouderejaars. 

 

Tweede t/m zesdejaars - Gezamenlijke trainingen

Vanaf het tweede jaar ligt de focus niet zozeer meer op het leren vliegen, want dat zou je tegen die tijd ongeveer moeten kunnen, maar worden de vlieglessen steeds meer gericht op zwerkbal. Rosenne gelooft erg in de kracht van het team en leren samenwerken staat in deze lessen dan ook centraal. De gezamenlijke trainingen zijn voor alle leerlingen die interesse hebben in nog beter leren vliegen en goed te leren zwerkballen als een team. Ze zijn een goede aanvullen op de trainingen van je zwerkbalteam. 

 

Tweede t/m zesdejaars - Specialisatie trainingen

Rosenne gelooft dat er in de algemene gezamenlijke trainingen niet genoeg ruimte is voor de ontwikkeling van precieze vaardigheden voor de verschillende zwerkbalposities. Daarom zullen er naast de "teamtrainingen" elke maand specialisatie trainingen worden gegeven, een aparte voor drijvers, jagers, zoekers en wachters. In deze specialisatietrainingen ligt de focus op het optimaal ontwikkelen van trucjes, bewegingen en verdere vaardigheden van één bepaalde positie. Zo zullen de drijvers extra krachttraining krijgen, de zoekers vooral trainen op hun lenigheid en snelheid en ga zo maar door. Je karakter kan deze lessen volgen als dit een van de posities is die hij bijvoorbeeld ook bekleed in het zwerkbalteam en er graag beter in wil worden, of omdat je karakter het eens uit wil proberen. Van Rosenne ben je altijd welkom. Binnen haar lessen zal ze rekening houden met de verschillende niveau's. 

 

Toekomstige zwerkbalspelers:

Als er leerlingen zijn die een toekomst zoeken in zwerkbal, dan wil Rosenne hen graag helpen bij het bereiken van deze droom en hen daarbij de juiste begeleiding geven. Als je karakter graag professioneel zwerkballer wil worden, dan kan je haar aanspreken en zal je extra tips en trainingen geven naar behoefte. Ze heeft ook contact met een aantal professionele teams en zwerkbalspelers, dus als je geluk hebt weet ze daar ook nog wel iets te regelen zodat je eens in het professionele wereldje kan kijken. 

Edited by Rosenne Collingwood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×