Jump to content
Sign in to follow this  
Heaven Priest

Heaven Priest

Recommended Posts

Algemeen:

Naam: Heaven Ruth Priest

Leeftijd en Verjaardag: 16, 24 februari 1818

Schooljaar en Afdeling: Zesde jaar, Zwadderich

Politieke voorkeur: MV

 

Achtergrond:

Familiesituatie & Geschiedenis in het kort: Heaven is het oudste kind van James Priest en Susannah Riley, waarna er jaren later nog een paar volgden. Voor de geïnteresseerden, er zijn er nog vier achterna gekomen, zijnde een mannelijke tweeling, nog een broertje en uiteindelijk een zusje. Doordat ze minstens zeven jaar ouder was dan haar broers en zus, heeft ze zichzelf altijd vrij beschermend tegenover ze gedragen, al vond ze het aanvankelijk niet per se …leuk dat ze zo ongevraagd de aandacht van haar ouders moest gaan delen met een stel etters (en meteen twee!). Maar goed, daarna raakte ze er wel aan gewend. En ondertussen moet niemand een kwaad woord tegen haar spreken over die mormels, weet je wel, want ze houdt zielsveel van ze.

Maar dat is niet erg stoer om toe te geven, dus daar zwijgt ze over het algemeen over. Nu ja.

 

Goed, goed, laten we het over relevantere dingen hebben. De Priestfamilie is een familie die erg gericht is op hun reputatie, die kuisheid erg belangrijk vindt en ook behoorlijk religieus is. Niet zozeer dat hun lezing van de Bijbel strikt op de letter is (oké, misschien een beetje), maar de geest van de Bijbelse wet vinden ze erg belangrijk en bepaalde regels passen ze ook letterlijk toe. De achternaam is op dat vlak toeval, maar de overige namen niet. Wat fijn ook weer. Punt is, Heavens jeugd werd bevolkt door kerkelijke diensten, liefhebbende ouders en heel, heel veel slapengaanverhaaltjes (deels uit de Bijbel, deels uit de duim van haar vader gezogen) omdat ze daar nu eenmaal een tijdje geobsedeerd mee was. De eerste keer dat ze een teken van magie vertoonde, was trouwens ook tijdens één van die verhaaltjes: toen haar vader zijn verhaal te vroeg naar haar zin beëindigde, toonde ze haar ongenoegen door haar teddybeer de lucht in te laten vliegen. De boodschap kwam niet echt over, maar haar vader vond het wel leuk. It’s something.

 

Toen ze zeven was, kreeg ze er in één keer twee broertjes bij die wel erg veel schreiden en al snel kwam ze erachter dat ze daarmee niet stopten als ze zelf ging huilen. Dat werkte ook niet bij het broertje dat erna kwam, toen ze negen was en tegen de tijd dat ze twaalf was en het zusje ter wereld kwam, was ze oud genoeg om het niet meer te proberen. Door de geboortes van al die extra kinderen ten huize Priest kreeg Heaven natuurlijk een stuk minder aandacht, wat ze aan de ene kant niet fijn vond, maar aan de andere kant betekende het ook een beetje meer losgelaten worden voor een meisje dat voorheen bijna nooit alleen in een kamer zat. Ze wist niet precies wat ze daarmee aanmoest en toen ze op haar elfde naar Zweinstein werd verscheept, had ze zelfs nog méér vrijheid. Het enige wat ze moest doen, was iets van elke week een brief versturen of zo, liefst twee keer per week. Het was heel vreemd allemaal. En natuurlijk betekende dat Heaven op Zweinstein een paar vriendinnen om zich heen verzamelde om alles uit te proberen wat ze waarschijnlijk niet mocht doen, niet zou moeten doen en gewoon heel erg stom was om te doen. Het ging allemaal prima eigenlijk. Zo nu en dan een kwetsuurtje, maar ach, het viel allemaal wel mee.

 

Toen een zekere Daniella Adler – aka koningin van de hele wereld, onderwereld inclusief, waarschijnlijk niet de hemel, maar mocht ze die willen, zou ze die waarschijnlijk nog krijgen ook – haar intrede deed in Zweinstein in haar vierde jaar, was Heaven een vroege vogel in de Daniella-adoratie. Gewoon. Omdat ze eigenlijk alles was wat Heaven in haar heimelijke dagdromen wilde zijn: wild, charismatisch en ontembaar, een droom en een nachtmerrie tegelijkertijd. Heaven doet haar best om het lowkey te houden, om haar bewondering niet al te zeer te laten blijken, maar daar is ze niet heel goed in en ze doet waarschijnlijk zo’n beetje alles wat mejuffrouw Adler van haar wil.

 

Nu betekent dit alles niet per se dat ze alle religieuze gewoontes van het ouderlijk huis achter zich heeft gelaten. Ze twijfelt, dat wel, ze twijfelt aan de riten, aan de tradities, aan het idee van een almachtige en alwetende God die zoveel verbiedt en die alsnog haar tot nu toe bijna altijd gewoon haar gangetje heeft laten gaan, zonder dat ze eigenlijk ooit echt Zijn teleurstelling in haar heeft laten voelen. Niet dat ze goed weet wat ze ermee aan moet. Eigenlijk weet ze bij heel veel niet wat ze ermee aanmoet. Maar ach. Daar komt ze nog wel achter, toch?

Burgerlijke staat: Alleenstaand

Beroep: Scholier

Woonplaats: Leeds

Bloedlijn: Volbloed

Rijkdom: Bovengemiddeld

Religie: Anglicaans

 

Publiekelijk gezicht:

Uiterlijk: Heaven heeft grijsblauwe ogen en donkerbruin, steil haar. Haar gezicht is bezaaid met sproetjes, iets waar ze over het algemeen niet heel blij mee is, maar ze zijn er nu eenmaal. Ze is iets langer dan het merendeel van haar leeftijdsgenootjes en heeft een gemiddelde bouw. Aan haar uiterlijk besteedt ze veel aandacht, ijdel als ze is, dus ze probeert er altijd verzorgd uit te zien.

Toverstok: 33 cm esdoorn, drakenbloed, flexibel

Huisdier: Geen

 

 Karakterbeschrijving:

Positieve eigenschappen:

- Sluw

- Flexibel

- Onderzoekend

- Doorzetter

- Ondernemend

- Loyaal

- Ambitieus

- Genereus

- Enthousiast

Negatieve eigenschappen:

- IJdel

- Nieuwsgierig

- Opdringerig

- Beïnvloedbaar

- Materialistisch

- Veel bevestiging nodig

- Twijfelaar

- Wisselvallig

- Obsessief

 

Extra:

XRkH00m.png

I wish I was sorry xoxo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×