Jump to content
Sign in to follow this  
Felicia Harding

[15+] Stand down or show down, let's get this done

Recommended Posts

OOC:
Alvast een 15+ waarschuwing wegens geweld en mogelijk andere zaken, we zien wel hoe het loopt.

 

Over het algemeen was Felicia er dol op als situaties spannend waren en anders liepen dan gewenst, maar op bepaalde punten zou het wel fijn zijn geweest als dingen verliepen volgens plan. Het had gewoon simpel moeten zijn, een kleine klus voor haar bazen en dan naar de Malediven voor een ontspannende vakantie waarbij ze zich vast op de één of andere manier zou verwikkelen in een burgeroorlog, maar dat was gewoon hoe het ging. Het was in ieder geval niet de bedoeling dat het allemaal zo uit de hand was gelopen… Ze moest straks maar eens een streng woordje wisselen met haar bazen. Nou ja, als Felicia het vandaag zou overleven, natuurlijk.

 

Ze kromp in elkaar toen een spreuk insloeg vlak bij haar hoofd. Shit. Felicia had zich snel achter een stel kratten geworpen, maar die werden zo onderhand aan stukken gereten door de spreuken die haar kant op werden geworpen. Boos knarste ze haar tanden op elkaar, geen denken aan dat ze zich zo zou laten verslaan, voor ze op het juiste moment opsprong en met een zwaai van haar toverstok een stel kratten de juiste kant op slingerde.

 

In het beste geval was ze afgeleid.

 

In het slechtste geval had Felicia zonet haar eigen beschutting verwoest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze had moeten zien dat het te makkelijk was geweest bedacht Daniella terwijl ze licht hijgend van de inspanning haar vloeken afvuurde. Natuurlijk had ze moeten weten dat het niet haar geweldige karma was, haha, toen haar slachtoffer wel heel erg vriendelijk op haar uitnodiging om haar hier te meeten.  Maar ze was er vanuit gegaan dat de persoon of heel dom was of heel erg dapper en verveeld. Nu kon ze die tweede optie wel waarderen en de eerste zou het makkelijker maken dus ze was er redelijk overmoedig naar toe gegaan. En hoewel het geen excuus was, hoelang vermoorde ze nou immers al mensen om haar bankrekening te spekken (hoewel eerlijk het ging haar vooral om de fun maar dat ze van haar hobby haar baan kon maken was iets prachtigs. ), had Daniella niet veel ervaring met het vermoorden van vrouwen. Dat was niet omdat het tegen haar normen en waarden in ging, ha die had ze niet, maar omdat mannen nou eenmaal haar specialiteit waren. Ze waren heel simpel je ging met ze naar bed zodat ze uitgekleed en kwetsbaar waren en stak vervolgens glimlachend een mes tussen hun ribben. Hoewel als ze eerlijk was prefereerde ze de gevallen waar ze niet eens bij dat punt hoefden te komen want de seks was meestal slecht en saai.

 

Maargoed, terug naar deze situatie. Er waren een paar dingen die je moest weten. Een Daniella en Felicia Harding kenden elkaar vaag van lang geleden, nog een reden dat het logisch was geweest dat Felicia op de uitnodiging was ingegaan en bovendien de reden dat zij deze rotzooi mocht opruimen. En twee kennelijk had ze het meisje tijdens haar schooltijd zwaar onderschat en daarom zat ze nu in de situatie dat ze tegen iemand moet vechten die daadwerkelijk skills had. Ergens was dat wel verfrissend maar het was ook heel erg vervelend aangezien deze persoon haar kennelijk ook dood wilde hebben ugh.

 

En toen vloog er ineens een krat naar haar hoofd en hoewel ze snel genoeg was om het ding te laten ontploffen stond ze niet ver weg om niet stukken hout tegen haar gezicht aan te krijgen en dat liet best een nare snee achter. Au. Het enige voordeel was wel dat ze nu inderdaad vrij zicht had op haar slachtoffer. “Expelliarmus” gilde ze boos, want hoewel het de saaiste spreuk was in het handboek der spreuken waren wapenloze slachtoffers altijd het beste. Want op dat moment kon ze haar toverstok aan de kant leggen en haar messen pakken, ze hield nou eenmaal heel erg van het gevoel van iemand neersteken en bovendien ook heel erg van bloed. Magie was handig maar het gaf niet dezelfde kick als een mes steeds dieper in iemand borstkas drukken. “Wie heeft je gestuurd”, vervolgde ze snel zonder te kijken of haar spreuk gewerkt had. Ze kwam er vanzelf wel achter onvoorspelbaarheid was immers het leukste aan dit spel. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toen ze de uitnodiging van Daniella had gekregen, was het wel heel erg toevallig geweest, eigenlijk. Ze hadden elkaar al jaren niet gesproken en net vandaag, toen Felicia haar nieuwe opdracht had gekregen, had ze ineens een uitnodiging gekregen van Daniella Adler. Maar tja, het was gewoon zo'n handige gelegenheid, die kon ze toch moeilijk weigeren? Het was verstandiger geweest om af te zeggen en haar later op te zoeken op een moment dat Daniella niet op haar gemak was, maar af en toe was een beetje leven met gevaar ook wel leuk.

 

Behalve dat ze dit niet had verwacht qua gevaar. Ja, Felicia had Daniella gekend op school, maar dat was alweer jaren geleden. Hoe had ze kunnen verwachten dat Daniella gewoon op het punt stond om haar zelf om het leven te brengen! Niet, toch? Want Felicia kende de meeste mensen wel in dit wereldje, maar dat Daniella dit soort dingen kon, daar had ze niets van gehoord. En dat was toch enigszins problematisch.

 

Ja, Daniella's Expelliarmus werkte inderdaad, maar Felicia was vaker in een duel geweest en dus maakte ze zich er niet veel zorgen om dat haar toverstok wegvloog. In plaats daarvan dook ze opzij en haalde ze een tweede toverstok uit haar mouw. Ha, extra toverstokken, daar had je nog eens wat aan. "Accio toverstok," siste ze achter haar nieuwe bescherming (weer een stel kratten, jemig) zodat haar oorspronkelijke toverstok naar haar toe vloog voor Daniella hem te pakken had.

 

Ze trok iets haar wenkbrauwen op toen Daniella haar vroeg wie haar had gestuurd. "Hetzelfde kan ik aan jou vragen," riep ze terug. Ha, alsof ze haar bazen ging verraden! Ze zouden haar vermoorden. "Maar eigenlijk ben ik nieuwsgieriger sinds wanneer dit je baan is geworden." Tenminste, ze ging er vanuit dat Daniella professioneel was.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verdomme een extra toverstok waarom had zij daar niet aan gedacht, nou omdat ze roekeloos en arrogant was, een gevaarlijke combinatie, en het niet eens in haar opkwam dat ze zoiets nodig zou hebben. Daniella had verwacht dat ze even wat spreuken zou doen , een mes in Felicia's borstkast rammen en desnoods nog wat spelletjes spelen waar ze het meisje zou laten denken dat er hoop was dat ze het overleefde. Ze haatte het om hulpeloze mensen te vermoorden, niet omdat dat het zielig was maar omdat het geen uitdaging was en haar ego er niet echt door gevoed werd. Het was nog steeds leuk als je in gedachten nam dat als je iemand vermoorde je ergens een kettingreactie aan chaos creëerde, Daniella spaarde overlijdensberichten van haar slachtoffers om zich hieraan te herinneren op momenten dat ze het even niet meer leuk vond, maar met uitdaging was het beter.

 

En Felicia Harding was een uitdaging zeker . Maar wel een van het soort waar ze zich liever beter op voorbereid had.

 

Ze grijnsde opgewekt toen Felicia vroeg sinds wanneer ze dit deed, het was misschien niet het slimste om hier over te praten maar het was wel iets wat ze graag deed. Net als een hele hoop pyschpatishe moordenaars was Daniella het soort dat erg goed was en genoot van haar werk maar aan de andere kant altijd gevaarlijk bezig was omdat ze trots was op haar werk en erkenning wilde. Dat laatste was geen goed plan als je niet opgesloten wilde worden. Maar nouen.

 

"Het begon allemaal tijdens mijn fantastische studententijd ", begon ze licht spottend alsof ze een spannend verhaal vertelde maar ging al snel weer over naar normale toon. "Het was saai, ik had de vrienden het geld , de scharrels en het was Zweinstein all over agian alleen iedereen was ouder. En ik denk dat ik iets anders zocht , iets met spanning en adrenaline en het gevoel dat je echt mensen hun levens kon bepalen. En toen kwam dit op mijn pad." Ze haalde haar schouders op, "wie weet heb ik toch nog iets geleerd van de Johnsons die maar nooit stopten dat je van je hobby je werk moet maken. Maar luister lieve Felicia het is heel onbeleefd om je gesprekspartner niet aan te kijken dus ik denk dat die kratten even weg moeten "

 

En met een onheilspellend lachje zette alvast twee kratten in brand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onbewust had Felicia best wel een goede strategie gekozen. Door Daniella aan de praat te houden (en Daniella hield van over zichzelf praten, dat wist iedereen) had ze tijd voor zichzelf gecreëerd om een ander plan te bedenken, iets om uit deze situatie te komen en de klus gewoon te klaren. Want aan het einde van de dag had Felicia gewoon de opdracht gekregen dat Daniella dood moest.

 

Ze luisterde met een half woord naar Daniella's verhaal, terwijl ze om zich heen keek naar een betere plek om zich achter te verstoppen. Ja, daar! Steen was altijd beter dan hout, niet waar? Dus ze wachtte tot Daniella afgeleid genoeg was om van plek te verwisselen.

 

Oh shit, blijkbaar net op tijd, want plotseling stonden de kratten waar ze zich zonet achter verborgen had in brand. Felicia knarste geërgerd met haar tanden, maar kroop op handen en voeten naar de andere kant van het stenen muurtje. Zolang Daniella maar niet in de gaten had waar ze was… Ze hield voor een moment stil zodat ze een bezwering uit kon spreken over haar keel.

 

"Dus, het kwam zomaar op je pad?" vroeg Felicia spottend. Door de bezwering klonk het hopelijk alsof haar stem vanaf een andere kant van de ruimte kwam, dus ze hoefde alleen maar uit Dani's zicht te blijven… "Of ben je er zelf naar gaan zoeken?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gefrustreerd keek ze om zich heen want hoewel ze echt niet zo dom was, niet na de afgelopen minuten in elk geval, om te geloven dat Felicia echt zo luid en duidelijk haar schuilplaats zou verraden kon ze ook nog niet zo snel zeggen waar ze wel zat . En hoewel verstoppertje echt wel een leuk spelletje was stond het zeker niet in Dani's top tien. Dan speelde ze echt liever wat anders.

 

"Is dit echt wat je wilt gaan doen ? Wat levensverhalen uitwisselen. Oh hoe ben jij hier terecht gekomen , wat is je favoriete moord methode , weet je misschien welke zeep het beste werkt om bloed uit je kleren te wassen ? Blablaba". Ze zuchtte even verveeld maar grijnsde vervolgens zelfingenomen toen ze licht uitdagend vervolgde. "Want dan zou ik de inzet wat verhogen niet waar . Luid het spreekwoord niet two can keep a secret if one of them is dead?"

 

"Oke dit is het plan, we gaan dit hele elkaar leren kennen doen . Drie vragen voor ons beide en je mag een keer liegen. Als ik jou betrap op een leugen kom je uit je knusse schuilplaats en mag ik je minstens twee keer vervloeken zonder dat je iets doet .Als jij wint mag je de rest van dit gevecht vechten met het voordeel dat ik mijn toverstok in brand zal steken deal ?"

 

Het was niet slim absoluut niet maar het was leuk en bovendien zou ze toch wel winnen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daniella was ook niets veranderd in de laatste paar jaar. Nog steeds niet goed met geduld, nog steeds dol op alles wat verveeldheid ook maar een klein beetje verdreef. Dat was natuurlijk de reden dat ze ooit dit beroep had gekozen. Niet dat Felicia veel betere redenen had, behalve dat ze er gewoon een beetje was ingerold. Maar goed, Felicia dacht goed na over de situatie. Drie vragen, één leugen en als Daniella haar betrapte, zou ze twee keer vervloekt worden en als zij Daniella betrapte, stak ze haar eigen toverstok in de fik.

 

Dit was waarschijnlijk het domste idee dat Felicia ooit gehoord had, maar… het was Daniella. Het minste wat ze kon doen was haar bezighouden tot ze dichtbij genoeg was gekomen om haar te vermoorden.

 

"Oké," zei Felicia terwijl ze iets comfortabeler ging zitten. "Ga jij maar als eerste, gezien ik zonet al wat vragen heb gesteld." En eigenlijk was ze best benieuwd wat Daniella van haar wilde weten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×