Jump to content
Sign in to follow this  
Heks & Haard

Heks & Haard

Recommended Posts

xjMpYcs.png

Het lijkt erop dat we enkel ongelukkige jongedames hebben in onze samenleving! Zo ook de gravin van Galloway. Natuurlijk is het al heel sneu hoe zij gravin is geworden. Zo'n titel gaat normaal gesproken alleen maar over naar mannelijke erfgenamen, maar de gravin had geen enkele mannelijk familielid meer over toen ineens haar oom, de vorige graaf van Galloway, vermoord werd op haar verrassingsfeestje, maar liefst! Een groot drama, natuurlijk, vooral omdat zo'n keurige jongedame ineens een heel graafschap moest leiden. Zoiets is natuurlijk niet geschikt werk voor een jongedame, dus we kunnen de gravin alleen maar aanraden om zo snel mogelijk een man te zoeken.

Dit lijkt echter behoorlijk moeilijk te worden, want de laatste tijd is de dame veel in het gezelschap gezien van Thomas Hawk, manager van Ek books and coffee. Niets tegen meneer Hawk, we weten zeker dat hij een waardige manager uit de middenstand is, maar zo'n iemand is toch niet geschikt om om te gaan met een gravin? Hij spreekt haar vast gewoon aan als 'Aurora' in plaats van 'lady Galloway'! We houden ons hart vast, maar vragen ons ook af wat de lieve gravin in vredesnaam in hem ziet. Is hier misschien liefdesdrank in het spel? Zo'n man kan anders toch nooit zo'n goede vrouw krijgen?

Wat er ook aan de hand is, wij kunnen alleen maar hopen dat lady Galloway binnenkort wordt gered. Er is vast wel iemand die zich over het arme kind wil ontfermen, of het nou haar oom de Hertog van Argyll of misschien een goede vriendin is. Iemand kan dit meisje toch wel wat verstand aanbrengen? En misschien haar eten voorproeven of iemand met een liefdesdrankje aan de slag is gegaan?

Geschreven door Gianna

Edited by Heks & Haard

Share this post


Link to post
Share on other sites

X5Zo1bw.png
 
Iedereen heeft vast van de schandalige scheiding tussen Alexis Hollow en Nicholas Eversly gehoord, toen de heks op haar dochters eerste verjaardagsfeestje aan iedereen vertelde dat Nicholas niet de vader van haar dochter was. Arme Nicholas! Ons hart bloedde voor hem, dat zo'n sterke man zo aan de kant geschoven kon worden door een vrouw. Geen van onze lezeressen koos haar kant, wat natuurlijk meer dan logisch was. Maar we dachten wel dat het hiermee afgerond was. Nicholas vrij van zo'n gedrocht en Alexis vrij om de rest van haar leven te verpesten, samen met dat kind van haar.
 
Maar nu kregen we nieuws te horen van één van onze bronnen, vast één van onze geliefde lezers, uit St. Holisto's. Juffrouw Hollow is blijkbaar langsgekomen voor een zwangerschapstest en is nu twee maanden zwanger!
 
Nou, vreselijk, natuurlijk. Ongehuwde moeders zijn sowieso al vreselijk in deze tijd, maar de vraag is vooral van wie ze zwanger is geworden! Ik gok erop dat het een getrouwde man is, dat ze die heeft verleid en nu probeert met een zwangerschap bij zijn vrouw vandaan te lokken! Ik zou dus goed opletten, lieve lezeressen, wat jullie mannen de laatste tijd aan het doen zijn.
 
En Alexis zelf? Nou, ik heb erg veel medelijden met haar kinderen. Zo'n vreselijk mens als moeder, ik moet er niet aan denken! Nicholas mag blij zijn dat hij van haar af is, nu kan hij zich tenminste richten op het vinden van een goede, loyale vrouw! Oh, ik ken zeker vijf geschikte jongedames die zouden staan trappelen om een kans te maken zijn vrouw te worden. Laten we hopen dat hij snel over dit trauma heen komt en klaar is voor de huwelijksmarkt! Misschien krijgen we hem dit jaar zelfs op het debutantenbal te zien?

Geschreven door Gianna.

Edited by Heks & Haard

Share this post


Link to post
Share on other sites

65mfSPh.png

Debutantes en andere vrijgezelle jongedames opgelet, we hebben speciaal voor jullie een geweldige jongeman geselecteerd die nog niet bezet is. Houd jullie notitieboeken in de aanslag, zodat jullie alles over deze interessante jongeman kunnen leren!

Dorian is geboren in de familie Adams, één van de meest belangrijke families van de tovenaarswereld. Ze werken al jarenlang op het Ministerie van Toverkunst en zijn dus een geschikte aanwinst voor alle jongedames met politieke ambities!

Dorian werd geboren op 6 november 1809 en is nu dus al vierentwintig jaar oud! Binnenkort wordt hij vijfentwintig, wat een perfecte huwelijksleeftijd is. In Zweinstein werd hij gesorteerd in Zwadderich. Deze ambitieuze jongeman werd niet alleen klassenoudste, maar ook hoofdmonitor! Het is dus duidelijk dat hij erg goed is in het nemen van verantwoordelijkheid!

Nadat deze jongeman afstudeerde van Zweinstein is hij een studie Psychologie gaan volgen aan de Magische Universiteit van Cambridge. Maar uit interesse voor de politieke werking en waarschijnlijk ook uit traditie, heeft hij een aantal klassen politicologie gevolgd! Na zijn afstuderen is hij op het Ministerie gaan werken als Criminal Profiler, een zeer interessante beroepskeuze!

Dorian houdt van lange wandelingen op het strand, romantisch schaken bij kaarslicht en het lezen van goede boeken. Hij is vastbesloten om een goed huwelijk te sluiten en wil zeker een paar kinderen! Met twee zussen zouden zijn toekomstige kinderen een paar leuke tantes hebben.

We zijn erg jaloers op de jongedame die hem aan de haak weet te slaan en wensen jullie allemaal veel succes!

Geschreven door Gianna.

Edited by Heks & Haard

Share this post


Link to post
Share on other sites

E8Czsmg.png

Iedereen is verschillend en dat moeten we accepteren maar helaas moeten we daarmee meteen accepteren dat sommige mensen nou eenmaal beter zijn dan anderen. Nu is het hebben van de juiste mening daarover natuurlijk heel erg ingewikkeld vooral als sommige mensen veel overeenkomsten hebben. Daarom hebben we deze fantastische rubriek voor jullie zodat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je toevallig de verkeerde mening hebt. Luister naar ons en alles komt goed.
 
Vandaag bespreken we de twee geliefde schoolhoofden van Zweinstein zodat u precies weet welk schoolhoofd een geschikt voorbeeld is voor u kind en wie we er bij de volgende vergadering uit moet worden geknikkerd.
 
Rosenne Collingwood:
Ach wat is haar verhaal toch tragisch, de arme weduwe Collingwood. Natuurlijk kan het wel een beetje haar eigen schuld zijn want kennelijk zorgde ze niet goed genoeg voor haar man anders was hij nu niet dood geweest en roddels gaan dat ze officieel zwanger werd voor ze getrouwd was dus er valt over te debatteren of ze dit ergens verdiend heeft of niet. Maar maak je geen zorgen Rosenne we leven allemaal heel erg met je verlies mee en vergeven het je zelfs dat je nog meer bent gaan werken. Het leven van een weduwe is nou eenmaal zwaar en het zou nog tragischer zijn als je straks ook nog een van je kinderen verloor vanwege honger. Hopelijk ben je een betere moeder dan dat je echtgenote was dan komt het vast allemaal wel goed.
 
Rosenne is momenteel docente muziek en schoolhoofd op Zweinstein en we zijn in elk geval blij dat ze gekozen heeft om zo'n keurig vak te geven in tegenstelling tot haar mede schoolhoofd waar we straks op komen. Ook heeft ze tijdens haar vorige keurige baantje als persoonlijke assistent voor de minister zelfs de kans gehad om belangrijke mensen te ontmoeten en is hiermee een groot voorbeeld voor alle andere lage middelklas meisjes die eigenlijk nooit belangrijk zullen zijn. Het gaat er immers niet om wie je bent maar wie je kent.
 
Wij zijn  van mening dat Rosenne best een goed voorbeeld kan zijn voor vrouwelijk Zweinstein als ze heeft geleerd van haar fouten en haar leerlingen niet zo verwaarloosd als haar echtgenoot. Ze is immers lief, mooi heeft al een paar kinderen en nu god haar gestraft heeft voor haar wandaden is ze vast ook weer vergeven om naar de hemel te gaan. Ja ze kan ermee door.

Madlyn Whitley-Grace
Ten eerste waarom moet u zo nodig je eigen achternaam houden? Het is niet alsof je een titel hebt of dat je maar op enige manier van belang bent. Natuurlijk mag het wel maar wij vinden dat je een verkeerde boodschap overbrengt. Alsof de familie van je man niet genoeg voor je is.
 
Daarnaast zijn we het niet eens met de keuze van het vak dat u geeft, Waarzeggerij is iets voor kermis artiesten en oplichters en het zou eigenlijk gewoon geschrapt moeten worden. Het is verschrikkelijk dat we leerlingen leren dat ze hun toekomst kunnen voorspellen, dit geeft ze hoop alsof ze maar enige invloed hebben op hoe hun leven eruit gaat zien en aangezien vrije keuze alleen voor de hogere klassen is weggelegd is het gewoonweg wreed om zoiets indirect te stimuleren.
 
Het is ons trouwens ter oren gekomen dat ook u zwanger bent geraakt voor het huwelijk en het voor elkaar heeft gekregen om snel nog even te trouwen. Hopelijk heeft u geleerd van deze fout want het had heel erg anders kunnen aflopen en als we zien wat er bij Rosenne gebeurd is zou ik nog maar even goed uitkijken voor u lang en gelukkig voor uzelf voorspeld.
Nee wij denken dat Madelyn het meest ongeschikt is omdat ze leerlingen valse dromen geeft en totaal geen verantwoordelijkheid neemt voor haar daden.

Geschreven door Lily

@@Rosenne Collingwood @@Madlyn Whitley-Grace

Share this post


Link to post
Share on other sites

AoMbmXN.png
 
Iedereen kent de mythe van wanhopige vrijgezellen die zoals elke avond zichzelf bezatten in barren en theaters omdat ze nou eenmaal gefaald hebben in het leven, (iedereen weet immers dat het levensdoel van de mens, en vooral de vrouw natuurlijk, is om nog lang en gelukkig te leven met een partner. Zonder wederhelft tel je nou eenmaal niet echt mee.) en in deze bar dan ineens hun levenspartner tegenkomen. Een mythe ja, want een fatsoenlijke levenspartner kom je niet tegen in een bar, maar op een bal of tenminste een respectabel feest.
 
Maar met Halloween voor de deur kwamen deze keer de spookverhalen en sprookjes toch uit. Vrijdag 17 oktober na een theaterstuk zo saai dat ik de naam sowieso al niet weet maar die al helemaal in het niet valt na de beruchte afterparty, was het dan eindelijk raak voor onze wanhopige jongeheren en jongedames. Het leek wel of iedereen die avond raak schoot op liefdesgebied. Natuurlijk kwamen we er later pas achter dat dit door liefdesdrank kwam, een erg goedkope truc om een feestje leuk te maken als je het ons vraagt trouwens. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder schandalig!
 
Zo zagen we lord Lawrence Hastings vertrekken met een vrouw die duidelijk niet zijn vrouw was, nadat ze overigens al wat dingen gedaan hadden die hij vast ook niet met zijn vrouw doet want anders was ze vast alweer zwanger geweest en ging de Marquess of Montrose er met een prostituee vandoor. We hopen trouwens dat ze hem niet heeft laten betalen want dat is wel het minste wat ze kan doen na alle schade die ze heeft aangedaan. Ook is Howard Bowman verloofd geraakt met iemand die ons net zo ongeschikt lijkt als de vrouwen van al zijn andere mannelijke familieleden, en vergreep Alexis Hollow zich weer aan haar ex man. Hoewel we over dat laatste niet al te verbaasd zijn want we hebben al eerder vastgesteld dat ze wanhopig is. Alexis, liefje, als je al zo ver zwanger bent kan je helaas die truc waarbij je doet alsof het zijn kind is niet meer toepassen. Volgende keer beter.
 
Al met al was het feestje dus een fiasco voor de reputatie van een hele hoop mensen maar een zegen voor te portemonnee van meneer King. Liefdesdrank schijnt namelijk ook nog eens erg goed te smaken dus de drankjes vlogen als zoete broodjes over de toonbank. Mocht er genoeg animo zijn dan willen wij best een lijst met goede advocaten publiceren om u allen te helpen meneer King aan te klagen voor het verpesten van uw reputatie.
 
Het feest krijgt trouwens een zeven uit tien want het was leuk om over te horen maar er waren helaas geen buitenechtelijke kinderen verwerkt. Oh, ik bedoel natuurlijk gelukkig.
 
Geschreven door Lily.

@@Lawrence Hastings @ @@James Graham @@Hannah Bowman @@Nicholas Eversly

Edited by Heks & Haard

Share this post


Link to post
Share on other sites

V6osE50.png

Cypres

Cypressen toverstokken gaan hand in hand met helden en deze maand kun je zichzelf zeker een held noemen! Let goed op als de maan met 43% toegenomen is, want er is iemand daarbuiten die jouw hulp nodig heeft. Zonder jou zouden die boodschappen allemaal vallen. Of misschien zou dat kindje haar knuffel verliezen. Misschien heeft de bakker hulp nodig met zijn brood of heeft een schilder nét die inspiratie nodig om een meesterwerk te maken. Hoe dan ook, er is iemand die jouw hulp nodig heeft en zo heb je een mooi verhaal om tegen je collega’s te vertellen. En je vrienden. En familie. En de hond van de buren.

Sleedoorn

Je leven wordt deze maand een beetje moeilijker. Plots zul je realiseren dat heel veel van je vrienden ineens niet meer zo graag met je willen praten en dat iedereen ineens de raarste dingen over je zegt. Ze noemen je “gek” of “onbegrijpelijk” of “psychopaat” en nee, dat heb je helemaal niet verdient. Echt niet. Die collega van je heeft het verdient. Die probeerde je promotie te stelen en maak je geen zorgen, die komt ook heel snel weer uit het ziekenhuis. Goed, zonder linkerarm, maar jij hebt nu wel mooi die promotie en anders had je die niet gehad. Je was veel beter voor die baan! En je was alleen maar een beetje boos. Je vrienden zullen dat ook wel realiseren. Ooit.

Kornoelje

Nee. Waag het niet. Ik weet dat het aantrekkelijk is. En ja, iedereen zal er uiteindelijk over kunnen lachen en het zou er heel erg leuk uitzien, maar dat is het niet waard. De ziekenhuisrekeningen alleen al kun je niet betalen en de kat zal nooit meer over haar trauma heen kunnen. Ik smeek het je. Doe het niet. Op de dertiende, blijf binnen, hou je handen thuis en waag het niet om naar buiten te gaan. De wereld zal je bedanken. Ik meen het.

Appel

Kom op, zomervakantie! Het is eindelijk tijd om niet meer na te denken over lessen, niet meer na te denken over huiswerk en gewoon naar buiten te kunnen gaan! En deze zomer wordt ook fantastisch. Goed, oké, je scheurt je favoriete jurk de eerste dag, maar de oplossing zorgt ervoor dat je de trend zet voor de hele zomer. Denk aan alle feestjes waar je naartoe kan gaan. Dit wordt vast de beste zomer ooit, appel! Oh, behalve als je volwassen bent en een baan hebt. Of niet genoeg geld hebt om favoriete jurken te hebben. Dan eh, is deze horoscoop niet voor jou. Volgende keer beter!

Beuk

De eigenaars van beuken toverstokken staan er bekend om dat ze intelligent zijn en daar ben je trots op, niet, beuk? Jij weet beter dan iedereen hoe de wereld in elkaar steekt en dat laat je ook heel graag aan mensen zien. Maar niet iedereen is het daar mee eens. Het is heel gek, maar mensen vinden het eigenlijk helemaal niet zo leuk als je ze keihard uitlacht elke keer als ze een grammaticale fout maakt. Natuurlijk, je probeert ze te helpen. Dat weet jij, dat weet ik, maar de meeste mensen reageren er niet goed op als je ze constant verbetert. En ja, het is heel erg irritant dat hij denkt dat het parlement van IJsland gesticht was in 920 en niet in 930 zoals het eigenlijk is, maar misschien kun je het deze keer laten gaan. Mensen zullen veel aardiger tegen je zijn. En iedereen heeft toverstokken en is niet bang die te gebruiken. Ik meen het, Gertrude.

Mahoniehout

Zoals iedereen weet zijn mahoniehouten toverstokken speciaal. Ze brengen namelijk geluk aan hun eigenaren, of het zijn juist de eigenaren die al geluk hebben die zo’n toverstok krijgen. Hoe dan ook, voel jij je ook zo speciaal, mahonie? Hmm? Ben jij zo iemand die het bed uitstapt en dan meteen helemaal wakker is? Iemand die een gezond ontbijt neemt en dan een uurtje zwerkbaltraining doet voor de lol om vervolgens naar je werk te joggen? Iemand die gelukkig is met wat die heeft wat er ook gebeurt? Ja, dat dacht ik al. Jij met je stomme toverstok en je stomme glimlach op je stomme gezicht. Denk je dat je deze maand ook gelukkig bent? Ja, dat ben je. Wat maakt jou zo speciaal? Wat maakt jou zoveel beter dan de rest van ons? Heb je soms ons geluk gestolen? NEE IK HOEF GEEN PAUZE, GERTRUDE.

Spar

Hey hallo, Gertrude Southers hier. Onze normale ziener is helaas buiten bereik, maar zo moeilijk zal het niet zien, toch? Oké, even kijken. Spar! Spar... Een dappere tovenaar met een goed gevoel voor humor zorgt voor flamboyante en dramatische spreuken. Dat betekent dat jij deze maand een vuurwerkshow gaat geven! Zie? Dit is makkelijk. Ik snap niet waar ze nou zoveel over zeurt.

Geschreven door Catherina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4aDSDyX.png

De vakantie loopt helaas weer ten einde  wat betekent dat de fantastische zomers in het buitenland, de feestjes in Bath en de schandalen van Midzomernacht al snel achter ons liggen. Nu kan je je misschien al zorgen gaan maken over wat je de volgende zomer moet gaan doen maar dat is allemaal veel te ver vooruit gepland en aangezien vrouwen hersenen sowieso niet echt gemaakt zijn om na te denken kan je maar beter niet zover vooruit plannen. We willen immers niet allemaal ziek worden zoals Lydia Hastings, denk aan al die feestjes die het arme kind moet missen. Zo tragisch. Het punt dat we hiermee willen maken is dat het veel belangrijker is om niet te ver vooruit te denken, maar als je dan toch afleiding wilt van het vreselijke gevoel dat de zomer bijna over is denk dan aan je toekomst na de zomer! Gewoon een paar weken vooruit en niet een heel jaar. Veel makkelijker. En omdat jonge meisjes nog minder goed kunnen nadenken dat oudere met levenservaring hebben we besloten hen alvast een beetje te helpen met de toekomst waar ze zo goed over na moeten denken. En dit wel in de vorm van een lijst welke studies je echt moet doen om een knappe vrijgezel aan de haak te slaan. Want dat is natuurlijk waarom we uiteindelijk naar de universiteit gaan niet waar? Het is niet alsof je gaat werken

Magische communicatie
Deze past misschien niet helemaal binnen het rijtje, maar daarom noemen we hem eerst want dan zijn jullie het alweer vergeten aan het einde en krijgen we geen klachten. Maar de reden om Magische communicatie te gaan doen is natuurlijk Talon Lowell! Hij is knap, rijk, kandidaat voor de minister verkiezing en dus helemaal perfect. Helaas is hij ook verloofd maar zijn verloofde zit nog wel een jaar of vijf op Zweinstein, ze is namelijk twaalf, dus als je goed oplet tijdens je communicatie lessen kan je Lowell vast uit zijn verloving en in jou huwelijks bootje praten!

Magisch koken en bakken
Naast dat deze studie natuurlijk perfect is om te leren hoe je een goede huisvrouw wordt, of in elk geval goed in de keuken (iets wat helpt bij elk huwelijk dat je wilt sluiten) zit op deze opleiding ook nog een knappe vrijgezel! Ronan Lennox kennen jullie vast niet maar als ik jullie vertel dat hij de broer is van Olivia Finch-Hatton klinkt het vast gelijk een stuk interessanter. Kijk wel uit want dit is natuurlijk niet echt een mannelijke opleiding dus er is vast een hele hoop concurrentie. Als je rijk bent heb je trouwens wel een voordeel want zoals we eerder hebben besproken zijn alle Lennoxen gold-diggers.

Magische literatuur
Als je deze studie doet heb je voor de rest van je leven een onderwerp waar je over kan praten op dates als je inteligent over wil komen. Iedereen die over boeken kan praten is immers slim! Maar wie weet heb je geluk en vind je tijdens je studie ook nog je gesprekspartner in de vorm van Percy Johnson! Ook Johnson heeft alle eigenschappen die je wilt hebben: knap, rijk je kent het rijtje wel. Bovendien is hij ook nog schrijver en we hebben er allemaal vertrouwen in dat hij beroemd wordt en wie wil en nou niet getrouwd zijn met een beroemde man! Dat is toch wel echt een hoogtepunt.
 
We hopen dat jullie wat aan deze lijst hebben. Wel waarschuwen we alle geïnteresseerden nogmaals: wees er snel bij! We zijn het best gelezen blad in magisch Groot-Brittannië dus waarschijnlijk zijn een hele hoop mensen het met ons eens. Eventuele schade tijdens gevechten om een van de vrijgezellen kan niet bij ons in rekening worden gebracht.

Geschreven door Lily.


@@Talon Lowell @@Ronan Lennox @@Percy Johnson

Share this post


Link to post
Share on other sites

QfFPwH4.png

The Manour
 
Het is moeilijk om mee te zijn met elk toneelstuk, het is moeilijker om te doen van wel en het is het moeilijkst om te weten of helemaal naar Londen verschijnselen voor een toneelstuk in The Manour het wel waard is. Maar niet getreurd! In dit artikel zullen we u haarfijn vertellen of The Manour de moeite van precies de juiste jurk uitkiezen waard is.
 
Het antwoord is… meh. Het toneelstuk in kwestie was redelijk, boeiend genoeg om erover na te kunnen praten, niet boeiend genoeg om er de dag erna nog over na te denken. Heel kritisch lijkt de uitbater niet te zijn op dat vlak, al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat de derde boom van links een waar natuurtalent is. De romance tussen de hoofdpersonages was echter wel erg interessant! En dan bedoelen we “interessant” als in “even interessant als de vestimentaire keuzes van de actrices, die allemaal jurken van drie seizoenen (drie! seizoenen! DRIE! DRIE!) geleden droegen”. Heel gek ook. Wie heeft er nu tijd om op spastische/schokkende (schrappen wat niet past) wijze met een waaier te wapperen als je vader net overleden is?! Maar dat konden we natuurlijk verwachten van actrices. Tja, de branche. Altijd een tikje alternatief.
 
Nu, het toneelstuk is nooit het belangrijkste aan naar het theater gaan. Vanzelfsprekend is dat de nabespreking. En dat, dames, was er niet één om naar huis over te schrijven, wat de reden is dat ik het hier schrijf. Snap je. Ten eerste was de barman lang, wat betekende dat hij mij, als een minderbedeelde persoon op het lengtevlak, straal negeerde. Maar uiteindelijk rook hij het geld, want zo zit een Lennox nu eenmaal in elkaar, en kreeg ik de drankjes die benodigd waren om de nabespreking tot een goed einde te brengen. De nabespreking zelf was matig dankzij het matige stuk, maar dat is niet de fout van The Manour. Op zich. Daarnaast was het overige cliënteel van het theater ontzettend bruut; men stootte mij aan, ruïneerde mijn jurk en excuseerde zich niet eens! Kijk, als dat soort volk op een theater afkomt, is het misschien beter om er weg te blijven. Overige theaters trekken vast welgemanierder volk.
 
Ongeveer halverwege de nabespreking werd ik helaas onwel en trachtte ik de uitgang te vinden. Oh, nog een eerder klein puntje van kritiek: de weg in dit theater is een verschrikking om terug te vinden! Maar een vriendelijke heer wees me de weg naar de tuin, handig aangeduid met een bord waar The Garden opstond. Zo attent! Of, wel, dat dacht ik tenminste. Want toen ik de deur opendeed, kwam ik helaas niet in de tuin terecht, nee. Ik vroeg ernaar, dat wel, maar toen werd mij bevreemd verteld dat ik al in The Garden wás. Daar was het, helaas, ook druk, dus dat hielp niet viel tegen mijn jammerlijke staat op dat moment. Ik heb er wat rondgedwaald, ben er met gevaar voor eigen leven achtergekomen dat er nog slechtere actrices bestaan dan degenen die meespeelden in het toneelstuk van eerder (ja, dat wilden we allemaal weten, toch?) en toen dat het een andere tuin betrof dan degene waarnaar ik op zoek was. Een plottwist als een ander, zullen we maar denken.
 
Eind goed, al goed, echter, want uiteindelijk vond ik de deur die mij naar de verlossing leidde, waar ik dan eindelijk kon bekomen van de benauwing van The Manour (en van The Garden, maar daar spreken we niet over).
 
De eindscore van dit theater is: 5.5! Er kunnen grote verbeteringen doorgevoerd worden, meneer King. Om te beginnen een renovatie. Maar de wijn was wel erg lekker, dat moeten we ruiterlijk toegeven.

Geschreven door Margaux.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CWfioaj.png

Mysterieuze Man Zoekt Even Mysterieuze Vrouw
Man van midden twintig, werkt op het Ministerie in een saai departement, maar mysterieuze hobby's. Erg loyaal aan familie, behalve als ze teveel vragen.
Zoekt Mysterieuze vrouw die niet werkt, want dat is voor arme families, maar wel dezelfde mysterieuze hobby's heeft. NIET buitenlands, maar kennis in veel talen en avontuurlijk zijn is wel een goede pré. 
 
Jongeman zoekt zoete vrouw met een voorkeur voor avontuur
Eigenlijk nog te jong om te trouwen, maar ach, risico moet je ook nemen af en toe, niet waar? Ik ben de erfgenaam van een goedlopende winkel en ik zoek een avontuurlijke vrouw die van avonturen houdt. Heb ik al avontuurlijk genoemd?
 
Schrijfster zoekt liefde op het eerste gezicht
Geen zorgen, mijn boeken verdienen niet genoeg geld om je mannelijkheid aan te tasten. Ik zoek een stoere, sterke man met diepzinnige gevoelens die hij verborgen houdt, om direct op het eerste gezicht verliefd op te worden. Ik houd er van om niet traditioneel te zijn, van mij mogen we wel een andere pad nemen dan de gebaande wegen! Zie ik je snel?
 
Jongedame zoekt iemand om samen stil mee te zijn
Ik houd van rust en stabiliteit. Na een aantal passionele verliefdheden in het verleden ben ik toe aan iets rustigers. Het liefste spendeer ik mijn tijd in de bibliotheek, dus iemand om naast te zitten en samen boeken te lezen is perfect.
Vooral als je me verder niet aanraakt.
 
Jongedame zoekt betere partner dan degene die ik nu heb
Mijn ouders zijn lieve wezens, eerlijk waar, maar degene aan wie ze me hebben uitgehuwelijkt is echt een ramp. Hij is arrogant, onbeschoft en vindt zichzelf het middenpunt van de wereld. Ik zoek een betere optie.
Elke optie. 
 
Man zoekt stille jongedame
Kijk, het is niet dat ik er niet van houd om over je dag te horen, maar af en toe zou ik ook wel eens een dagje gewoon stil willen zijn. Is dat zoveel gevraagd? Ook iemand die van tevoren een net berichtje stuurt over wanneer ze komt. Ik heb mijn slaap nodig, dus gelieve niet midden in de nacht binnen te vallen.
 
Man zoekt een vrouw voor een romantisch avondje sterren kijken
Jongedame met een grote kennis van sterren heeft een voorkeur. Maar een voorkeur voor de maan is ook prima. Zolang het maar iets buitenaards is, want is de ruimte niet geweldig?!
 
Vrouw zoekt goede vriend
Mijn familie vindt het tijd worden dat ik trouw, maar daadwerkelijk alle romantische bezigheden maken me misselijk, dus ik zoek liever een goede vriend. Iemand die niet aan me wilt zitten en me laat werken. Alvast bedankt.
 
Pittige dame zoekt eigenlijk niemand
Mijn moeder dwingt me dit in te sturen, dus ik vul hier maar gewoon wat in, in de hoop dat mijn moeder er toch nooit achter komt welke nou van mij komt. 
 
Jongeman zoekt vrouw. Geen man.
Kijk, het maakt me niet uit wie terugschrijft, eerlijk niet, zolang het maar een VROUW is en GEEN man. Want mannen? Nee, die zijn vies. En niet aantrekkelijk. Alleen maar vies. Niemand wordt toch verliefd op een man? Ja, vrouwen dus, maar eh, ach, die tellen toch niet echt. Dus ja, ik zoek een vrouw. Geen man. Een vrouw.

Geschreven door Gianna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×