Jump to content
Pollux O Rinn

Pollux O Rinn - VTP

Recommended Posts

Eerste post

Naam: Pollux Ó Rinn

Leeftijd en verjaardag: 24 jaar, 12 juni, 1814

 

Politieke voorkeur: VTP

Beroep: Van alles en nog wat

Woonplaats: Platteland van Engeland

Religie: Agnostisch atheïstisch, maar voor de buitenwereld Anglicaans

Toverstok:

Peer - Deze goud getinte houtsoort produceert toverstokken met sublieme magische krachten, die zich van hun beste kant laten zien in de handen van genereuze, wijze en warme persoonlijkheden. Eigenaars van toverstokken van peer zijn vaak populair en gerespecteerd. Het komt zelden, misschien wel nooit, voor dat een stok van peer het eigendom is van een duistere heks of tovenaar. Peren stokken zijn erg buigzaam en vaak zien ze er nog als nieuw uit, zelfs na jaren van veelvuldig gebruik.

Eenhoornhaar, erg buigzaam, 20,2 cm lang

Bloedlijn: Volbloed

Rijkdom: Redelijk

Afdeling: Huffelpuf

Uiterlijk: Bruin haar, hazelbruine ogen, normale bouw

Rechtshandig

Favoriete eten: Pannenkoeken

Thee of Koffie: Thee, lavendel het liefst met veel melk en nog veel meer suiker

Instrumenten: Piano en drummen

Stem: Pollux spreekt als Devon Bostick

Patronus: De patronus van Pollux is een wolf.

Eerste kus: George Williams

Huisdier: Timbo is een vrouwtjespoes, maar ze dachten oorspronkelijk dat het een kater was, totdat er ineens roze dingetjes uitkwamen. Pollux besloot om Timbo Timbo te blijven noemen en niet, zoals zijn tweelingbroer hem aanraadde, Timbinne.

Magische sterktes: fabeldieren en transfiguratie

Magische zwaktes: toverdranken en verweer tegen de zwarte kunsten

Edited by Pollux O Rinn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tweede post

 

Selene en haar tweelingbroer Helios ( 1788 ) waren de oudste kinderen van Regulus Ó Rinn ( 1762 ) en Rhea Payne ( 1764 ) . Ze hebben nog een kleiner zusje, Eos ( 1792 ). Regulus en Rhea hebben allebei als leraar astronomie op de magische universiteit gewerkt. Op hun elfde kregen Selene en Helios de brief van Zweinstein. Het kleine zusje, Eos, was toen zeven en de eerste tekenen van toverkunst kwamen pas net te kijk. Ze vond het jammer dat zijn nog te jong was. Vier jaar later ging ook zij naar Zweinstein. Helios was er blij voor zijn kleine zusje en hielp haar met haar huiswerk. Alle drie de kinderen kwamen in Ravenklauw, zoals elk lid van de Ó Rinn familie tot toen in Ravenklauw was gekomen, met een paar uitzonderingen dan. Op Zweinstein ontmoette Helios zijn droomvrouw, Cassandra Nye.Net als Helios zijn ouders was hijzelf in astrologie geïnteresseerd en Cassandra deelde deze interesse met hem. Ze waren erg gelukkig samen, en besloten te trouwen. Het was een prachtig huwelijk. De bruidsjurk bestond uit sterren en de beloftes werden uitgesproken om twaalf uur middernacht onder een strakke sterrenhemel. Niet veel later kwamen er twee spookjes om het hoekje kijken, een tweeling. Cassandra en Helios konden hun geluk niet op en besloten hun kinderen Pollux en Castor te noemen. Castor en Pollux hun namen komen uit het sterrenbeeld tweelingen, wat het koppel een leuke knipoog vond naar wat ze waren; een tweeling. De tweeling groeide vrolijk op in het uiterste deel van London, ver weg genoeg om de stank te mijden, dichtbij genoeg om alles mee te maken.

 

Toen ze op de juiste leeftijd waren konden ook Castor en Pollux naar Zweinstein. Castor werd in Ravenklauw ingedeeld, maar toen Pollux ging zitten, verwachtend dat de sorteerhoed ‘Ravenklauw!’ zou roepen, zei hij iets anders. ‘Huffelpuf!’ Pollux voelde de hoed nog op zijn hoofd terwijl hij aan de gele tafel ging zitten. Het maakte hem eigenlijk niet zoveel uit. Hij maakte gauw genoeg vrienden en hij zag zijn broer elke dag nog. Zijn hart zat vastgeketend in een kooitje in de Huffelpuf-leerlingenkamer en het was niet van plan om er weg te gaan. Niet in een kooitje op de Baker Brard versie, natuurlijk. We spreken over een figuurlijk hart, in een figuurlijk kooitje. Of virtueel. Wat jij wilt. Toen hij in jaar vier zat, kreeg hij een kitten voor zijn verjaardag; Timbo. Helios en Cassandra wilden dat de kitten iets astrologisch had, maar Pollux was anders dan zijn familie, niet geïnteresseerd in astrologie. Hij ging dus voor een andere naam. De naam ‘Tim’ vond hij leuk, maar zo gewoontjes en al snel kwam ‘Timbo’ eruit gerold. Net zo vlug als de naam er uit rolde, rolde er een paar maanden later een paar kittens over Pollux zijn bed op Zweinstein. Timbo was een meisje. Castor stond erop dat ze ‘Timbinne’ werd genoemd, maar die naam was zo belachelijk volgens Pol, dat hij een stel choco-happertjes naar zijn broer gooide. Het bleef dus Timbo.

 

In de loop van de jaren heeft de bruin-harige jongen een reputatie opgebouwd als drukke, vrolijke jongen. Hij kan zomaar op iemand afstappen, maar niet zo gemakkelijk als het een meisje betreft. Hij moet zich op zijn gemak voelen of depressief zijn voordat hij willekeurige mensen toeschiet. Hij is het liefst alleen, of met een klein groepje vrienden om zich heen. Hij gaat vaak zijn eigen gangetje en je kunt hem vaak vinden in de bibliotheek met zijn broer, alleen in zijn kast in de leerlingkamer in een hoekje met iets te doen of op het Zwerkbal-veld. Zwerkballen vind hij wel leuk en hij is er ook erg goed in, alleen het communiceren met zijn mede-spelers gaat hem wat lastiger af. Hij kan erg goed piano spelen wat hij bij een jeugdvriendin thuis had geleerd. [ Suzanne, om precies te zijn. ] Ook schrijft hij graag en tekenen slaat hij ook niet af, alhoewel hij niet op les zou gaan. De lessen op Zweinstein vind hij niks, niet door de lessen zelf, maar door de hoeveelheid drukke mede-leerlingen. Hij houd van een wisseling van drukte en stilte, het ligt er net aan in wat voor gemoedstemming hij is. Tenzij het een Zwerkbal-veld is, want daar lijkt zijn plankenkoorts als sneeuw voor de zon.

 

Pollux zijn eerste aanraking met magie bleef lang uit. De familie was een tijdje bang dat hij een snul zou zijn, maar Pollux bleek toch een tovenaar. Op een zomeravond toen de tweeling buiten aan het spelen was in de zon viel Pollux op de grond. Hij had een bloedende knie en een geschaafde hand. Samen liepen ze naar huis, terwijl de kleine Pol hard moest huilen. Cassandra zette hem op een stoel neer en draaide zich om om om wat desinfecterende vloeistof te pakken toen de wond van Pollux dichtgroeide. Het leek wel, magie! Vanaf dat moment had Pollux wel vaker magische belevenissen en de familie wist het zeker, Pollux was een tovenaar. Niet dat men het erg zou vinden of Pollux een snul zou zijn. Ze zouden het net zo erg vinden als dat ze het vonden dat Pollux in Huffelpuf ingedeeld was. Helemaal niet. Het was gewoonlijk om in Ravenklauw te komen, maar hielden ze minder van hun zoon omdat hij in Huffelpuf zat? Nee. Vonden ze hem minder belangrijk? Nee. Het was alleen anders omdat hij een andere kleur droeg dan zijn ouders en broer, maar zijn hart was Ó Rinn en zou voor altijd Ó Rinn blijven. Wat er ook zou gebeuren.

 

De band tussen Pollux en zijn broer is erg sterk. Castor is een stuud, die elke dag van de week in de bieb te vinden is. Nouja, niet elke dag. Als zijn broer speelt zit hij op de tribune. Als zijn broer hem uitnodigde voor iets is hij altijd van de partij. En dat is ook zo terug. Castor helpt zijn broer met zijn toverdranken en verweer tegen de zwarte kunsten huis- en leer-werk. Ze vullen elkaar perfect aan, zoals dat bij een tweeling hoort. Het is dat Castor blauw draagt en Pollux geel, anders zou je ze nooit uit elkaar kunnen houden... Tenzij je ze kent, natuurlijk. Pollux heeft iets wijdere oren, en zijn houding is vaak wat meer verlegen. Castor daarentegen is echt een sociale vlinder als hij niet in zijn boeken zit, maar daar moet Pollux hem er wel toe zetten. Daarnaast is Pollux extreem verslaafd aan snoep, terwijl Castor het niet zo heel fantastisch vind.

 

[ Klik hier voor de stamboom van Pollux Ó Rinn, in elkaar gezet door de lieftallige Esther Peterse! ]

Edited by Pollux O Rinn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Derde post

 

Goede eigenschappen:

 

-Verlegen

-Zachtaardig

-Vriendelijk

-Vegetarisch

-Opkomend voor vrouwenrechten

-niet snel boos

-slaapt echt door álles heen

-vrolijk

-charismatisch

-vrolijkt makkelijk mensen op

-creatief

-lopende voedsel-automaat

 

Slechte eigenschappen:

 

-Snel jaloers

-Druk

-koppig

-Bang om niet aardig gevonden te worden

-eenmaal boos moeilijk terug te draaien

-verlegen

-snoepverslaving

-slonzig

-slaapt echt door álles heen

-huilebalk

-durft niet op vrouwen af te stappen

-Heeft een rare afwijking om goedbedoelde dingen verkeerd af te laten lopen

Edited by Pollux O Rinn

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Januari 1835 is Pollux begonnen met een deeltijdstudie zwerkbaltheorie

 

Bij de jaarlijkse sikkelloterij van 1835 hebben Xati en Pollux een racebezem en een vliegend tapijt gewonnen. Pollux heeft de racebezem geclaimd.

Edited by Pollux O Rinn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×