Jump to content
Evangeline Lennox

Evangeline Lennox - Griffoendor

Recommended Posts

iMuj4Pt.jpg

 

 

 

Naam: Aylana Evangeline Lennox

Roepnaam: Evangeline

Betekenis namen: Beeldschone Engel

~ Aylana: Eerlijke, beeldschoon, offer (Keltisch)

~ Evangeline: Als een engel (Grieks)

Bijnamen: Eva, Eef, Eefje, Angel, Dromenmeisje

Leeftijd: 19

Verjaardag: 8 juni 1817, 02.05 AM

Afdeling: Griffoendor (Klassenoudste & Hoofdmonitor geweest)

Bloedlijn: Puurbloed, de Lennoxen zijn al generaties lang een volbloed tovenaarsfamilie

Politieke voorkeur: Vrijzinnige tovenaarspartij

 

Burgerlijke staat: Verloofd met Charlemagne Gordon-Lennox

Studie: Verloskunde aan de Universiteit van Cambridge (parttime)

Rijkdom: Lage middenklasse  

Religie: Anglicaans

Toverstokhand: Links

Nationaliteit: Welsh

Gesproken talen: Welsh en Engels met een welsh accent 

 

Beroep: 

- Juni 1833  - heden: Decorschilder bij theater The Manour in Londen

- Mei 1835 - heden: Zelfstandig portretschilder

- Juli 1836  tot April 1837 - Decorschilder bij Augury Concert Hall in Cambridge

- Mei 1837 - heden: (Stage) Manager bij Augury Concert Hall, Cambridge

 

Geboorteplaats: Affalon HouseCaelic, Wales

Woonplaats: Affalon HouseCaelic, Engeland/Wales en een studentenkamer in Cambridge, samen met Samuel Everett

Beschrijving huis: Affalon House is eigenlijk een grote boerderij die midden op de grens van Engeland en Wales staat. Affalon vind zijn betekenis in het Welsh als "Otherworld" of "Lilttle Paradise." Het huis heeft 4 verdiepingen, waardoor het nog redelijk groot overkomt, maar is vooral in de hoogte en minder in de breedte gebouwd.

Dorp: Caelic is een tovenaarsdorp, wat betekent dat het voor dreuzels niet zichtbaar is. Het ligt midden op de grens van Engeland en Wales, vlakbij het dreuzelse Welshe dorp Hay-on-Wye. Het dorp ligt in het graafschap Radnorhsire van Wales en Herefordshire van Engeland. Aan de ene kant van het dorp, de kant waar Evangeline woont, ligt een groot bos. Aan de andere kant van het dorp ligt een meer, waar vaak in de zomer door alle gezinnen gezwommen wordt. In het dorp staan allerlei excentrieke huizen, maar soms ook gewone boerderijen. 

 

Hobby's: Lezen, dagdromen, spelletjes spelen, koken

Artistieke talenten: Evangeline heeft een talent voor schilderen. Dit heeft ze van jongs af aan van haar vader geleerd en ze is bekend met allerlei beroemde schilderstactieken. Ze kent ook de spreuken om magische schilderijen te maken. Naast schilderen tekent ze ook heel veel. De randen van haar aantekeningen staan altijd vol met kleine tekeningetjes en ze heeft werkelijk mappen vol met schetsen. Eva kan ook zingen, maar heeft meer een gemiddelde zangstem, ze heeft hier dan ook nooit les in gehad. Het is haar droom om ooit nog een muziekinstrument te leren spelen. Het liefst piano of viool. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4Pq3tB9.jpg

 

Stamboom

 
De Lennoxes:

oDi3Rtx.pngWmJOztx.png
De familie Lennox is één van de grotere, bekende tovenaarsfamilies uit Groot-Brittanië en in tegenstelling tot wat men graag zou geloven geen familie van de beroemde dreuzelfamilie Lennox (later, vanaf 1791 bekend als Gordon-Lennox). Hoewel er Lennoxes door heel Groot-Brittanië wonen, zijn de meeste verreweg te vinden in Wales en dan met name in het dorpje Caelic. De familie heeft geen volbloed beleid, maar is eigenlijk al generaties lang een puurbloed familie, omdat er vaak automatisch word getrouwd met andere tovenaarsfamilies.
 
De Lennoxes staan vooral bekend om hun grote gezinnen en de vrijheden binnen de familie. Het belangrijkste wat Evangeline altijd van huis uit heeft meegekregen is “volg je hart”. Familie staat op nummer één en er wordt altijd veel samen gedaan door de gezinnen.
 
De Bowen’s:
De familie van Evangeline’s moeder was oorspronkelijk een wat rijker. Echter, nadat haar vader onverwachts overleed bleek dat hij zijn testament niet goed had geregeld. Het grootste deel van de erfenis ging Lillybelle, haar moeder en haar vier zusjes volledig voorbij en het land en het huis werden overgedragen aan de neef van hun vader. Daarmee werd de band met de rest van de familie eigenlijk verbroken en hoewel ze vrienden vonden bij de familie van hun moeder, moesten ze redelijk opnieuw beginnen in het leven.

 

Vader: Donovan Lennox (48) - Magisch Schilder - Ravenklauw

Moeder: Lillybelle Lennox-Bowen (47) - Housvrouw/Parttime heler - Huffelpuf

Zus: Stella Rhosyn Johnson-Lennox (25) - Assistent journalist - Ravenklauw

* Schoonbroer: Ralph Johnson (30)

* Neefje: Callum Johnson 

* Nichtje: Lilia Johnson 

Broer: Tristan Lennox - rip 

Broer: Ronan Declan Lennox (24) - Barman en Bierbrouwer - Ravenklauw 

* Schoonzus: Anne Lennox, néé Kingsley-Savage (25) - Stage Manager - Griffoendor

* Dochter: Bailey Lennox (7 maart 1836)

* Dochter: Ginger Lennox (20 september 1837)

* Dochter: Jennifer Lennox (20 september 1837)

Zus: Olivia Lileath Finch-Hatton (21) - Socialite - Huffelpuf

* Schoonbroer: Elliot Finch-Hatton (20)

* Neefje: Heron Finch-Hatton (17 december 1834)

Broertje: Alden Trent Lennox (18) - Zwadderich 

Broertje: Trevor Tristain Lennox (16) - Ravenklauw

Broertje: Pryce Lennox - rip

Zusje: Floriana Sulwen Lennox (11)

 

Oom: Kenneth Lennox

Tante: Cerridwyn Lennox-Pritchet

Nicht: Blythe Juniper Lennox (29) - Journalist - Griffoendor

Nicht: Imogene Lennox 

Nicht: Lyre Lennox 

 

 

8vZfnWo.jpg

 

Beste vriendinnen: Lillian Sprout & Pax Amfora

Beste vrienden: Samuel Everett & Sebastian Kingsley

Vrienden: Keane Cadwgan, Charlemagne Gordon-Lennox, George Kingsley-Savage, Caspian Thwaite en Phrixus Iclingas

Vriendinnen: Xati Amfora Annis, Felicia Harding

Belangrijke kennissen: Josephine Gordon-Lennox

Vijanden: Daniella Adler

Needs to stay away from me: Hawk Dickson, Valentine Ingram 

 

 

ClOSS52.jpg

 

Huidige relatie: Charlemagne Gordon-Lennox (januari 1837-heden)

Relaties: Keane Cadwgan (ex- vriend/affaire en verloofde, oktober 1832-augustus 1836)

Eerste zoen: Stan Startsz

Overige zoenpartners: Keane Cadwgan, Samuel Everett, Lillian Sprout, Felicia Harding (eigenlijk Keane met wisseldrank), Sebastian Kingsley, Daniella Adler, Caspian Thwaite, Liam Haysward, Charlemagne Gordon-Lennox en Heaven Priest 

Bedpartners: Keane Cadwgan, Caspian Thwaite en Liam Haysward

Liefdesveklaringen ontvangen: Samuel Everett, Keane Cadwgan, Charlemagne Gordon-Lennox, Noah Leadley

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

UeSkr1h.jpg

 

Evangeline is samen met haar broers en zussen opgegroeid in het kleine tovenaarsdorp Caelic, dat op de grens ligt tussen Wales en Engeland. Het dorp is omringd door betoveringen, waardoor het voor dreuzels niet te zien is. Het huis van de familie Lennox staat precies op de plek waar de grens tussen Engeland en Wales hoort te liggen en het ligt er dan ook maar net aan in welke kamer en in welk je land je dus geboren werd.

 

Evangeline werd geboren aan de kant van Wales op een warme lentedag en ze was even welkom als al haar andere broers en zussen. Haar ouders, Lillybelle en Donovan, waren beide volbloedtovenaars die elkaar hadden ontmoet op Zweinstein. De liefdesvonken sloegen echter pas over op de Universiteit en ze trouwden nadat ze allebei waren afgestudeerd en Donovan een mooi baantje had gevonden als magische schilder. Lilybelle en Donovan waren dol op magie en het was dan ook vanzelfsprekend dat ze een huis kochten in een tovenaarsdorpje, waar ze vrij konden toveren zoveel als ze wilden. En het was ook niet zo vreemd dat ze zeven kinderen kregen, een magisch getal.

 

Magie was dus geen geheim en met zoveel kinderen in huis was het altijd een gezellige, dolle boel. Er werd rondgevlogen door de tuin op kleine, magische bezemstelen, er werden chocoladekikkers en smekkies gejat uit de grote pot helemaal bovenin het keukenkastje en nog veel meer. Evangeline beleefde deze avonturen meestal met Olivia en Ronan, die het meest in waren voor zulke spelletjes. Haar oudere zus Stella was een stuk serieuzer en probeerde het jongere kroost een beetje in het gelid te houden, aangezien hun ouders daar niet altijd even goed in waren.

 

Zo groeide Evangeline vrij onbezorgd op. Vanaf haar zesde kreeg ze lessen van haar moeder, het minst favoriete moment van de dag. Dan leerde ze alvast wat over de Geschiedenis van de Toverkunst, maar er werden ook dreuzelvakken gegeven zoals rekenen en taal en van Lillybelle moesten al haar dochters verplicht kruiden leren herkennen en leren koken. Dat laatste vond Evangeline het minst erg van allemaal, want ze hield van de geuren die altijd uit de potten en pannen op het fornuis kwamen.

 

Er waren ook wel eens momenten dat Evangeline geen zin had om met haar broers en zussen te spelen. Dan verstopte ze zich op de zolderkamer met de boeken van haar moeder en verloor ze zich in prachtige, spannende verhalen. Evangeline was ook echt een dromer. Tijdens haar lessen of het avondeten moest er regelmatig iemand tegen haar aantikken, want dan zat ze weer met haar gedachten ergens anders. Naast dagdromen vond Evangeline dromen tijdens je slaap ook heel interessant. Ze waren vaak zo gek, maar er zaten ook herkenbare dingen in. Elke droom die ze had schreef ze netjes op in een rood notitieboekje dat ze een keer voor haar verjaardag had gekregen. Het is haar droom om ooit een machine uit te vinden waarmee je dromen kan bewaren in potjes en ze later terug kan kijken. Of dat je zelfs bewust in andermans dromen rond kan lopen.

 

Net zoals elk ander kind van de familie Lennox bezat ook Evangeline magie en zo kwam er op haar elfde verjaardag een uil tegen het raam aanvliegen met de brief van Zweinstein.

 

 

Edited by Evangeline Lennox

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

JejFcoM.jpg

 

Toverstok:
-    Engelse eik
A wand for good times and bad, this is a friend as loyal as the wizard who deserves it. Wands of English oak demand partners of strength, courage and fidelity. Less well-known is the propensity for owners of English oak wands to have powerful intuition, and, often, an affinity with the magic of the natural world, with the creatures and plants that are necessary to wizardkind for both magic and pleasure. The oak tree is called King of the Forest from the winter solstice up until the summer solstice, and its wood should only be collected during that time (holly becomes King as the days begin to shorten again, and so holly should only be gathered as the year wanes. This divide is believed to be the origin of the old superstition, “when his wand’s oak and hers is holly, then to marry would be folly,” a superstition that I have found baseless). It is said that Merlin’s wand was of English oak (though his grave has never been found, so this cannot be proven).
-    Maankalfstaarthaar
The moon calf is a shy magical creature that only comes out of his burrow during the full moon. The Mooncalf has smooth, pale grey skin, and four spindly legs that end in large flat feet. On this feet they dance in the silver moonlight, making their skin shine like silver. Watching them dance is fascinating and like a dream
-    25 centimeter
-    Licht buigzaam

 

Huisdieren:

Een roze met paarse Ukkepulk genaamd Patrick III 

- Patrick I heeft ze per ongeluk door het toilet gespoeld

- Patrick II is per ongeluk opgegeten door een plant van professor Evergreen

Thuis hebben ze een huiskat Timmy en een sneeuwuil Blodwen om brieven te versturen. En heel veel andere Ukkepulken van de Ukkepulkenkwekerij achterin de tuin. 

 

Overige belangrijke bezittingen:
-          Haar dromenboekjes waar ze al haar dromen in opschrijft
-          Een gouden kettinkje van een dromenvanger, het eerste cadeautje dat ze ooit van Keane heeft gekregen. Hij gaf het haar voor kerst 1832, Eva draag het nog steeds. 
-          Een amulet met een lok van Keane's haar erin, die hij haar gegeven heeft voor haar verjaardag. Op het medaillon staan de wapens van de familie Lennox en de familie Cadwgan gemengd. Aan de binnenkant zijn er allemaal hartjes, bloemetjes en een klein konijntje gegraveerd, als herinnering aan hun eerste ontmoeting. Ook zit er aan de binnenkant een klein portret van Keane, dat hij zelf heeft geschilderd. Keane heeft eenzelfde medaillon met een portret van Evangeline, dat ze voor hem heeft gemaakt (Note: Eva heeft het amulet niet meer, want ze heeft het in de kerstvakantie van 1835/1836 aan Rhiann Cadwgan gegeven. Keane heeft zijn eigen amulet na zijn trouwerij aan haar teruggeven. Eva weet niet zo goed wat ze er mee moet, dus leeft het voor nu nog maar even onderin een la van haar nachtkastje). 

-          Een bewerkte galjoen die de nacht van 26 december 1834 dienst heeft gedaan als haar trouwring, maar daarna is terug veranderd naar zijn huidige vorm. Eva heeft hem nu omgetoverd tot ketting. 
-          De dromenvanger die haar moeder ooit voor haar heeft gemaakt toen ze nog klein was. Hij hangt thuis boven haar bed, maar meestal neemt Evangeline hem ook mee naar Zweinstein. 
-          Haar set met penselen die ze van haar vader heeft gekregen voor haar tiende verjaardag 
-          Alle tekeningen en schilderijen die ze ooit heeft gemaakt en zorgvuldig bewaard op haar kamer.  

 

 

ejORcfD.jpg

 


Favoriete ontbijt: Toast met boter, scrumbled eggs, bacon en witte bonen in tomatensaus
Evangeline is gewend aan een stevig ontbijt om de dag mee te beginnen. Ze zal het ontbijt ook niet snel overslaan. 
Favoriete avondeten: Krab met sausjes, friet en een salade
Hmm-Hmm
Favoriete snack: Welsh Cakes
Traditionele vruchtencakejes volgens Wales' recept
Favoriete snoep: Chocoladekikkers
Omdat het zo uitdagend is om ze in je mond te krijgen in plaats van op de grond

 

Favoriete Kleur: Groen

Favoriete Bloemen: Lelies 

De bloem die staat voor (geheime) liefde, puurheid en vergankelijkheid. Evangeline had Lelies op haar bruiloft met Keane.  

Favoriete Sprookje: Cinderella

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

NtR2ODi.jpg

 

 
Zweinstein & de Universiteit
Favoriete vakken Zweinstein: Kruidenkunde, Toverdranken, Waarzeggerij en Heelkunde
Lekker roeren in potten, dromen voorspellen of kruiden uitzoeken. Het goede leven. 
Minst favoriete vakken Zweinstein: Geschiedenis van de Toverkunst, Astronomie, Transfiguratie
Bij deze vakken valt ze in slaap of ze zijn te moeilijk waardoor ze er niet van kan slapen
Buitenschoolse activiteiten Zweinstein: Kunst en Xylomancie

Functies op Zweinstein: 2 jaar Klassenoudste en vervolgens 2 jaar Hoofdmonitor van Griffoendor geweest

Opleiding Cambridge: Magische Verloskunde 

 

Belangrijke Magische Gebeurtenissen:

 

Eerste vertoning van magie: 

Evangeline was een redelijke laatbloeier en vertoonde pas magische krachten op haar negende, al maakten haar ouders zich er nooit echt zorgen om of ze werkelijk magisch zou zijn. Met haar eerste magische actie toverden ze alle Ukkepulken in de Pulkerikkenkwekerij van haar vader van paars/roze naar groen, waardoor ze ze niet meer terug konden vinden in het grasveld. Drie weken later vonden ze er nog terug. 

 

Onbreekbare Eed: 

Evangeline heeft 2 keer een Onbreekbare Eed afgelegd. 

De eerste was om haar relatie met Keane en de relatie tussen Samuel Everett en Felicia Harding geheim te houden. Deze Eed is na een half jaar opgeheven. 

De tweede was om geheim te houden wat Daniella haar aan heeft gedaan. Deze eed is nog in werking, maar nooit volledig voltooid, omdat voor een goede onbreekbare eed er magie van een derde persoon nodig is. Het is onbekend wat de effecten zijn als Eva de eed nu breekt, maar ze durft het er niet op te wagen.

 

Onvergeeflijke vloeken

Eva heeft 2 van de 3 onvergeeflijke vloeken in werking gezien. 

De Cruciatus vloek heeft ze alleen uitgevoerd zien worden op Keane, door zijn grootvader. 

De Imperius vloek heeft ze zelf ondergaan door Daniella. Ze heeft het echter voor elkaar gekregen om hier uit te breken. Sindsdien heeft ze zich verdiept in de kunst van het weerstaan van de onvergeeflijke vloeken. 

 

 

Patronus:

6wpa22R.jpg

Fenix

 

De feniks is een vuurvogel met rode en gouden veren. De vogel wordt gezien als een zachtaardig dier dat niet van vechten houdt. Feniksen kunnen enorm zware lasten dragen en hun tranen hebben helende krachten. De meest bijzondere eigenschap van de feniks is dat hij kan sterven en weer tot leven kan komen. De feniks staat voor zelfopoffering, hergeboorte en extreme loyaliteit. Het vuur van de vogel representeert warmte, licht en energie, maar ook verbranding en vernietiging. Dit laatste in zowel positieve als negatieve, aangezien vernietiging ook voor vernieuwing en verandering kan zorgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evangeline’s kunst over de RPG

1833:

-        Een portret van Keane (ik kan het topic niet meer vinden </3)

Gekocht door: Keane Cadwgan

Huidige locatie: Cadwgan Castle

-        Een klein portretje van zichzelf voor in een medaillon

Huidige locatie: Onbekend, Keane heeft het medaillon ergens verborgen

 

1834:

-        Een schilderij van Stephan Kingsley, het overleden zoontje van  Lillian en Sebastian

Geschonken aan: Lillian en Sebastian

 

38cd54837c99d50f6b7dfa47304a54e7.jpg

 

-        Een portret van Olivia en Elliot Finch-Hatton

Geschonken aan: Olivia en Elliot op hun trouwdag

-        Een gat in haar collectie van december 1834 tot juli 1835 met alleen maar dit soort tekeningen (thanks Dani for the trauma)

 

 

1835:

-        Het eerste schilderij dat ze daarna weer wist te maken

Huidige locatie: Haar slaapkamer

 

 

1836:

-        Een lente landschap

Gekocht door: Felicia Harding

-        Een familieportret voor de familie Sardothien met Aelin, Aiden, Devlin en Adam

Gekocht door: Aelin Sardothien

-        GEEN NAAKTPORTRET VOOR HAWK

Niet gekocht door: Hawk Dickson

-        Een portret van Abenty Goodchild en Liam Howard[/url]

Gekocht door: Catherine Howard

-        Een portret van Irwin en Yara Foulkes-Davenport

Gekocht door: Yara Foulkes-Davenport

-        Een zomers schilderij van de heuvels van Wales

Gekocht door: Zaira Silvershore

Huidige locatie: Het zomerhuis

-        Een schilderij van een kat

Gekocht door: Desmond Thwaite

-        Een portret van Liam Haysward in zwerkbaltenue

Gekocht door: Liam Haysward

-        Een schilderij van haar vriendengroep: Sebastian, George, Samuel, Keane, Lillian en Felicia (en zijzelf)

Huidige locatie: Het appartementje van Evangeline en Samuel

-        Een portret van Charlemagne en Clémentine en een schilderij van de tuinen bij Gordon Castle

Gekocht door: Josephine Gordon-Lennox

Huidige locatie: Het huis van Josephine en Keane Cadwgan en ????

 

1837:

-        Een portret van George’s kinderen

Gekocht door: George de Haviland

-        Een portret van Felicia, gemaakt na haar overlijden

Geschonken aan: Keane Cadwgan

Huidige locatie: Een nogal prominente plek in The Augury Concert Hall

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×