Ga naar inhoud


Welkom op Pumpkins & Parchment RPG! - Een RPG uit een Magisch Verleden

Waan je in een wereld van historie en magie, van stoffige vellen perkament en sprankelende toverdranken, van donkere kerkers en flitsende duellen. Welkom in de wereld van Pumpkins & Parchment!Houd je van schrijven? Heb je ook gedagdroomd bij een wereld als die in Harry Potter? Beleef deze wereld, tegen het decor van een industrialiserend Engeland, waar alles mogelijk lijkt te zijn, en misschien ook is...


Schrijf je snel in!

Guest Message by DevFuse
 

Foto

Het personagedossier


 • Please log in to reply
2 antwoorden op dit topic

#1 OFFLINE   Alexandra Duncan

Alexandra Duncan

  Runes are cool! To me..

 • Inactief
 • 519 Posts
 • 155 Topics

Gepost donderdag 17 januari 2013, 17:01

Het Personagedossierformulier

[size=7]Algemeen:[/size]
[b]Naam:[/b]
[b]Leeftijd en Verjaardag:[/b]
[b]Schooljaar en Afdeling:[/b] (Nvt voor een Buitenwerelder)
[b]Politieke Voorkeur:[/b] (Nvt voor een Zweinstein-leerling)

[size=7]Achtergrond:[/size]
[b]Familiesituatie & Geschiedenis in het kort:[/b]
[b]Burgerlijke staat:[/b]
[b]Beroep:[/b]
[b]Woonplaats:[/b]
[b]Bloedlijn:[/b]
[b]Rijkdom:[/b]
[b]Religie:[/b]

[size=7]Publiekelijk gezicht:[/size]
[b]Uiterlijk:[/b]
[b]Toverstok:[/b]
[b]Huisdier:[/b]

[size=7]Magie:[/size] (Niet verplicht)
[b]Magische sterktes:[/b]
[b]Magische zwaktes:[/b]

[size=7]Karakterbeschrijving:[/size]
[b]Positieve eigenschappen:[/b] (minimaal 3)
–
–
–
[b]Negatieve eigenschappen:[/b] (minimaal 3)
–
–
–

[size=7]OOC: (Niet verplicht)[/size]
[b]Naam:[/b]
[b]Welke andere karakters heb je?[/b]
[b]Hoe ben je op P&P gekomen?[/b]
[b]Zou je eventueel interesse hebben om in de P&P-skypegroep te komen?[/b]

Mijn posts hoeven niet nagekeken te worden!

#2 OFFLINE   Alexandra Duncan

Alexandra Duncan

  Runes are cool! To me..

 • Inactief
 • 519 Posts
 • 155 Topics

Gepost donderdag 17 januari 2013, 17:01

Korte uitleg over het Personagedossier


 

Algemeen:
Naam: Hier vul je een naam en achternaam in. Middelnamen mogen ook, maar zijn niet verplicht.
Leeftijd en Verjaardag: Vul hier de leeftijd van het karakter in. Onthoud dat een eerstejaars 11 is op 1 september. Bij je verjaardag hoeft geen geboortejaar, maar dat mag wel.
Schooljaar en Afdeling: Als dit een nieuw karakter is en je dus nog niet gesorteerd bent, geef dan je voorkeursjaar en afdeling aan. Het kan zijn dat je ergens anders in gesorteerd wordt, om ervoor te zorgen dat alle afdelingen gelijk zijn qua activiteit. Er zijn mogelijkheden om daarna nog van schooljaar of afdeling te veranderen, maar hier moet je wel goede redenen voor hebben. 
Politieke voorkeur: Dit hoeft enkel ingevuld te worden als je een BW char hebt, maar het kan nooit kwaad dit in te vullen voor wanneer je karakter afstudeert. 

Achtergrond:
Familiesituatie & Geschiedenis in het kort: Je kunt hier een lange biografie invoeren voor je karakter, maar je kunt ook kort de familiesituatie uitschrijven. Maar bedenk wel dat hoe beter je je karakter uitwerkt in je karakterkaart, hoe makkelijker het is om daarna met hem te schrijven. Maar voel je dus niet verplicht om een heel lang stuk te schrijven!
Burgerlijke staat: Is je karakter getrouwd, verloofd of gewoon nog single?
Beroep: Wat doet je char? Is hij/zij enkel een student, of werken ze ook nog thuis, of op school?
Woonplaats: Waar je karakter woont.
Bloedlijn: Keuze uit volbloed, halfbloed of dreuzelbloed. Je mag er nog wat bijzetten, maar hoeft niet.
Rijkdom: Keuze uit rijk, gemiddeld en arm. Je mag er nog wat bijzetten, maar hoeft niet.
Regligie: Anglicaans? Katholiek? Of juist wat anders?
 
Publiekelijk gezicht:
Uiterlijk: Hier komt een (korte) uiterlijke beschrijving van je karakter. Het belangrijkste wat je hier neer moet zetten is haarkleur en oogkleur en verder nog lengte en postuur/gewicht. Je kunt dit nog uitbreiden met bijvoorbeeld een beschrijving voor wat je karakter het liefste draagt, maar dat hoeft niet.
Toverstok: Je toverstok is natuurlijk erg belangrijk voor een tovenaar, dus vergeet vooral niet om hem hier te beschrijven! Beschrijf uit wat voor hout hij is gemaakt, wat voor magische kern hij heeft en zijn lengte en buigbaarheid.
Huisdier: Je kunt hier invullen of je karakter een huisdier heeft of niet, en als hij/zij er wel een heeft, wat voor soort huisdier het is.
 
Magie (Niet verplicht)
Magische sterktes Hier kun je invullen waar je karakter goed in is
Magische zwaktes Hier kun je invullen waar je karakter niet goed in is

Karakterbeschrijving:
Positieve eigenschappen: (minimaal 3)
– Schrijf hier positieve eigenschappen neer, zoals Charmant, Vriendelijk, Empatisch, Sociaal en Goed. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere eigenschappen te verzinnen, kijk eens in de andere personagedossiers als je er niet uitkomt, maar kopieer niet letterlijk alle eigenschappen van een ander karakter.
–
–
Negatieve eigenschappen: (minimaal 3)
– En hier is ruimte voor de negatieve eigenschappen, zoals Verwend, Arrogant, Dom, Sluw en Gemeen.
–
–

OOC: (Niet verplicht)
Naam: Hier vul je je naam in. Je hoeft niet je gehele naam in te vullen (vanwege vindbaarheid op google is het zelfs beter om het niet te doen), je voornaam of een nickname is ook prima. Je kunt ook gewoon niets invullen, dan blijf je anoniem.
Welke andere karakters heb je? Dit maakt het voor de schoolhoofden en ministers duidelijker en makkelijker om het personageregister bij te houden. Als je niet al je karakters wilt noemen is ook maar één prima, zolang ze maar weten onder wiens naam ze je moeten zetten. Als je liever anoniem blijft, dan hoef je hier natuurlijk niets in te vullen.
Hoe ben je op P&P gekomen? Dit willen we graag weten zodat we weten hoe onze nieuwe leden ons vinden.
Zou je eventueel interesse hebben om in de P&P-skypegroep te komen? Als je hier ja op zegt, zal iemand je vast uilen of aanspreken over de skypegroep. Vul alsjeblieft niet je eigen skypenaam in, omdat dit allemaal openbaar is.


Mijn posts hoeven niet nagekeken te worden!

#3 OFFLINE   Alexandra Duncan

Alexandra Duncan

  Runes are cool! To me..

 • Inactief
 • 519 Posts
 • 155 Topics

Gepost donderdag 17 januari 2013, 17:02

Veelgestelde Vragen

Wanneer word ik gesorteerd?
Als je een personagedossier post, wordt hij nagekeken door een klassenoudste om te zien of alles wel klopt. Dit wordt meestal niet heel streng gedaan, maar als je bijvoorbeeld paars haar hebt, dan moet je dat aanpassen. Zodra je personagedossier wordt goedgekeurd zal de klassenoudste dat doorgeven aan het schoolhoofd en die zal je zo snel mogelijk sorteren.

Wat zijn de eisen voor een personagedossier?
Je karakter moet de juiste leeftijd hebben voor Zweinstein. Dus minimaal 11 jaar, maximaal 17 jaar. Die leeftijd geldt op 1 september, als hij eerstejaars is, moet hij dus op 1 september 11 zijn of worden. Als je in een ander jaar gesorteerd wilt worden, pas dan je leeftijd alvast aan dat jaar aan.
Je kunt geen familie zijn van karakters die voorkomen in de Harry Potter boeken, ook niet van de oprichters.
Wees realistisch, leerlingen kunnen geen Faunaat zijn op hun elfde leeftijd. Speciale Eigenschappen worden toegestaan, maar dat moet aangevraagd worden. Meer informatie daarover kun je in Belangrijke Informatie vinden.
Over het algemeen worden alleen karakters geaccepteerd die in Groot Britannië (inclusief Ierland) zijn geboren en daar hun hele leven al wonen. Er zijn echter uitzonderingen als er goede verhalen zijn over waarom iemand in Engeland woont en niet in zijn land van herkomst. Je karakter mag dus uit een ander land komen, maar dit moet wel een goede reden hebben.

Word ik altijd gesorteerd in de afdeling van mijn keuze?
Helaas niet. Het kan gewoon zijn dat die afdeling vol zit en we je daarom in een andere afdeling moeten sorteren. We proberen de activiteit in alle afdelingen gelijk te houden, dus niet dat er één afdeling heel vol zit, terwijl de rest leeg is. Als je echt niet tevreden bent met waar je in gesorteerd bent, kun je altijd nog een Schoolhoofd contacteren en zien of jullie er samen uit komen.

Waar moet ik mijn personagedossier posten?
Het is de bedoeling dat je hem in het gewone board van Zweinstein post, en niet in één van de subfora. Kom je er alsnog niet uit, dan kun je gewoon deze link gebruiken.

Hoe kan ik mijn personagedossier aanpassen?
Rechtsonder je post staat Bewerk. Als je daarop klikt, dan kun je je post opnieuw aanpassen en hoef je dus geen nieuwe bericht te posten. Ook nadat je gesorteerd bent mag je je personagedossier nog aanpassen, bijvoorbeeld om extra informatie erin te zetten.


Welke huisdieren zijn er toegestaan op Zweinstein?
Katten, ratten, padden en uilen zijn sowieso toegestaan. Als je een ander huisdier wil hebben, vraag het dan even aan een leraar.
Dit geldt overigens niet voor alle huisdieren die van goedgekeurde karakters zijn en nu al (26-5-13) aanwezig zijn op Zweinstein.


Mijn posts hoeven niet nagekeken te worden!
1 personage(s) lezen dit topic

0 personages, 1 gasten, 0 anonieme wezens