Jump to content
Agatha Thwaite

[1839/1840] Married with a lack of vision

Recommended Posts

Donderdag 7 november 1839 - 's ochtends vroeg - Caspian en Agatha's huis

 

Agatha was geen bakker, maar voor Caspians verjaardag had ze graag iets bijzonders willen doen, want hij was haar man en het was zijn eenentwintigste verjaardag en juist nu ze zwanger had, had ze nog meer de behoefte aan een warm gezin waarin alles perfect ging. Helaas was het allemaal niet zo zwanger als je voor het eerst van je leven een verjaardagstaart maakte terwijl je toch al flink tegen de maanden aan begon te tikken. Het viel allemaal nog wel mee, ze stond niet op het punt te bevallen, maar haar buik was flink aan het groeien en zat soms behoorlijk in de weg. Plus met wat ze allemaal nog moest doen... Ze had een hele lijst voor zichzelf gemaakt, het merendeel had ze gisteren af kunnen strepen maar er waren een paar dingen die ze vandaag nog moest doen, dus ze was extra vroeg opgestaan. Het idee was dat ze de cake voor het ontbijt zou maken, zodat ze Caspian ermee in bed kon verrassen.

 

Alleen duurde alles een heel stuk langer dan ze verwacht had. Soms moest ze alles wel drie keer doorlezen voordat ze begreep wat ze moest doen, want natuurlijk had Agatha geen gemakkelijk recept uitgekozen, ze had direct het allerbeste willen doen, soms moest ze opnieuw beginnen omdat er iets fout was gegaan en één keer kon ze een ingrediënt gewoon helemaal niet vinden. Uiteindelijk kreeg ze de taart in de oven geschoven, maar toen bleek dat ze vergeten was om de oven voor te verwarmen. 

 

En toen hoorde ze Caspian ook nog eens aanlopen. Verslagen zakte Agatha in een keukenstoel en de tranen sprongen haar uit pure teleurstelling in haar ogen. "Goeiemorgen," probeerde ze nog met een warme glimlach toen hij binnen liep. "Gefeliciteerd!" 

 


 

Privé! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×