Jump to content
Sign in to follow this  
Grigor Rhydderch

[1839] Soms gebeurt het dat er een draak in de achtertuin staat

Recommended Posts

Soms wilde Grigor denken dat hij alleen woonde en dat hij niet getrouwd was. Soms wilde hij gewoon vergeten dat hij een eigen huis, vrouw en kinderen had die overigens niet van hem waren. Het enige probleem was dat deze levensstijl gemakkelijk was. Gisella's familie had veel geld, Grigor kon doen wat hij wilde en hij hoefde niet te werken of studeren, wat hem wel goed deed. Gisella was wel bezig met haar studie en dat was ook fijn, want dan waren ze minder vaak bij elkaar en dat was voor beide wel een voordeel. 

 

Eén van de voordelen van dat Gisella bezig was met haar studie, was dat dat Grigor de ruimte gaf in de tuin om te doen wat hij wilde en dat had hij gebruikt door een drakenei te kopen en die uit te laten broeden in de achtertuin. Dit was allemaal een experiment en hij had ervoor gezorgd dat de koters niet in de buurt konden komen van de draak. Het hielp ook overigens dat Grigor het terrarium van de draak vaak onzichtbaar maakte en ervoor zorgde dat het gebrul niet hoorbaar was. De draak was nu meer dan twee meter hoog en had al pogingen gedaan om Grigor's andere hand ook af te bijten. Het waren allemaal redenen dat Grigor eigenlijk niet wilde dat Gisella achter de draak kwam, want dan moest hij dingen gaan uitleggen en dat zou ze dan niet snappen en dat was vermoeiend en daar had hij dus geen zin in. 

 

Maar soms was er een dag dat niet alles even goed ging, want toen Gisella kwam eerder thuis dan dat Grigor dacht, waardoor hij niet meer op tijd de draak en het terrarium kon verbergen. Niet dat hij iets daarover zei overigens, want de draak in de achtertuin negeren was beter dan meteen je ervoor verontschuldigen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerlijk, Gisella wilde ook graag diezelfde dingen denken die Grigor vaak dacht. Ze wilde niets liever dan geloven dat zijn naam nooit in haar notitieboek was opgedoken nadat haar vloek verbroken bleek te zijn. Ze wilde niet liever dan geloven dat haar ouders zich daar vervolgens niet zó mee bemoeid hadden, dat ze binnen de korste keren als verloofd en ten slotte getrouwd met Grigor Rhydderch was geëindigd. Ze wilde geloven dat niets van dat alles waar was. Dat ze niet Gisella Rhydderh heette, samenwoonde met een man waar ze niet en nooit van zou houden, met kinderen die geen van allen van hem waren. Ach, helaas. Niets was minder waar.

 

Het voordeel zat Gisella in dezelfde dingen als dat ze er voor Grigor in zaten. Ze was druk met haar studie, of haar kinderen. Ze had teveel aan haar hoofd om echt aandacht te besteden aan wat er verder allemaal gebeurde. Ze had niet eens de behoefte te onderzoeken of er bij hen thuis misschien wel iets niet helemaal in orde was. Ze probeerde immers ook zo hard mogelijk te negeren dat het überhaupt hun huis was, in plaats van dat van haar alleen. Of dat van haar en... Nee. Ze wilde ook helemaal niets ontdekken. Het was alleen héél lastig dat niet te doen, als die ontdekking een geruim aantal meter boven het dak van hun huis uitkwam. 

 

Gisella was eerder klaar geweest met haar colleges, een zieke professor, of één of ander anders slap excuus. Ze had Solanum en Amoris opgehaald van de dagopvang, want, ondanks het feit dat Grigor weinig meer deed dan thuiszitten (en blijkbaar, drakenhoeden (?!) liet ze haar hun kinderen echt niet met hem alleen. Hij kon niet eens zijn eigen hand aan zijn lichaam verbonden houden, laat staan wat voor ledematen haar hun kinderen zouden verliezen onder zijn zorgen. Bovendien, nu ze ook achter het drakenhoeden kwam, was ze allang blij dat ze haar hun kinderen nooit met Grigor alleen thuis liet. Gisella moest zich ervan weerhouden niet meteen de tuin in te stuiven, maar gelukkig had ze haar kinderen vast en was zij wél een verantwoordelijke ouder. Ze zorgde er in bliksemsnelheid voor dat Solanum en Amoris te eten hadden, voordat Sol in zijn box zette en Mora in haar wieg legde. 

 

Daarna kwam ze naar buiten. "Grigor Rhydderch! Wat heeft dit in vredesnaam te betekenen?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×