Jump to content
Anne Lennox

[1839] Creating titles is not one of my talents

Recommended Posts

Augustus, dinsdagavond, in Ronan en Anne's bar

 

Een eigen bar hebben gaf ongelooflijk veel voordelen; je had altijd alcohol om je heen, je had altijd wel iets te doen en er kwamen vaak genoeg leuke mensen langs bij de bar. Die voordelen hadden daarnaast ook wel een klein beetje een aantal nadelen, want met een aantal kinderen was het soms ook wel belangrijk om de alcoholische drankjes bij de kinderen weg te houden, was je bijna nooit klaar met werk en kwamen er soms ook mensen langs waar je nooit in de mood was om een praatje mee te maken. 

 

Vandaag was Thomas Hawk langsgekomen en hij viel in de eerste categorie. Ze wist dat hij een boekenwinkel had, want ze was daar ook wel eens langs geweest toen ze wat boekjes nodig had om haar kinderen te entertainen. "Even wat sterks nodig?" vroeg ze aan hem,  terwijl ze achter de bar stond om het schoon te maken. "Of gewoon even weg van huis?" Het was altijd goed om soms even het huis uit te gaan om ergens anders de boel op stelten te zetten. 

 

Als hij dat maar niet in haar net schoongemaakte bar zou doen.

 

~Met Betsy <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

I relate to that topic title. Anyways..

 

Thomas had een moeilijke tijd. Ik zal niet teveel in details gaan, maar de liefde van zijn leven had hem in de steek gelaten om met iemand anders te trouwen, of nouja, ze had hem niet in de steek gelaten. Hij had nog wel langs haar kasteel gegaan of het kasteel van haar man om haar te bezoeken in het geheim, maar in Maart had hij ruzie met haar gemaakt en nu was hij alleen en alles was rot en het enige wat goed was was Dolly, die nu thuis lag te slapen. Dus hij kon zich nu een beetje laten gaan, al was het niet helemaal zoals het hoorde. Christina zou hem aan zijn oor meenemen, maar wat niet weet wat niet deert. En hey, andere mensen werden ook dronken af en toe, en Thomas was volwassen en verantwoordelijk en hij had een babysitter geregeld dus hij kon gewoon ongestoord doen wat hij wilde. 

 

En nu wilde hij vooral aan de bar staan, misschien later wat op een tafel dansen. Who knows.

 

''Wat sterks, alstublieft!'' Hij was daar wel klaar voor, daarnaast, waarom zou iemand drinken als ze niet dronken wilden worden? De man produceerde een geproduceerde glimlach en keek in de rondte en legde wat geld op de balie. ''En doe er maar een paar van!'' Hij keek wat rond of er nog wat interessante mensen waren, maar het was nog redelijk leeg. Misschien lag dat er aan dat Thomas binnen was gestapt op een dinsdagavond, maar wie weet kwamen er nog wat meer later.

 

@Anne Lennox

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anne nam het geld van Thomas aan en zocht een fles Bacardi voor hem uit (laten we even negeren dat dat nog niet bestond in die tijd). "Hier, neem de hele fles maar," zei ze, terwijl ze hem de fles aanreikte. Daarna maakte ze nog een glas schoon en zette het voor hem op de bar"Ik denk dat dat wel sterk genoeg is om je af te leiden van je problemen." Hij zag er wel uit dat hij iets kon gebruiken. De bar draaide toch goed genoeg om wel eens een vriendenkorting te kunnen uitdelen. Het was niet heel druk op deze avond, maar op dinsdagen was de zaak toch bijna nooit volledig gevuld. Dat gebeurde altijd in het weekend en soms op een mooie zomerdag, wat het deze dag niet was. Er was ook geen sportwedstrijd, of feest, of wat dan ook, dus het leek erop dat deze avond rustig genoeg zou zijn om met Thomas te kunnen praten. Voor zichzelf schonk ze een licht alcoholisch biertje in, omdat zij natuurlijk ook gewoon aan het werk was en ervoor moest zorgen dat de zaak bleef draaien. "Heb je verder iets nodig?" vroeg ze aan hem. Anne hoopte ergens dat ze geen advies hoefde te geven, want zij vond zichzelf daartoe niet helemaal geschikt daarvoor, zeker als het om familiaire of relatie-advies ging, maar een extra drankje kon ze hem wel altijd nog gaan geven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thomas keek op. Ze had hem de hele fles gegeven. Niet dat de man daar een punt van maakte. Normaal gesproken zou hij zich inhouden, normaal gesproken liet hij zich nooit zo zien in publieke sferen, maar vandaag had hij er op de een of andere geen zin in om geheim te doen. Misschien dat een van zijn vrienden hem zouden zien, zich zouden realiseren dat het toch niet zo goed met hem ging als dat ze dachten. Niet dat dat ging gebeuren. Ach, hij had in ieder geval wat drank. Hij legde geld op de bar wat hij dacht dat meer dan genoeg was en schonk voor zichzelf een glas in, waar hij van begon te drinken. Toch keek hij even om zich heen om er zeker van te zijn dat er geen mensen waren die hij kende. Het was een raar gevoel dat hij had, aan de ene kant wilde hij dat iemand zag wat hij deed, aan de andere kant wilde hij het verstoppen en zorgen dat niemand het zag. Een sterk dilemma, dat hij de volgende keer op zou lossen door zoals gewoonlijk thuis te drinken.

 

''Bedankt.'' Zei hij vriendelijk, en tikte met zijn vinger tegen zijn glas. ''Ik heb niks nodig hoor, hoe is het met jou? Gaan de zaken een beetje goed?' Hij nam nog een slok. De drank was erg sterk, maar dat kon hij wel waarderen. Het brandde in zijn keel en hij slikte nogmaals en keek haar aan, hopend op wat aanspraak. Het was behoorlijk leek nog, dus wellicht had ze wat tijd om te kwebbelen. Over het weer, of zoiets. Of over... Boeken? Wat vond mevrouw Lennox fijn om te doen in haar vrije tijd? Hij keek haar schattend aan. Misschien hield zij ook wel van lezen, maar sommige mensen waren daar totaal niet in geïnteresseerd. ''Leest u zowel nog eens wat?'' Vroeg hij toen maar. Was toch iets beter dan over het druilerige weer te praten.

 

@Anne Lennox

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×