Jump to content
Christa Rose

[1839/1840] Help me make the most of freedom and of pleasure

Recommended Posts

Vrijdag 2 augustus 1839 - 's avonds laat - de bar van het theater

 

Het was het einde van een lange vrijdagavond. Christa had de hele avond op de planken gestaan en er echt van genoten, van het publiek, het applaus, de boeketten in haar kleedkamer. Ze had later afgesproken met één van haar vaste klanten, maar het was nog geen tijd om naar haar appartement terug te gaan en dus was ze nog een laatste wijn aan het drinken in de bar voor ze naar huis zou gaan. 

 

Daar viel haar blik op Maeve, iemand die ze wel vaker had gezien en af en toe wel een woordje mee had gewisseld. Een barmeisje, hard aan het werk, en niet iemand met wie Christa direct besloot dat ze er vrienden mee wilde worden, maar ach, ze voelde zich in een gulle bui vandaag. "Maeve!" wuifde ze dus ook naar haar. "Zeg, heb jij eigenlijk een vriendje of zoiets?" vroeg ze nieuwsgierig, terwijl ze met haar wang op haar hand leunde en speelde met de gouden armband die ze droeg. "Er is vast wel iemand in jouw leven." Ze was niet zo mooi als Christa, sorry, maar ook lang niet lelijk!

 


 

Privé! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het was druk geweest vanavond, zoals eigenlijk de meeste vrijdagavonden waren. Maeve vond het niet erg - ze had het liever druk dan dat ze zocht naar klusjes om te doen - maar desondanks was ze blij dat het nu richting het einde liep. Het was immers altijd fijn om redelijk voldaan naar huis te gaan, en dan zelf je voeten omhoog te gooien en even van de rust te genieten voor het de volgende dag allemaal opnieuw zou beginnen.

Ze was dan ook tafels aan het afnemen (immers, de tafels moesten netjes en schoon zijn voor de volgende klanten), toen ze werd aangesproken door Christa Rose, een van de actrices die die avond op de planken had gestaan. Echt goed kende ze haar niet, ook al hadden ze wel eens gesproken. Maar dat maakte niet uit, toch? Ze diende toch te helpen, of toch ze te vriend te houden als ze alleen maar een praatje wilden maken.
‘Hey Christa,’ zei ze dan ook, met een knik naar het meisje. Ondanks dat bleef ze gewoon doorwerken, want ze wilde immers geen ruzie met Raphael, en ze fronste even bij de vraag die Christa stelde, want van alles wat ze had verwacht, was dit niet een van die dingen.
‘Eh, nee,’ zei Maeve dan ook. Waarschijnlijk zou het haar wel lukken als ze wilde, en het was niet alsof ze niets deed, maar een relatie? Nee, niet op dat moment. ‘Geen relatie of wat dan ook.’ Ze fronste. ‘Nou ja, soms is er wel iets of iemand, maar echt een relatie kan dat niet genoemd worden, denk ik.’ Ze stopte even waar ze mee bezig was en registreerde toen wat Christa had gezegd. ‘Maar dankjewel voor het aannemen dat er in elk geval iemand in mijn leven is.’ Ze grijnsde en pakte haar werk weer op. Sure, ze had immers soms wel een date, of seks, of allebei, en lang niet altijd met dezelfde persoon, maar he, als het daarbij bleef…
‘Was er meer dat je wilde weten of had dit een andere reden?’ Maeve vond het niet zo erg om in detail te gaan, maar ze was ook eerlijk gezegd wel een beetje nieuwsgierig naar wat de reden hierachter was.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×