Jump to content
Rebecca Thwaite

[1838/1839]Breathing dreams like air

Recommended Posts

Maart 1838, op een feestje ergens in Bath 

 

Rebecca kon niet zeggen dat ze al helemaal gewend was aan het rijke leven bij haar oom en tante. Kon je eigenlijk ooit aan zoiets wennen? Aan de de grote huizen, de feestjes, alle mogelijkheden die plotseling aan je voeten leken te liggen... en toch durfde je amper een stap vooruit te zetten, te bang om een verkeerde indruk te maken. Vandaag had haar tante haar in een mooie jurk gehesen en samen met de rest van het gezin naar een of ander groot feest afgescheept. Want ja, daar moesten ze heen en nee, ze kon toch onmogelijk thuis blijven, wist ze wel niet hoeveel kansen ze dan zou laten liggen. Kansen op wat eigenlijk? Om zichzelf te laten zien? Om anderen te zien? Om een leuke avond te hebben? Na een uur had Rebecca nog steeds geen idee. 

 

Veel sneller dan haar lief was, was ze ongeveer iedereen die ze een beetje kende al uit het oog geraakt. Ze had geprobeerd wat gesprekjes aan te knopen met andere mensen hier, maar als je ze niet goed kende gingen de meeste gesprekken eigenlijk wel over hetzelfde. En ze zou wel willen dansen, maar ze durfde niet echt. Becca was veel te bang dat ze de stapjes nog niet helemaal goed wist en ze per ongeluk op iemands tenen zou gaan staan. Dus had ze zich, na wat ongemakkelijke minuten, maar even wat teruggetrokken uit de eeuwige drukte, zodat ze in een hoekje van de zaal kon opgaan met het behang en er gewoon eens naar kon kijken. Gewoon, observeren hoe iedereen het hier nou eigenlijk deed. Want iedereen leek altijd zo op zijn plek op deze feestjes, terwijl Becca zich compleet verloren voelde en eigenlijk geen idee had wat ze nou aan het doen was.

 

Alleen was deze keer het hoekje van de zaal al bezet. 

 

"Agatha?" glimlachte Rebecca. Ze had haar vriendin een tijdje niet meer gezien nadat ze plotseling van school was verdwenen en toen, wat nog veel meer als een verassing kwam, had Caspian zich opeens met Agatha verloofd. Het was niet echt een match die Becca aan had zien komen, maar eigenlijk vond ze het wel leuk. Het was leuk dat ze nu wat vaker een bekend, vriendelijk gezicht tegen zou komen in haar familie. Gezien sommige familieleden... nog steeds niet zo vriendelijk waren. Kuch, Caspian. "Hoe gaat het? Heb je het een beetje naar je zin?" 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, Agatha was ook nog niet gewend, hoor, en ergens wist ze niet of ze ook ooit zou wennen. Caspian was gewoon zo graag het middelpunt van de aandacht, wilde graag dat iedereen hem mocht en dat hij altijd de juiste dingen deed en hoewel Agatha zich ook wel druk maakte om het laatste, voelde het toch een beetje anders. Nou ja, maakte niet uit, ze was nou eenmaal met Caspian getrouwd en als ze de rest van haar leven met hem samen zou blijven, wat wel een huwelijk was, dan zou ze het goed doen ook. En dus deed ze op alle feestjes wel haar best, hoor.

 

Maar soms was het ook allemaal wel erg vermoeiend en wist je echt niet meer wat voor vragen je moest stellen en wilde je het allerliefste gewoon naar huis, maar was Caspian nog bezig met zijn vrienden en dan eindigde je vanzelf in een hoekje.

 

"Oh, Rebecca!" glimlachte ze enthousiast terug, toen Rebecca ineens naast haar opdook. Ze waren al vrienden geweest op Zweinstein, maar sinds ze met Caspian getrouwd was, had ze Rebecca nog niet echt kunnen spreken. Het was wel fijn, dat er iemand in haar schoonfamilie zat die ze al kende. "Oh, het gaat wel goed hoor!" Maar eh, ja, ze zat een beetje zo stil in een hoekje. "Ik kreeg het een beetje warm," gaf ze maar als snel excuus. "Het is een beetje benauwd hier, he? Maar ik wilde niet zomaar naar buiten gaan..." Dat leek haar ook weer een slecht idee. "En jij? Wat een mooie jurk heb je aan!" 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×