Jump to content
Sign in to follow this  
Madeline Appleby

[1838/1839]In the name of friendship

Recommended Posts

Januari 1839, bar George and the Dragon, Wegisweg

 

Oh Merlijn, ze kon haar vrienden ook werkelijk geen moment alleen laten. Eerst Dax met zijn huwelijksfratsen en dan nu Caspian. Alsof haar vrienden absoluut geen gevoel van eigenwaarde hadden en geen idee hadden welke richting ze nu uit moesten met hun leven als hun beste vriendin er niet was om ze wat advies te bieden. Helaas kwam de uitnodiging zo vlak voor de bruiloft, dat er niet echt meer iets aan te doen viel en hoewel Maddie dolgraag nog eens een bruiloft wilde crashen -gewoon, om iedereens gezicht te zien als je opstond om te vertellen waarom iemand niet mocht trouwen- wilde ze Caspian dat toch ook niet echt aandoen. Ze zag al helemaal voor zich hoe de kleur dan een beetje weg zou trekken uit zijn gezicht en hij die ene blik in zijn ogen zou krijgen die hij wel vaker kreeg als hij plotseling het gevoel had dat iedereen naar hem keek en hij niet de juiste dingen zei, of deed. Nee, dat kon ze hem niet maken. Ook al was ze het dan niet eens met zijn keuze, de dag van de bruiloft was niet de juiste dag om dit soort dingen te bespreken. 

 

Maar hé, Caspian kon moeilijk verwachten dat ze dan ook maar de rest van haar leven haar mond ging houden. Want ergens was ze bang dat hij dit deed om de verkeerde redenen en als dat zo was, dan moest ze hem tegen zichzelf beschermen. Dus had ze hem op deze bewuste vrijdagavond ontvoerd naar een café om eens een goed gesprek te voeren over zijn laatste levensbeslissingen. Niet dat ze dat ze dat zo tegen hem had gezegd natuurlijk, maar het vooruitzicht van veel glazen bier was meestal voldoende om een jongen zijn huis uit te lokken.  

 

"Dus vertel eens Cas, hoe bevalt het getrouwde leven?" grijnsde Maddie, terwijl ze naar de barman wapperde zodat hij hun bestelling op kwam nemen. Zou het hem al vervelen? Zijzelf zou vast al dood zijn gegaan van verveling als ze getrouwd was met iemand als Agatha Moore. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×