Jump to content
Empress Astra

[1838/1839] #2 Chase & Empress

Recommended Posts

Dinsdag 13 november 1838 - 's middags - Empress haar favoriete plekje in de bibliotheek

 

Eigenlijk had Empress weinig zin om te studeren. Eigenlijk wilde ze veel liever naar het kantoor van Isaac gaan, hem wegverleiden bij de proefwerken die hij na moest kijken door hem haar lichaam aan te bieden om na te kijken, want eerlijk waar, wat was er nou leuk aan de zoveelste formules weer in haar hoofd te stampen en de zoveelste geschiedenislesjes te leren als er iets anders op haar wachtte? Maar Empress wilde, moest, hoge cijfers halen, dus Isaac moest, helaas, wachten.

 

Tot hij haar zelf zou komen opzoeken, tenminste.

 

Maar helaas was het niet Isaac die naar haar toeliep, ondanks dat ze enthousiast opkeek om daarna weer teleurgesteld haar blik naar beneden te zakken, want het was maar Chase Bennet. Ze kende hem, ondanks dat ze nooit echt veel met hem had gesproken, maar daardoor wist ze zo'n beetje wat haar te wachten stond. Yay.

 

Als ze gewoon netjes naar haar sommen bleef kijken, zou er niets gebeuren, toch?

 


 

Privé! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Empress Astra bestond, Empress Astra was mooi en voor zover hij wist vrijgezel (al wist Chase alleen maar van de relaties van zijn vrienden, want al de rest boeide voor geen meter, dat was vrij spel) en natuurlijk, natuurlijk moest Chase zijn kans wagen. Hij had geen idee dat Empress een boon had voor de waarzeggerijleraar, maar het viel te betwijfelen of het hem had tegengehouden als hij er wel van had geweten. Hij was ook ouder dan Empress, niet dan? Plus! Hij was geen zienermietje, dus hij was alleen maar de betere keus hier, werkelijk waar, dus feitelijk moest ze zich aan zijn voeten werpen dat hij zelfs maar naar haar keek.

 

Gelukkig keek ze in elk geval enthousiast op bij zijn komst, voor ze terug in haar hard-to-get-façade gleed, dus hij wist alvast dat ze weldegelijk blij was. Mooi zo. Zonder om toestemming te vragen zette hij zich op zijn gemak naast haar, een blik werpend op het papier waar haar zo gretige ogen zich nu plichtsbewust op bevonden. ‘Lukt het een beetje?’ informeerde hij, zo geïnteresseerd in dit soort mathematische nonsens. ‘Of heb je dringend nood aan een pauze?’ Hij… wel, in theorie, maar die van hem duurde in principe al, eens zien, zesendertig minuten, dus wat zei dat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze kende de Chase Bennetts van de wereld. Hoe kon het ook anders, als je op Zweinstein was, en omringd was door dit soort personen? Het type dat dacht dat ze beter waren dan iedereen, maar vooral dat hun mannelijke geslachtsdelen beter waren dan die van anderen en dus bij voorbaat recht hadden op aandacht van alle jongedames op Zweinstein. Oh, ze had ze vaak genoeg gezien, je kwam er gewoon niet onderuit als je twee redelijke borsten had en een knap gezichtje. Dickpics bestonden nog niet, maar als jongens op Zweinstein ergens creatief over waren, was het zoveel mogelijk meisjes lastig vallen. 

 

Dit was op zich nog best wel een neutraal begin van het gesprek, maar toch. "Oh ja, hoor!" begon ze vrolijk en ze glimlachte hem neutraal toe. "Het is wel enigszins lastig, maar niet onmogelijk he?" Een pauze? Met hem zeker? "Nee, nee, ik ben nog maar net begonnen, dus ik moet nog wel even door." Ze knikte hem vriendelijk toe. 

 

Dag, Chase! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goh, ja, als Empress Astra geen zin had gehad in de Chase Bennetts van deze wereld, dan… ja, had ze maar niet moeten bestaan. Maar dat was een non-issue, uiteraard, want natuurlijk had ze wel zin in de Chase Bennett die nu voor haar neus stond, want iedereen had dat en dit was een eer (ja, ook voor jou, Claude). Ze was gewoon een beetje een nerd. Blijkbaar. Hij had het niet geweten, in alle eerlijkheid, maar ach, zo veel wist hij nu ook weer niet over Empress Astra. Ze was mooi, ze was niet veel jonger, en dat was alles wat hij moest weten.

 

Hij wierp een zogenaamd geïnteresseerde blik op de sommen. Chase hield níét van magische rekenkunde, hij was niet zo mathematisch aangelegd, sorry, hoor, maar het hield ook in dat hij haar geen bijles zou kunnen aanbieden (knipoog, knipoog), wat ook weer jammer was. ‘Wat een toegewijde student toch,’ zei hij luchtig, soortement van complimenteus. Was het een compliment? Chase deed zijn best voor school, wilde het goed doen, maar dat was meer omdat dat van hem verwacht werd, niet omdat hij per se zo veel gaf om het curriculum. Dat en het feit dat hij het niet kon uitstaan als iemand beter was dan hij in iets. ‘Is het niet veel leuker om te pauzeren?’ stelde hij voor, koppig. ‘Je hebt nog massa’s tijd!’

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, Empress was een toegewijde student, dank je wel. Ze hield ervan om hoge cijfers te krijgen, om goede complimentjes te krijgen en Chase, ze was niet voor niets gesorteerd in Ravenklauw. Ja, sommige Ravenklauwers gaven weinig om studeren en wilde vooral gewoon alles weten wat ze maar wilden weten, maar Empress wilde vooral gewoon hoge cijfers. Ze wilde het lievelingetje van de leraar zijn (hoi, Isaac)! En dat ging niet als Chase ineens besloot dat ze een pauze nodig had.

 

"Nee, sorry," glimlachte ze afstandelijk naar hem. "Ik heb een heel schema waar ik me aan moet houden, dus ik kan pas over een paar uur pauze nemen!" En tegen die tijd was Chase al wel weer weg, toch? "Dus ik spreek je later wel weer?"

 

De enige voor wie ze haar schema in de war gooide was Isaac. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schema? Mensen maakten schema’s? Chase was een meer toegewijde student dan iemand weten mocht, al was het maar omdat er consequenties waren als hij slechte punten haalde en hij er koppig genoeg geen zin in had. Het was zo’n stom mechanisme, eerlijk gezegd. Zijn reputatie op Zweinstein weerhield hem ervan om, ten eerste, op een zichtbare manier te studeren en, ten tweede, om zijn inherente agressie te uiten, en het was vermoeiend, oké. Hij kwam over het weekend vaker over huis dan het merendeel van zijn klasgenoten, maar daar mocht hij op zijn minst eens met een bijl smijten. Self care.

 

En dus, zijn leven was tragisch, zijn wereld herkende het concept van een schema niet en dus werden zijn ogen een beetje glazig bij Empress’ ongetwijfeld interessante uiteenzetting waarom het niet kon. Schema’s bestonden om gebroken te worden, toch? Niemand hield zich aan schema’s. Jezelf een schema opleggen was een zwaktebod: het betekende dat je zelfdiscipline alleen niet genoeg was. ‘Dus?’ informeerde hij niet-begrijpend. ‘Niemand doet je wat als je nu pauze neemt.’ Wist ze dat niet? Hm. Hij kon zich niet voorstellen dat de Astra’s ook maar in de verste verte op zijn familiale cultuur leken. ‘Je kan het later vast wel inhalen,’ vertelde hij haar bemoedigend, ‘daar ben je heus wel slim genoeg voor.’

 

Kijk. Hij was lief. Nu meekomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, Chase, mensen maakten schema's. Mensen hielden zich aan schema's. Mensen studeerden door middel van schema's en mensen konden niet zomaar hun schema op de kop gooien omdat Chase Bennett dat eiste! Ze wilde niet eens met hem meegaan, ze wilde gewoon rustig hier studeren en van elke minuut dat ze verloor doordat hij geen hints begreep, werd ze alleen nog maar chagrijniger.

 

"Maar dan kom ik er later minder goed in," glimlachte Empress, dezelfde glimlach die ze al sinds het begin van het gesprek op haar gezicht hield. Volgens eigen zeggen nu wel een stukje minder warm, maar of Chase dat ook door had... "Ik studeer veel liever gewoon even door nu. Dat vind je niet erg, toch?" 

 

Empress moest echt eens leren om duidelijk nee te zeggen, maar of dat met Chase zou helpen... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×