Jump to content
Sign in to follow this  
Henry Augustine

Henry Augustine

Recommended Posts

 

Algemeen:

Geboren als: Anraí Ellery
Naam: Henry Augustine
Leeftijd en Verjaardag: 26 oktober 1825, 12 jaar.
Schooljaar en Afdeling: (Nvt voor een Buitenwerelder) Tweede jaar Zwadderich
Politieke Voorkeur: MV

Achtergrond:
Familiesituatie & Geschiedenis in het kort:
Vader: Fergus Ellery
Moeder: Orla Kavanagh
Zus: Aoife Ellery, 30 april 1822
Broer: Criostoir Ellery, 8 maart 1823
Zusje: Sorcha Ellery, 25 oktober 1826
Broertje: Labhras Ellery, overleden. 13 november 1832-15 mei 1835
Zusje: Mallaidh Ellery, 24 augustus 1837
Ongeboren broertje

 

Vader: Ulric Augustine
Moeder: Odetta Augustine

 

Anraí Ellery is op 26 oktober 1825 geboren als derde kind van Fergus en Orla Ellery. Het gezin, wat al arm was, kreeg het er niet makkelijker mee met elk kind dat werd geboren, en de geboorte van Anraí maakte het er dan ook niet veel beter op. Ze hielden veel van hun kinderen, dat wel, maar dat nam niet weg dat de kinderen voornamelijk op zichzelf waren aangewezen en zo nu en dan kwam het er ook op neer dat ze moesten stelen om wat eten of geld te krijgen, zelfs al waren hun ouders erop tegen.

Tegen de tijd dat Anraí zes jaar was, kwam er verandering in de zaak. Er was ondertussen een kind bijgekomen en Orla was ook zwanger van de volgende, en dit hield in dat zowel Criostoir als hij naar het landgoed waar hun moeder werkte werden gebracht. Anraí had zijn ogen uitgekeken en gedaan wat hem werd gevraagd - namelijk het drinken van een toverdrank, en hoewel er geen reactie kwam bij Criostoir, kwam die wel bij hem, en hield dit dus in dat hij een tovenaar was.

Voordat hij het wist, en zonder dat hij er ook al te veel van begreep, was hij geadopteerd door de familie die woonde op het landgoed, met de belofte dat hij een veel beter leven zou krijgen nu hij daar zou wonen en dat als ze een andere keus hadden gehad, ze die hadden gevolgd. Anraí, die door zijn nieuwe ouders stellig Henry werd genoemd, snapte niet waarom zijn broers en zussen dit leven niet zouden krijgen, maar het werd hem ook niet toegestaan contact met ze te houden, en dus had hij zich maar aan te passen aan het nieuwe leven dat hem werd geboden.

Het duurde een tijdje, maar uiteindelijk was Henry dusdanig gewend aan zijn nieuwe leven en aan het feit dat hij Henry werd genoemd, een naam die toch dusdanig leek op zijn eerst gegeven naam dat hij het niet eens zo erg vond, dat hij langzaamaan begon te vergeten hoe het was om te leven als arm iemand. Hij wist wel dat hij het arm had gehad, maar de details vervaagden, net zoals de details over zijn broers en zussen. Ja, hij mistte ze, ja hij wist niet hoe het met ze ging, maar het bleven bij vage herinneringen. 

Zoals te verwachten was, kreeg hij met elf jaar zijn brief voor Zweinstein, geadresseerd aan Henry Augustine, en werd hij die eerstvolgende 1 september gesorteerd in Zwadderich, niet wetende dat het zomaar kon zijn dat het jaar erop zijn leven toch weer anders werd dan hij had gedacht...
Burgerlijke staat: Single
Beroep: Student
Woonplaats: London
Bloedlijn: Halfbloed
Rijkdom: Rijk
Religie: Katholiek
 

Publiekelijk gezicht:
Uiterlijk: Henry heeft donkerbruin haar en lichtblauwe ogen, hij is ietwat klein voor zijn leeftijd, maar heeft verder een normaal postuur. Hij is altijd gekleed in de beste kleding.
Toverstok: Elder, with unicorn hair core, 11 inches and unyielding

The rarest wand wood of all, and reputed to be deeply unlucky, the elder wand is trickier to master than any other. It contains powerful magic, but scorns to remain with any owner who is not the superior of his or her company; it takes a remarkable wizard to keep the elder wand for any length of time. The old superstition, ‘wand of elder, never prosper,’ has its basis in this fear of the wand, but in fact, the superstition is baseless, and those foolish wandmakers who refuse to work with elder do so more because they doubt they will be able to sell their products than from fear of working with this wood. The truth is that only a highly unusual person will find their perfect match in elder, and on the rare occasion when such a pairing occurs, I take it as certain that the witch or wizard in question is marked out for a special destiny. An additional fact that I have unearthed during my long years of study is that the owners of elder wands almost always feel a powerful affinity with those chosen by rowan.Unicorn hair generally produces the most consistent magic, and is least subject to fluctuations and blockages. Wands with unicorn cores are generally the most difficult to turn to the Dark Arts. They are the most faithful of all wands, and usually remain strongly attached to their first owner, irrespective of whether he or she was an accomplished witch or wizard. Minor disadvantages of unicorn hair are that they do not make the most powerful wands (although the wand wood may compensate) and that they are prone to melancholy if seriously mishandled, meaning that the hair may 'die' and need replacing.


Huisdier: Een Barn Owl named Herbert.
Patronus: Fox

 

Karakterbeschrijving:
Positieve eigenschappen: (minimaal 3)
Ambitieus
Intelligent
Zelfverzekerd
Analytisch
Negatieve eigenschappen: (minimaal 3)
Manipulatief
Egoïstisch
Wraakzuchtig

 

OOC: (Niet verplicht)
Naam: Ineke
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×