Jump to content
Lucretia Augeron

[1838/1839] Too late for good connections

Recommended Posts

Zaterdag 22 september 1838 - 's middags - Churchill huis

 

Stiekem vond Lucretia het vreselijk dat haar prachtige zoon Narcissus zijn geboortedatum moest delen met zijn neefje, Xavier. Ja, ze wist best dat ze het Xavier niet kwalijk moest nemen, hij was ook maar een baby en kon er niets aan doen dat zijn moeder Jennifer was, maar had hij echt niet een dag eerder geboren kunnen worden? Of nee, het was beter geweest als hij een dag later was geweest.

 

Hoewel, met Jennifer wist je het nooit. Lucretia moest vooral denken aan hoe het zou zijn als ze allebei een verjaardagsfeestje organiseerden, maar in beide gevallen zou ze wel een manier weten te vinden om alles te kunnen verpesten. Nu was het alleen nog een heel stuk erger, dus om zichzelf beter te laten voelen, was Lucretia eens langsgegaan op een zaterdagmiddag, want haar zoon was de meest perfecte zoon ter wereld en dat zou ze Jennifer laten zien ook!

 

"Ach, wat is Xavier toch een schatje," kirde ze wel verplicht, terwijl ze even in zijn wieg staarde. "Wel een groot hoofd, vind je niet? Hopelijk trekt dat nog wat bij."

 

Hopelijk niet.

 


 

Privé! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze haatte dit. Ze haatte die passief agressieve gedrag als het gedaan werd door mensen waar ze toch liever niet mee in een kamer was. Van haar vriendinnen kon ze het wel hebben, daar was je immers vrienden voor, het was niet of je echt zonder passieve agressie kon communiceren als je elkaar vaker zag. (Werd ook maar saai). Maar met Lucretia sprak ze liever helemaal niet, dus dan was het gewoon tijdverspilling.

 

Ze kon ook niet hiervan weglopen, zoals ze normaal gesproken wel zou doen, want dit ging om haar kinderen. Ze was misschien geen goede moeder, maar zeker wel een trotse. Als iemand Xavier ging vertellen dat hij een groot hoofd had, of Heroine zoveel complexen aanpraatte dat haar dochter niet meer wist welk uiterlijk ze aan moest nemen, dan was zij het. Niemand anders mocht het proberen!

 

Nee vind ik niet”, zei ze verveeld en schonk nonchalant een flesje met ‘speciale olie’ in haar thee. “Maar misschien zie je het verkeerd”, ze glimlachte stralend, “dat gezegd, kijkt Narcissus nu scheel?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×