Jump to content
Valor Priest

[1838/1839] The fox and the hound

Recommended Posts

Maandagnacht 10 september 1838 - Ergens in een gang

 

Klassenoudste zijn was gaaf, zeker op de momenten dat hij het met zijn beste vriend kon doen. Daarnaast was de badge een excuus om in de nacht over de gang te mogen lopen, een perfecte out-of-jail-free-card om zichzelf en iedereen die hij wilde uit de problemen te kunnen halen. Het gaf gewoon mogelijkheden zodra die badge op zijn gewaad gespeld was. Zoveel mogelijkheden dat hij hem eigenlijk in de nacht ook niet meer af wilde doen.

 

Het minst leuke aan klassenoudste was dat je soms mensen strafwerk moest geven. Maar Valor was heel goed in dat aspect zoveel mogelijk ontwijken, zo ook nu toen ze iemand tegenkwamen die duidelijk niet wakker hoorde te zijn. “Zullen we een andere gang gaan doen ”, vroeg hij opgelaten aan Harold. “of even pauze houden in de keukens

 

Want als hij het niet gezien had was het geen probleem toch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, klassenoudste zijn was gaaf, maar hoofdmonitor zijn was eigenlijk nog veel gaver, had Harold al na één dag besloten, eigenlijk, maar ha, hij had nog vier volle jaren te gaan en het merendeel van dit jaar, allemaal als Hoofdmonitor! En nu veel van zijn vrienden ook klassenoudste waren geworden, was alles nog leuker, want nu konden ze samen patrouille lopen! 

 

En het leukste aan klassenoudste zijn, was dat je anderen strafwerk mocht geven, Valor. Keep up.

 

"Nee, nee," wuifde hij Valors protesten weg. "Ik zag daar iemand! He, jij daar! Blijven staan!" Enthousiast greep hij Valors arm vast (want handen vasthouden deden jongens niet, hoor) en rende hij naar hun slachtoffer. "Kijk, Valor, de eerste persoon die je strafwerk mag geven!" 

 

Was hij niet aardig dat hij dit aan Valor overliet? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×