Jump to content
Blanche Ingram

[1838/1839]Als het schoolhoofd dronken is kunnen wij dat ook

Recommended Posts

Dit was het laatste jaar, ze wist nog niet goed wat ze ervan moest denken. De afgelopen twee jaar, de jaren dat je je een beetje ging voorbereiden om wat er hierna kwam, had ze zich met van alles bezig gehouden en niet echt met school. Oh, ze had goede tentamencijfers, maar dat was alleen omdat ‘ik moet leren’ een soort van makkelijk te grijpen excuus was als ze Chase probeerde te ontlopen. (Haar cijfers waren er zelfs een beetje op vooruit gegaan). Maar ze wist gewoon nog niet wat nu.

 

Gelukkig hoefde ze zich daar geen zorgen over te maken, op dit moment, want de allerlaatste reis naar Zweinstein was tevens het verjaardagsfeestje van haar nichtje. En Claude hield zich veel liever bezig met champagne drinken en zich decadent voelen omdat ze een treinstel hadden afgezet waar alleen genodigden heen mochten dan met de toekomst. Dus lachte ze opgelaten toen haar nichtje de fles open popte en hief vervolgens gretig haar glas uit. “Dit verjaardagsfeest is nu al fantastisch”, humde ze tussen net iets te grote slokken door,

het is alleen jammer dat je zoveel moeite hebt moeten doen. Eigenlijk zou er gewoon een VIP-coupe moeten zijn voor dingen zoals dit, mensen zoals wij

 

We moeten ook op jou proosten trouwens! Op de jarige!"

 

Ze greep de nieuwe proost als excuus om haar glas nog een keer vol te gieten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een feestje meteen aan het begin van het jaar? Daadwerkelijk direct na het startsein? Het fluitsignaal van de conducteur? Dat liet Jude zich vanzelfsprekend geen twee keer zeggen en dus was hij met een grijns naar de coupe gelopen. Het beviel hem wel, dat hij na een half jaar al zo populair was dat hij ook al werd uitgenodigd voor de feestjes van de 'cool crowd'. Het had vast iets met zijn achternaam te maken en dat Daniel de afgelopen jaren vast enige verwachting had geschept, maar dat maakte niet uit. Hij was nu in ieder geval present en als het aan hem lag ging hij die status ook niet verpesten. 

 

Met een lach kwam hij binnen. "Ah dames, heren, een hele goede morgen gewenst," hij knipoogde naar het eerste meisje waarmee hij oogcontact had, maar liep toen wel door naar de jarige Jet van vandaag. "Een hele goede verjaardag gewenst, mademoiselle." Hij glimlacht. "Ik heb een kleinigheidje meegenomen. Dat leek me wel gepast op zo'n bijzondere dag als vandaag." Zeventien was nu eenmaal de belangrijkste leeftijd om te bereiken in de magische wereld. Hij gaf haar een pakketje, waarin een zilveren haarspeld zat met een prachtige bewerkte bloem; nu nog in de knop, maar zodra er maanlicht op scheen dan zou hij open gaan en zijn kleurrijke bladeren tonen en daarnaast een heerlijke geur verspreiden. "Het deed me aan je denken." Hij lachte half. Hij had zelf ook wel door dat het een beetje cheesy was, maar dat kon ook best wel charmant zijn, niet waar? En las Jude lachte, dan was dat over het algemeen nu eenmaal het effect wat hij op mensen had (vooral meisjes, want charmant lachen naar jongens deed het hem meestal toch wat minder). 

 

"Proost, op de jarige," Jude hief ook zijn glas en dronk het in één teug leeg. Hij lachte en pakte de fles, om vervolgens Claude en ieder die wilde nog een keer bij te schenken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk, Aviana, Tabitha kon ook best vrienden maken. Ze was zelfs uitgenodigd voor een feestje, door een Ingram. En ook al was ze niet meer zo geobsedeerd door Richard (hmmhmm), de Ingrams waren nog steeds een fantastische familie om zich bij aan te sluiten, dus als ze haar uitnodigen, dan kwam ze ook. 

 

Ook al stak het haar dat Aviana ook een uitnodiging had gekregen, maar goed. 

 

"Blaaanche," gilde ze dus ook enthousiast uit, tijdens alle andere felicitaties, "gefeliciteerd!" En toen begon ze in een hoog tempo champagne te drinken, want normaal kreeg ze dat niet te drinken, oké? Op feestjes werd er toch meer gehandeld in bier en al het andere wat je zo snel mogelijk dronken kreeg, en het was niet elke dag dat ze op een VIP-feestje terecht kwam, waar het gemiddelde cadeautje van edelmetaal was. Shit, de nikkelen oorbellen die Tabitha voor Blanche had gekocht, verdween daarbij echt in het niets. 

 

Bedankt, hoor, Jude, dat je haar slecht liet voelen.

 

"Hoe boos zou Damarcus zijn als we allemaal dronken op het openingsfeest verschijnen?" giechelde ze. "Of zal hij gewoon jaloers zijn?" Of waarschijnlijk zelf al dronken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×