Jump to content
Blanche Ingram

[1838/1839]Als het schoolhoofd dronken is kunnen wij dat ook

Recommended Posts

Dit was het laatste jaar, ze wist nog niet goed wat ze ervan moest denken. De afgelopen twee jaar, de jaren dat je je een beetje ging voorbereiden om wat er hierna kwam, had ze zich met van alles bezig gehouden en niet echt met school. Oh, ze had goede tentamencijfers, maar dat was alleen omdat ‘ik moet leren’ een soort van makkelijk te grijpen excuus was als ze Chase probeerde te ontlopen. (Haar cijfers waren er zelfs een beetje op vooruit gegaan). Maar ze wist gewoon nog niet wat nu.

 

Gelukkig hoefde ze zich daar geen zorgen over te maken, op dit moment, want de allerlaatste reis naar Zweinstein was tevens het verjaardagsfeestje van haar nichtje. En Claude hield zich veel liever bezig met champagne drinken en zich decadent voelen omdat ze een treinstel hadden afgezet waar alleen genodigden heen mochten dan met de toekomst. Dus lachte ze opgelaten toen haar nichtje de fles open popte en hief vervolgens gretig haar glas uit. “Dit verjaardagsfeest is nu al fantastisch”, humde ze tussen net iets te grote slokken door,

het is alleen jammer dat je zoveel moeite hebt moeten doen. Eigenlijk zou er gewoon een VIP-coupe moeten zijn voor dingen zoals dit, mensen zoals wij

 

We moeten ook op jou proosten trouwens! Op de jarige!"

 

Ze greep de nieuwe proost als excuus om haar glas nog een keer vol te gieten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een feestje meteen aan het begin van het jaar? Daadwerkelijk direct na het startsein? Het fluitsignaal van de conducteur? Dat liet Jude zich vanzelfsprekend geen twee keer zeggen en dus was hij met een grijns naar de coupe gelopen. Het beviel hem wel, dat hij na een half jaar al zo populair was dat hij ook al werd uitgenodigd voor de feestjes van de 'cool crowd'. Het had vast iets met zijn achternaam te maken en dat Daniel de afgelopen jaren vast enige verwachting had geschept, maar dat maakte niet uit. Hij was nu in ieder geval present en als het aan hem lag ging hij die status ook niet verpesten. 

 

Met een lach kwam hij binnen. "Ah dames, heren, een hele goede morgen gewenst," hij knipoogde naar het eerste meisje waarmee hij oogcontact had, maar liep toen wel door naar de jarige Jet van vandaag. "Een hele goede verjaardag gewenst, mademoiselle." Hij glimlacht. "Ik heb een kleinigheidje meegenomen. Dat leek me wel gepast op zo'n bijzondere dag als vandaag." Zeventien was nu eenmaal de belangrijkste leeftijd om te bereiken in de magische wereld. Hij gaf haar een pakketje, waarin een zilveren haarspeld zat met een prachtige bewerkte bloem; nu nog in de knop, maar zodra er maanlicht op scheen dan zou hij open gaan en zijn kleurrijke bladeren tonen en daarnaast een heerlijke geur verspreiden. "Het deed me aan je denken." Hij lachte half. Hij had zelf ook wel door dat het een beetje cheesy was, maar dat kon ook best wel charmant zijn, niet waar? En las Jude lachte, dan was dat over het algemeen nu eenmaal het effect wat hij op mensen had (vooral meisjes, want charmant lachen naar jongens deed het hem meestal toch wat minder). 

 

"Proost, op de jarige," Jude hief ook zijn glas en dronk het in één teug leeg. Hij lachte en pakte de fles, om vervolgens Claude en ieder die wilde nog een keer bij te schenken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk, Aviana, Tabitha kon ook best vrienden maken. Ze was zelfs uitgenodigd voor een feestje, door een Ingram. En ook al was ze niet meer zo geobsedeerd door Richard (hmmhmm), de Ingrams waren nog steeds een fantastische familie om zich bij aan te sluiten, dus als ze haar uitnodigen, dan kwam ze ook. 

 

Ook al stak het haar dat Aviana ook een uitnodiging had gekregen, maar goed. 

 

"Blaaanche," gilde ze dus ook enthousiast uit, tijdens alle andere felicitaties, "gefeliciteerd!" En toen begon ze in een hoog tempo champagne te drinken, want normaal kreeg ze dat niet te drinken, oké? Op feestjes werd er toch meer gehandeld in bier en al het andere wat je zo snel mogelijk dronken kreeg, en het was niet elke dag dat ze op een VIP-feestje terecht kwam, waar het gemiddelde cadeautje van edelmetaal was. Shit, de nikkelen oorbellen die Tabitha voor Blanche had gekocht, verdween daarbij echt in het niets. 

 

Bedankt, hoor, Jude, dat je haar slecht liet voelen.

 

"Hoe boos zou Damarcus zijn als we allemaal dronken op het openingsfeest verschijnen?" giechelde ze. "Of zal hij gewoon jaloers zijn?" Of waarschijnlijk zelf al dronken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Natuurlijk was haar verjaardagsfeest fantastisch. Maar Blanche glunderde trots en sloeg tevreden haar arm om haar nichtje heen. "Je hebt helemaal gelijk Claude. Maar binnenkort hoeven we ons geen zorgen meer te maken over VIP coupe's, dan huren we gewoon VIP ruimtes af in echte clubs." Blanche keek er nu al naar uit. Misschien dat ze haar volgende verjaardagsfeest wel bij Club Vanilla zou vieren. Daniella was altijd aardig voor haar geweest, dus die zou haar vast wel alle VIP arrangementen willen geven en anders kon ze altijd nog klagen bij Valentine dat hij geen lieftallige familieleden kon weigeren. "Heb je Titty al gezien?" Haar beste vriendinnen konden niet haar feestje missen hoor!

 

Er was amper een tijd om een slok champagne te nemen toen de volgende gast al aan kwam zetten met felicitaties. "Oh Jude, wat een verrassing," kirde Blanche, alsof ze helemaal niet had verwacht cadeautjes te krijgen, terwijl ze in werkelijkheid heus wel in staat was om ondankbare gasten die niets meenamen de deur uit te gooien. Zo petty was ze dan weer wel. Ze nam het cadeautje van hem aan en griste verrukt het papier er vanaf. "Wat mooi! Die staat vast perfect bij mijn nieuwe jurk." Die ze volgende week ging kopen. Tja, je hoefde heus niet altijd accessoires bij je outfit uit te zoeken, kon ook best andersom. Dit was gewoon een goed excuus om weer eens te gaan winkelen. Ze bedankte de jongen met een vlugge kus op zijn wang en dronk toen vlug haar glas champagne leeg zodat hij het weer kon vullen. "Oh, wat was het dan dat je aan mij deed denken?" glimlachte ze. Blanche wilde altijd wel graag in iedereens gedachten zijn. 

 

Oh en misschien dat het een geruststelling was Tabitha, maar Blanche vond jou toch een stukje leuker dan Aviana. Bad bitches need to stick together, niet waar? Maar naast al je goede vrienden moest je wel ook altijd wat mensen hebben om de ruimte op te vullen. En door alle drukte ging Tabitha's cadeau toch een beetje half langs haar heen. "Tabitha! Ach ja, als Damarcus dat liever niet heeft moet hij zich eerst zelf maar eens leren gedragen, denken jullie niet?" Blanche grijnsde bij de herinnering aan het nieuwe schoolhoofd tijdens het eindfeest afgelopen jaar. "Hebben jullie hem zien vallen van de lerarentafel? Recht op zijn gezicht!" Het was prachtig. Zulke idioten mochten van haar wel vaker schoolhoofd worden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

‘BLANCHE!’ riep Titiana vrolijk uit toen ze iets te laat om het begin van het feest mee te maken de coupé kwam binnenstormen. Eerst had ze boos moeten zijn op Hawk, oké, was haar schuld niet, dan moest hij maar minder… ehhh, hem zijn, maar gelukkig, gelukkig was ze hier en beter had ze het beste cadeau van allemaal voor haar lieftallige vriendin uitgezocht. In haar stormloop duwde ze Tabitha uit de weg, maar kom op, ze kwam vast op iemands schoot terecht en dat vond mejuffrouwtje vast niet zo erg. Titiana had gewoon genoeg mensenkennis om precies te weten waar mensen hoorden.

 

Een glas champagne was ook zoiets dat bij haar hoorde en dus arrangeerde ze dat snel, voor ze hartelijk haar cadeau in Blanches handen drukte, een veel te dure tas die ze net op tijd gevonden had. Ze kon veel klagen over het leven bij de Dicksons, maar schoonvaderlijk schuldgevoel zorgde voor een goed gevulde portemonnee en het was nu niet alsof Hawk daarmee aan de haal zou gaan. Het enige lastige was dat ze het ergens moest leggen waar Lion er niet op kon zabberen, maar ah, moederlijke instincten begonnen zo langzaamaan tot ontwikkeling te komen. Ja, nu pas. Laat haar. ‘Gefeliciteerd! Je ziet er prachtig uit!’ Als ze dat niet had gedaan, had Titiana alweer rechtsomkeert gemaakt, want ew, maar soms moest je nu eenmaal zulke dingen benadrukken. ‘Echt de hele trein heeft het over dit feestje,’ gniffelde ze. ‘Heb je gezien dat er een paar mensen zitten te luistervinken van buitenaf?’

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk, daar deed je het allemaal voor... Een kus op je wang en een gelukkig kirrend meisje. Jude knipoogde losjes naar haar en lachte vervolgens ook naar Tabby, die hem om de een of andere reden wat minder charmant aankeek dan gewoonlijk. Had hij iets verkeerd gedaan? Had ze verwacht dat hij voor haar ook een cadeautje had? Hij had vast nog wel iets leuks in zijn tas zitten voor haar. Of hij vroeg wat extra zakgeld om een cadeautje te kunnen regelen. Als Jude aangaf waarvoor het was, dan deed Armand namelijk echt niet zo moeilijk. Wel als het potentieel voor het kopen van drugs was, maar goed, dat was een gevoelig puntje. Begreep Jude ook wel. 

 

"Och, je bent even elegant als een bloem in de knop, teer, prachtig, maar zodra het avondlicht valt, dan bloei je op, geef je de mensen om je heen al je pracht.... en ga je los." Jude lachte charmant naar Blanche en schonk haar nog wat extra champagne bij. "Een transformatie die ik elke keer met veel bewondering gadesla." Ja, het was misschien een beetje vleierij, maar Jude moest het eerste meisje nog tegenkomen dat daar niet van hield... Hoewel bij Tabby vond hij het soms wat dubieus. 

 

"Hey schoonheid," groette hij de knapste van de Fox tweeling, nadat ze omver was geduwd door Titty en haast in zijn schoot was getuimeld. Hij schonk haar ook direct maar wat champagne bij. "Heb je een leuke vakantie gehad?" Hij pakte haar hand en drukte er een kus op. "Je ziet er nog mooier uit dan ik me herinnerde. Alsof de zon je haar extra heeft doen glanzen." Zat heus een kern van waarheid in hoor. Al die meisjes waren hier zo bleek. Een beetje zon deed ze goed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au, bedankt hoor, Titiana! Tabitha wierp haar een woedende blik toe, want hoe durfde ze überhaupt te bestaan en bij Tabitha in de buurt te zijn en dat soort dingen, blah, blah, blah, maar hey, ze was wel bij Jude in de buurt terecht gekomen. "Oh ja, hoor," glimlachte ze dus ook vrolijk naar hem, voor een minuutje even niet met Titiana bezig. Ze pakte dat kreng nog wel een keer terug.

 

"Wat ben je toch lief," giechelde ze, terwijl ze gulzig verder dronk van de champagne. "Ik ben blij dat je niet terug bent gegaan naar Canada, wat zouden we zonder je moeten!" Ondertussen wierp ze een blik op zichzelf in het dichtstbijzijnde spiegelende voorwerp, om te kijken of haar haren inderdaad meer glansten. Hm... jawel. 

 

"Als hij gaat klagen, moet je hem gewoon een fles sturen van deze champagne," giechelde ze naar Blanche. "Ik voel me nu al licht in mijn hoofd!" Ze leunde tevreden tegen Jude aan, hij wilde haar steunpilaar wel zijn nu, besloot ze. "Of misschien ook maar een fles sturen naar Hastings, die moet echt eens wat losser zijn." Ze gluurde vanuit haar ooghoeken naar Jude. "Hoe overleef je dat, 's zomers?" 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Lief, yes, dat ben ik..." Jude lachte. "Een van de drie kernwoorden waarmee men mij altijd omschrijft." De jongen knipoogde naar Tabitha en legde zijn arm wat comfortabelere om haar heen. Zijn hand leunde nu daarbij op haar bovenbeen, maar Tabitha kennende vond ze dat toch niet zo heel erg. Zijn twee vriendinnen waren er nu niet bij en dan kon hij dat ook prima maken. Hij zou Fox nu heus niet publiekelijk zoenen, want al die meiden roddelden en dat zou dan hoogstwaarschijnlijk verkeerd aflopen, maar tot dusver vermaakte hij zich uitstekend. 

 

"Pfff... Met Hastings? Bijna niet... Ze heeft getwijfeld me uit huis te zetten deze zomer, omdat ik mijn schoenen niet goed genoeg had geveegd, of wie zou het zeggen... Ze is zo streng op de regels. Maar mijn broer heeft dat verder allemaal wel onder controle hoor." Jude grijnsde. "Ik kom er zelfs mee weg haar Toto te noemen... Dat haat ze echt intens." Hij lachte zachtjes. "En verder is het vooral een kwestie van veel buiten en veel op stap zijn." Hij haalde en schouder op. "Maar genoeg over mij...of over de saaiste professor van Zweinstein. Hoe is het met jou, schoonheid?" Hij aaide met een duim over haar wang. "De zon heeft je charmante sproeten gegeven." Hij was wel complimenteus. En schonk hen twee vervolgens weer wat drank in. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×