Jump to content
Arabella Wydeville

I wonder if someone brought spacecake [1838/1839]

Recommended Posts

Opslagruimte aan het Astronomielokaal aka Arabella's nieuwe slaapkamer

__________________________________________________________________________

 

Als je zoveel tijd doorbracht in de astronomietoren leerde je diens kamer en verborgen hoekjes kennen. Zo wist Arabella dat er een opslagruimte was die haast niet meer werd gebruik. Wat spullen aan de kant schuiven, een matras neerleggen en voila ze had haar eigen kamer. Het was niet veel, maar Arabella was niet anders gewoon. Wonen in Levenshall was ook altijd het zoeken van je eigen plek tussen alle familie en hun bezittingen. Ze had niemand gevraagd of ze de opbergruimte mocht gebruiken, maar wie maakte het uit. Het was niet alsof haar afdelingsgenoten er erg in zouden hebben dat ze plots weg was en wat kon het de leraren schelen. 

 

Het was nogal een luxe zo'n eigen slaapkamer. Geen gesnurk van je medestudenten, geen last van hun continue gekakel en gekibbel. Rust, heerlijke rust. Hier was niemand die haar stoorde bij het lezen van boeken en het maken van notities voor haar onderzoek. Althans dat had ze gedacht. Eerst dacht ze het geklop op haar deur zich in te beelden, maar hoorde ze nu ook muziek? Wat was er daarbuiten aan de hand? Haar initiële reactie was niet reageren. Die mensen zouden wel vanzelf weggaan. Jammer genoeg gingen ze niet weg. Luid zuchtend opende ze de deur. "Hey kan het wat stiller daarbuiten. Er zijn mensen die zich met serieuze zaken proberen bezig te houden."

 

 

_____________________________________________________________

OOC: Open topic. Door een fout in de uitnodigingen gaat er een feestje door in de opbergruimte aan het astronomielokaal. Whoop whoop spaceparty! Iedereen die Arabella wilt irriteren of gewoon wilt feesten is meer dan welkom. Drank is niet voorzien, noch alle andere feestvoorbereidingen eigenlijk.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou, als er geen drank was voorzien, dan bracht je je eigen mee, toch? 

 

Oké, nee, dat had Elena niet gedaan, ze was niet het drank halen type, dank je wel, alsof ze één of andere bediende was die netjes ja en amen zei op elke vraag en alleen maar vroeg of je nog een flesje bier wilde, maar ze was wel komen opdagen en er waren heus wel mensen die wel drank mee hadden genomen, dus enkele minuten later had ze een shotje achter de kiezen van spul dat nog steeds brandde in haar keel, en had ze een glas wijn, die ze ergens aan de rand van het feestje aan het drinken was, tot er plotseling een deur werd geopend en iemand begon te klagen.

 

"Doe niet zo saai," zuchtte Elena terug. "Ga die serieuze zaken ergens anders doen als je niet gestoord wilt worden, er is meer dan genoeg plek in Zweinstein." En waar dacht dit kind het recht vandaan te halen deze ruimte voor zichzelf te claimen?! Het was het astronomielokaal! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als haar vriendinnen naar feestjes gingen kon Ella natuurlijk moeilijk achterblijven. Je moest immers een beetje meegaan met de rest, want anders zou je maar snel worden bestempeld als saai, een titel die Ella absoluut niet en miss Wydeville overduidelijk wel verdiende, want wat misschien nog wel erger was dan een feestje missen was een feestje verpesten! En roepen dat het wat stiller moest, viel echt onder de categorie feestjes verpesten. Niemand vroeg toch op feestjes of het zachter mocht. De muziek mocht zelfs wel wat luider van Ella, maar ze begreep ook wel dat het risico dat ze dan betrapt zouden worden ook iets groter werd. 

 

"Wat een party pooper," viel Ella Elena met een zucht bij en de Zwadse rolde geoefend met haar ogen. Het was dat juffrouw Wydeville Klassenoudste was, anders had Ella het meisje vast nooit bij naam gekend. Het wicht was zo onopvallend als een sneeuwklokje in een winterlandschap. Praatte ze überhaupt wel eens met ander mensen? Ella kon zich niet herinneren dat ze het meisje ooit sociaal contact had zien leggen tijdens de lessen of in de Grote Zaal. Ze moest wel erg sociaal incapabel zijn. Misschien was ze zelfs wel een beetje gestoord. "Wat doe je eigenlijk in die kast Arabella?" 

 

"

Edited by Ella Hawkings

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×