Jump to content
Sign in to follow this  
Césaire Aïssé

Césaire Aïssé

Recommended Posts

Algemeen
Naam: Césaire Aïssé 
Geboortedatum: Onbekend. Hij viert het zelf op 1 januari, omdat hij dat een mooie datum vindt, en omdat hij nu 11 is, is zijn niet-officiële geboortedatum dus op 1 januari 1827
Leeftijd: 11
Bloedlijn: Minstens halfbloed. 
Burgerlijke staat: Vrijgezel, hij is nog maar elf, dank je wel. 
Beroep: Ziener-in-opleiding 
Afdeling: Eerstejaars Huffelpuf
Woonplaats: Bath
Rijkdom: Het verschilt per dag, maar ze leven altijd luxe. 
Politieke voorkeur: Wij voor Witchcraft 
 
Achtergrond
Familie:
Adoptiemoeder: Élodie Aïssé
Echte moeder: maakt het uit?

 

Geschiedenis:

15+ omdat Césaire het merendeel van zijn jonge leven heeft doorgebracht in een bordeel. 

 

Sommige mensen maken beloftes die ze niet vol kunnen houden, maar ze doen tenminste hun best. En sommige mensen maken beloftes die ze niet vol kunnen houden en dat ook niet van plan zijn, enkel omdat het makkelijker is. Césaire’s moeder bevond zich altijd in de laatste categorie, dus toen ze hem beloofde toen hij vijf jaar oud was dat ze maar een paar dagen weg zou blijven en hem heel snel weer op zou halen, geloofde hij er al niets van. Maar ja, het was zijn moeder en het was simpel om te beloven dat hij een goede jongen zou zijn en zich altijd keurig zou gedragen ook al zou die ‘altijd’ maar uit enkele dagen bestaan.

 

Maar de buidel geld die ze voor hem kreeg was meer dan hij ooit in een paar dagen zou verdienen en dus zei hij niets toen ze hem knuffelde.

 

Hij stal alleen een paar sikkels uit haar zak.

 

Césaire heette dus niet altijd Césaire en zijn moeder heette ook niet Élodie Aïssé, maar gezien Élodie pas later op kwam dagen, zullen we het maar niet over haar hebben. Laten we het in plaats daarvan eerst over zijn echte moeder hebben. Ariel was ooit gelukkig getrouwd, met een leuke man, maar precies op het moment dat ze zwanger raakte kreeg haar man een letterlijke klap van de molen en stierf hij na een hersenbloeding. En dus stond Ariel er ineens alleen voor, met een kind waar ze wel zonder had gekund, in alle eerlijkheid, en een man die ze nu moest begraven. Ze deed haar best om een goede moeder te zijn, maar het lag haar moeilijk en ze vond het lang niet interessant. Haar schoonouders boden aan om het kind over te nemen, maar Ariel was boos op ze omdat ze een zoon hadden opgevoed die tegen een molen aan was gelopen, dus in plaats van het kind over te dragen, liep ze weg. Na een hele poos rondzwerven kwam ze vanzelf aan bij Bordeaux. Het duurde een tijdje, Césaire was een nieuwsgierig kind dat altijd bij alles wat er te zien vond stil bleef staan om duizenden vragen te stellen die Ariel nooit kon beantwoorden, want wist zij veel waarom madeliefjes soms paars waren? Maakte het uit?!

 

In ieder geval, Bordeaux dus. Ariel kreeg een baantje als serveerster in een café en deed net alsof ze het leuk vond, terwijl Césaire haar gek bleef maken. Uiteindelijk, na zo’n vijf jaar, besloot ze een reis naar Amerika te boeken, in haar eentje. Césaire verkocht ze aan een bordeel, die konden altijd wel meer hulpjes gebruiken, en dus met een buidel met geld ging ze er vandoor.

 

Wel een paar sikkels minder dan ze had verwacht, maar ze dacht dat de madame haar tekort had geschoten, niet dat Césaire ooit zijn geliefde moeder zou bestelen. Had ze maar beter haar best moeten doen om ook een goede moeder te zijn.

 

Césaire werd dus in dienst gesteld van het bordeel. Het was vooral zijn taak om op de spullen van de klanten te letten, berichten heen en weer te brengen en af en toe wat spullen voor de meisjes te kopen. De klanten waren niet altijd even aardig tegen hem en soms weer veel te aardig, maar in dat geval werden ze hardhandig naar buiten gewerkt met het bericht dat ze maar een straatjongen moesten vinden, of zoiets. Was niet zijn probleem, vond Césaire, dus hij hielp altijd vriendelijk mee met de klanten weg te werken. En ja, in het bordeel hoorde je af en toe wel eens wat of zag je af en toe wel eens wat, maar de madame was aardiger tegen hem dan zijn moeder ooit was geweest en ze leerde hem zelfs wat lezen.

 

Maar hoe ouder Césaire werd, hoe minder hij thuishoorde in het bordeel. Kijk, een jochie van een jaar of zeven wordt door niemand serieus genomen, maar iemand die elk moment volwassen kon worden werd heel anders behandeld door dronken klanten en door de meisjes die binnenkwamen. Wat moesten ze met een jongen die te jong was om klant te zijn en ook nog eens van het verkeerde geslacht was? Dit was een keurig bordeel, anderen mochten dan af en toe wel hun jongens verkopen, maar dit bordeel had alleen meisjes.

 

En toen maakte eindelijk Élodie haar intrede, hoewel Élodie nooit zal toegeven dat ze nogal laat was. Élodie was altijd op tijd, non? Het was niet haar bedoeling geweest om een zoon op te pikken, maar ze kreeg de kans aangeboden en ze zag potentie in Césaire. Iemand die met haar rond kon reizen, haar spullen voor haar kon dragen en haar aanbiddende zoon kon spelen. Iemand waarover mensen verbaasd konden zeggen ‘Wow, ik dacht niet dat jij oud genoeg was om al zo’n grote jongen als zoon te hebben!’ 

 

Maar de manier waarop Élodie Césaire’s hart stal was niet door hem een mooie naam te geven, of door hem te leren hoe vaak je in bad moest, of door hem bonbons te kopen, maar simpelweg door hem te vragen of hij met haar mee wilde of niet. Césaire was nog nooit gevraagd of hij iets wilde, dus nieuwsgierig zei hij ja. Zelfs toen Élodie hem uitlegde dat ze van plan was naar Engeland te verhuizen. Hij vroeg wel even voor de zekerheid of ze echt allemaal barbaars waren in Engeland (het antwoord was natuurlijk ja), maar kon hij deze kans echt laten gaan? Nee, natuurlijk niet. 

 

Dus, daar gingen ze dan. Élodie legde hem wel uit wat ze deed, ze deed alsof ze een ziener was zodat mensen haar veel geld zouden bieden voor advies geven en als hij haar goed hielp, zou ze hem al haar trucjes leren. Césaire zei natuurlijk enthousiast ja. 

 

Zelfs toen ze hem uitlegde dat hij ook naar Zweinstein moest.

 

Heel leuk, gezien hij weinig Engels spreekt. 

 

Uiterlijk
Faceclaim: Alex R. Hibbert
Huidskleur: Zwart  
Haar: Zwart, hij houdt het netjes bij. 
Oogkleur: Bruin
Lichaamstype: Hij is nog klein, oké?! Hij groeit vast wel.
Kledingstijl: Élodie beslist wat hij draagt en gelukkig is Élodie goed in mode. Césaire is echter een goede leerling. 

 

Eigendommen
Huisdier: ondanks dat ik dit compleet ga vergeten, geeft ik Césaire een witte kat genaamd Marie-Antoinette. 
Toverstok: Sleedoorn, met als kern een staarthaar van een eenhoorn, verrassend soepel en tweeëndertig centimeter lang. 

 

Karakter
Positieve eigenschappen:
- Ambitieus
- Beleefd
- Charmant
- Energiek
- Geduldig
- Hardwerkend
- Intelligent
- Kalm
- Nieuwsgierig
- Ordelijk
- Trouw
- Vastberaden
- Zelfstandig
Negatieve eigenschappen:
- Achterdochtig
- Betweterig
- Bezitterig
- Dramatisch
- Egoïstisch
- Hard
- IJdel
- Jaloers
- Kritisch
- Manipulatief
- Perfectionistisch
- Sluw
- Trots
- Wraakzuchtig 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beschrijving speciale eigenschap

Ziener. 


De SE in het dagelijks leven

Césaire is een ziener, wat in zijn geval betekent dat hij heel goed is in het raden van dingen. Als je hem een meerkeuzetest geeft, zal hij precies de juiste antwoorden kiezen, als je hem laat raden waar je je sleutels hebt laten liggen, weet hij precies het antwoord, et cetera. Hij krijgt geen visioenen, hoort geen stemmen, et cetera, maar hij moet het antwoord wel echt gokken. Als hij denkt dat hij iets weet, dan werkt zijn gave niet en kan hij alleen het antwoord geven wat hij denkt, of het nou fout is of niet.

 

Verder weet Césaire ook niet dat hij een ziener is. Hij wordt opgevoed door iemand die doet alsof ze een ziener is en hij volgt haar adviezen op. Als hij toevallig een honderd op een test scoort vanwege zijn gave, denkt hij dus gewoon dat hij goed gestudeerd heeft. Als hij toevallig iemands hele toekomst weet te raden, denkt hij dat het komt doordat Élodie hem geleerd heeft mensen te begrijpen. Zijn gave is subtiel genoeg dat het hem nooit opvalt.

 

Een voorbeeld

Als je aan Césaire vraagt wat het weer morgen wordt en hij heeft geen weersvoorspelling gelezen of zoiets dergelijks, zal hij het automatisch goed hebben als hij antwoordt.

Heeft hij wel een weersvoorspelling gelezen of heeft iemand anders in zijn buurt het over het weer gehad of heeft hij op een andere manier het idee dat hij weet wat het morgen wordt, werkt zijn gave niet, omdat hij denkt dat hij het al weet. Op dat soort momenten kan hij het fout hebben. Zijn gave werkt dus vooral goed op momenten dat je iets aan hem vraagt waar hij nog nooit over gehoord heeft of over nagedacht heeft. 

 

De SE en godmodden

Zoals elke ziener kan Césaire dus in theorie iemands gehele toekomst voorspellen, maar er zullen wel wat manieren zijn waarop dit te voorkomen is zodat ik niets godmod.

Ten eerste: Césaire begrijpt zijn eigen gave niet, heeft ook totaal niet door dat hij een gave heeft en leert van zijn adoptiemoeder methodes om iemands toekomst te voorspellen, dus hij zal waarschijnlijk zich eerder aan een script houden dan daadwerkelijk iets voorspellen. 

Ten tweede: hij spreekt op dit moment heel slecht Engels en vooral alleen Frans, dus hij kan altijd dingen niet begrijpen vanwege taalverschil.

Ten derde: dat hij ook iets bedenkt, betekent niet dat hij dat per se zal willen zeggen. Soms zal hij een andere keuze maken omdat hij een ander antwoord wilt bedenken. Het is niet alsof hij vast zit aan dat ene antwoord dat hem is binnen gevallen. 

En ten vierde: het werkt echt alleen met vragen/opmerkingen waar hij wat op moet raden, dus het komt redelijk specifiek neer op taal. Als je vraagt: "Wanneer denk je dat ik zal gaan trouwen?" zal hij waarschijnlijk een antwoord voor je hebben, maar als je zegt: "Ik hoop dat ik op mijn dertigste getrouwd bent." hoeft hij er niet naar te raden en zal hij het niet beter weten. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×