Jump to content
Sign in to follow this  
Sergei Ostrovsky

A minor inconvenience [1838/1839]

Recommended Posts

3 augustus Sergei's kantoor

_______________________________

 

Het was kalm en rustig in Zweinstein nu de leerlingen vakantie hadden. Sergei vond het heerlijk om zich door de gangen te kunnen begeven zonder dat een onoplettende leerling tegen zijn rolstoel opbotste, zonder al die doelloze gesprekken die elkaar probeerden te overstemmen. Wat jammer dat het doorheen het jaar niet zo kon zijn. Morgen zou hij met zijn grootouders naar Rusland vertrekken, naar hun geliefde Moskou. Hun koffers waren reeds gemaakt. Een heleboel koffers. Zijn grootouders zouden immers niet terugkeren. Net zoals hem waren ze niet volledig uit vrije wil naar Engeland gekomen. Doorheen de jaren was het hem steeds meer opgevallen hoe zijn grootvader de spelletjes schaak met zijn oude vrienden misten. Hoe zijn grootmoeder talloze keer geprobeerd had honingcake te bereiden, maar nooit de juiste ingrediënten vond. Het zou geen eenvoudige reis worden. Zijn grootouders waren sterke mensen, maar op leeftijd en hij... tja zijn beperking maakte het er ook niet bepaald makkelijker op. 

 

Zodra zijn komst naar het moederland bekend was geraakt, hadden vrienden in de kunstwereld meteen een brief gestuurd. Er was een optreden van La Sylphide dat hij werkelijk moest zien. Langs de ene kant keek hij er naar uit om te gaan. Langs de andere kant kon hij zich nu al hun meelevende blikken voorstellen. Hij had absoluut geen behoefte aan hun compassie. Het werd onmogelijk van een ballet te genieten als er rondom je continu gefluisterd werd over die arme danser. Hij zou nog wel zien, daarbij tijd zou hem allicht te kort schieten. Er waren zoveel plaatsen die hij wilde bezoeken, familieleden die hij een jaar lang niet had gezien. Natuurlijk zou hij ook het graf van zijn ouders bezoeken, nog zoiets waar hij met gemengde gevoelens naar uitkeek. 

 

Op zijn bureau lagen stapeltjes documenten, netjes geordend. Het einde van het schooljaar betekende jammer genoeg niet het einde van zijn werk als schoolhoofd. Gelukkig dat hij Zweinstein kon achterlaten in Seneca's bekwame handen. 

 

"Seneca goed je te zien. Laat ons meteen ter zake komen. Hier liggen de nodige documenten voor aanvragen van nieuwe lesmaterialen. De aankoop van ingrediënten voor toverdranken is prioritair. De rest wijst zichzelf wel uit. Oh en voor ik het vergeet..." Hij opende een van de lade's van zijn bureau en haalde er een fles wodka uit. Weldra zou zijn voorraad toch terug zijn aangevuld. "Een kleinigheid voor de moeite."

 

OOC: privé met Lisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×