Jump to content
Helena Lennox

[1838]You build your fortress and I'll climb your walls

Recommended Posts

27 april 1838 - Cadwgan Castle 

 

Hoe lang geleden zou het geweest zijn dat ze hier voor het laatst stond?  Veertig, bijna vijftig,  misschien? Was het echt alweer zo lang geleden? Ze kon het zich bijna niet voorstellen. In het eerste opzicht leek er ook werkelijk niets te zijn veranderd aan het landhuis. Diep van binnen vroeg ze zich af of ze nog steeds de weg zou kennen, door alle gangen waar ze als kind in had gespeeld, alle hoekjes waar ze zich wel eens in had verstopt. Het was een tijd geleden, maar dat waren niet echt dingen die je snel vergat. Nu ze er voor het eerst opnieuw naar keek kon ze ook eindelijk de reacties van haar vriendinnen wel plaatsen, hoe kil het soms leek, hoe donker en somber de hallen hier konden zijn. Als kind was het haar nooit zo opgevallen en had ze zich ook nooit zoveel aangetrokken van dat commentaar. Cadwgan Castle was toch altijd een beetje haar tweede thuis geweest en het was onaangenaam om zulke woorden te horen over een plek waarvan je eigenlijk al wist dat je er op een dag zou gaan wonen. Uiteindelijk was het nooit zover gekomen en eigenlijk had Helena zichzelf beloofd dat ze hier niet meer terug zou komen, maar hier was ze dan toch, zoveel jaar later....

 

Het was natuurlijk het artikel in de Ochtendprofeet dat haar aandacht had getrokken. Het verhaal dat daarin werd beschreven was zo vaag als de glimlach die ze vroeger voor haar vader bewaarde op momenten dat ze hem absoluut niet uit kon staan , zo onzuiver als het koffiedik waar ze ooit bij Waarzeggerij haar toekomst in moest te voorspellen. Het was opvallend en toch ook zo duidelijk verhuld dat mensen er waarschijnlijk verder geen aandacht aan zouden besteden, omdat het niet interessant genoeg leek. Dat was, als je natuurlijk niet meer wist over de situatie. Wie weet was het gewoon toeval, zocht ze teveel achter een ongeval op de wegisweg, puur omdat ze graag wilde dat het meer betekende... en misschien ook niet. 

 

Het had wat moeite gekost, maar uiteindelijk was het niet heel erg moeilijk om te achterhalen wie er nou eigenlijk betrokken waren geweest bij het ongeval. Helena wist dat Eva in de buurt was geweest. Haar kleindochter was al maanden 'vermist', maar ondertussen stonden de kranten en tijdschriften nog steeds vol van haar nieuws, dus haar verschijning ergens in het openbaar was gelukkig opvallend genoeg om te worden opgemerkt. Er konden uiteraard meerdere redenen zijn waarom Evangeline zich die dag op de Wegisweg bevond, ware het niet dat de Cadwgan's erbij betrokken waren geweest. Helena kon alleen maar hopen dat haar kleindochter eindelijk met Keane had afgesproken en dat de jongen het plan juist had uitgevoerd. Als dat zo was, dan zou het allemaal goed komen en er was er geen reden om zich zorgen te maken. 

 

Maar iets voelde niet goed. Misschien was het het twijfelachtige krantenartikel, of het feit dat ze al weken niets meer van Keane of Evangeline gehoord had, of dat iemand haar had verteld dat Owain er ook bij betrokken was geweest, de woorden van Keane spokend in haar achterhoofd. Voor hetzelfde geld waren Keane en Evangeline nu veilig ver weg in de Nieuwe Wereld, te druk met andere zaken of te bang om ook maar iets te laten weten, maar ze moest het zeker weten en er was eigenlijk maar één makkelijke manier waarop ze daar achter kon komen... Het was niet echt de manier die ze prefereerde, maar het moest maar. 

 

En nouja, stiekem was ze ook wel een beetje nieuwsgierig hoor. 

 

"Wat kan ik hem vertellen mevrouw?" haalde de bediende haar uit haar gedachten en Helena trok haar blik los van de gang. "Is zijn vrouw ook thuis?"

"Ik geloof dat Lady Radnor afwezig is vanmiddag."  Goed. Ze had geen zin in nog meer gedoe en bemoeizuchtige mensen zoals Aria Bennett. "Vertel hem maar...," ze twijfelde. Op een bepaalde manier voelde het verkeerd om haar volledige naam hier hardop uit te spreken, alsof het een verboden woord was, een vloek was die je moest fluisteren omdat niemand hem mocht horen. "Dat Helena er is en hem dringend wenst te spreken, als hij tijd heeft." 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×