Jump to content
Lucian Rosenberg

[1837/1838] Ik heb altijd al een meermonster willen zien

Recommended Posts

Woensdag 9 mei 1838 - 's ochtends - Loch Ness

 

De laatste maand van het jaar was er altijd weinig te bezeilen met de kinderen op de basisschool. Ze waren veel te druk met het aftellen naar het begin van de zomervakantie, met het maken van logeerplannen en het opscheppen over elkaars vakantieplannen om orde te krijgen in de les. Gelukkig was Lucian daar al wat aan gewend en... laten we eerlijk zijn... hij had zelf ook altijd zin in de zomervakantie, dus hij deed net zo goed mee. 

 

Maar goed, soms moest je wel iets educatiefs met de kinderen doen, maar het moest natuurlijk ook wel leuk blijven, dus hij had een uitje bedacht voor de leerlingen van de basisschool! Met een viavia gingen ze met zijn allen op reis van Zweinsveld naar de rand van het meer Loch Ness, want daar zouden ze met zijn allen en een magische luchtbubbel over de bodem van het meer gaan wandelen! En misschien dat ze het monster van Loch Ness ook nog zouden vinden, daar keek hij toch stiekem wel het meeste naar uit. 

 

"Oké, jongens," zei hij streng tegen de kinderen. "Houd elkaars hand goed vast, raak elkaar niet kwijt en blijf in de bubbel!" Hij hield keurig zijn toverstok bij de hand, hoor, zodat hij verdwaalde leerlingen terug kon toveren, want hij ging er vanuit dat minstens vijf wel uit de bubbel zouden springen. "Hier gaan we!" Hij verzamelde de kring kinderen om zich heen en samen met hen begon hij in het meer te waden. Het duurde maar een tijdje en hij kon de bubbel maken en toen stonden ze allemaal op de bodem van het meer. "Is iedereen er nog? Ja? Oké, dan kunnen we doorlopen!"

 


 

Open voor alle basisschoolleerlingen! (en mensen die mee willen als begeleider)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×