Jump to content
Sign in to follow this  
Saphir Damarcus

Lord Saphir Requiem Damarcus - The Duke of Marlborough

Recommended Posts

Algemeen:
Naam: Lord Saphir Requiem Damarcus – The Duke of Marlborough
Roepnaam:
Saphir
Leeftijd en Verjaardag: 53 jaar oud. 19 Juli 1784
Politieke voorkeur: Magisch verbond
Adellijke titel: Hertog van Marlborough
 

Achtergrond:
Familiesituatie & Geschiedenis in het kort: De familie Damarcus is een adellijke familie met oud geld. Niet alleen is dat gekomen door de duistere praktijken van vader Mercutio (hiervoor de hertog van Marlborough), maar ook door het bedreigen en vermoorden van vele machtige mensen. En hoewel ze bekend staan als een zeer machtige familie, gaan de moordverhalen nog steeds als stille fluisteringen door de wandelgangen. Saphir is het eerste kind van drie en was dus meteen bestempeld als de erfgenaam van het Damarcus fortuin. Hij heeft nog een jonger broertje genaamd Seneca, die altijd een beetje de mislukkeling was van de familie en dan had je ook nog Earia, het schone wonderkind en een zeer verwend kreng. Hij daarentegen had het behoorlijk zwaar te verduren in zijn jeugd. Niet alleen eiste zijn vader dat hij alles leerde van het familiebedrijf - dat vooral schijn bood voor het handelen in duistere objecten - ook werd hij, als het een keer niet goed ging, een stuk harder aangepakt dan de rest van het gezin.

 

Saphir was ook wel een vreemd kind, wat erin resulteerde dat zijn vader dat alleen maar meer uit hem wilde slaan. Op jonge leeftijd had hij al last van erge stemmingswisselingen en kreeg hij uit het niets een woede aanval. Hij sloeg dan de kinderjuf, zijn moeder en zelfs zijn vader die hij als kleine opdonder te pakken probeerde te krijgen. Op latere leeftijd was al snel duidelijk dat hij niet gevoelig was voor pijnlijke woorden en harde klappen, wat ervoor zorgde dat de angst die hij ooit in zijn ogen had verdween als sneeuw voor de zon. En dan waren er altijd die andere eigenaardigheden. Toen hij 4 of 5 jaar oud was at hij insecten en toen hij 9 a 10 was greep hij op de lagere school zelfs meisjes bij hun kruis. Uitzonderlijk gedrag was het zeker en zijn vader heeft vele mensen om moeten kopen om het stil te houden. Het kwam vast wel goed met de jonge Saphir, want de erfgenaam zou wel even leren hoe het leven in elkaar zat en dat vreemde gedrag zou er wel uitgeslagen worden.

 

Toen Saphir eenmaal op Zweinstein zat en was bestempeld als Zwadderaar, werden de eigenaardigheden steeds erger. Hij provoceerde zijn leerkrachten en medestudenten, waarna hij in zijn pauzes hun huisdieren probeerde te martelen en vermoorden. Vele malen hebben zijn ouders bij het schoolhoofd gezeten en geforceerd het in de doofpot te stoppen met grote klauwen geld. Het werkte en na de zweepslagen thuis, ging Saphir weer vrolijk door met waar hij mee bezig was, alsof hij het bestempelde als normaal gedrag. Hij gedroeg zich thuis wel hoor, echt waar. Hij deed wat zijn vader van hem eiste en mocht zelfs al meewerken bij de afslachtingen van verraders en dieven – of de buurman die iets te veel had gezien, maar daar werd verder niet over gepraat.

 

Eenmaal in zijn laatste jaar, toen menig leerling doodsangsten voor hem uitstonden en zijn eigenaardigheden zo verergerd waren dat hij zelfs een docent had gemarteld (die later op wonderbaarlijke wijze verdween na een bezoek van Mercutio op school) – ontmoette Saphir een meisje. Normaliter had hij weinig oog voor het zwakkere geslacht, maar dit meisje had op een vreemde manier zijn aandacht getrokken. Toen hij midden in de nacht weer eens wakker was geworden, zag hij haar boven zijn bed dode ratten ophangen, als een soort kerstachtige, maar gruwelijke versiering. Hij had haar stilletjes geobserveerd, zonder dat ze het doorhad en bewonderde haar schoonheid in het gedimde licht van kaarsen, gepaard met schaduwen van dode ratten achter haar dansend. Ja, hij was verliefd. Na dit incident is hij op haar gaan letten, volgde hij haar naar haar lessen en hield haar stilletjes in de gaten. In de volksmond werd dat ook wel stalkgedrag genoemd, maar laten we dat even achterwege houden. Op een gegeven moment ontstond er contact en waren ze smoorverliefd op elkaar. Samen haalden ze gruwelijke praktijken uit op school en dansten ze aansluitend hand in hand door de gangen.

 

Pandora was de liefde van zijn leven. Daarbij kwam het ook goed uit dat ze uit een volbloed tovenaarsfamilie kwam van hoge stand. Nog geen jaar later trouwden ze, toen Saphir de leeftijd van 18 had bereikt en mede-eigenaar werd van het familiebedrijf. Samen kregen ze tweelingdochters en hebben altijd gezamenlijk op het Damarcus landgoed gewoond. Saphir ging over alle duistere praktijken van het familiebedrijf en heeft door de jaren heen heel wat mensen van het leven beroofd en Pandora? Zij is altijd trouw aan zijn zijde gebleven, als een perfecte echtgenote.

 

Na het overlijden van zijn verschrikkelijke vader is alles hem nagelaten met de opdracht zijn familie en zusje te onderhouden. Een bijkomende opdracht was ook het vermoorden van zijn broertje Seneca, maar dat is tot heden nog niet gebeurd.

 

Burgerlijke staat: Getrouwd met Pandora Magdalena Damarcus -Fairlie en samenwonend op het Damarcus landgoed in Woodstock. Verder heeft hij nog enkele maîtresses die hij regelmatig bezoekt – maar Pandora is echt wel de ware. Echt waar!
Beroep: Eigenaar van ‘Damarcus Ownership.’ Een handelsbedrijf met veel kostbaarheden. Een groot bedrijf met als doelgroep de rijke families in Engeland. Op de achtergrond is het vooral handelswaar van duistere en verboden objecten.
Woonplaats: Samenwonend met zijn vrouw en twee dochters (die in de weekenden verplicht thuis moeten zijn) in Blenheim Palace - gelegen in het kleine dorp Woodstock.

Bloedlijn: Volbloed
Rijkdom: Één van de rijkste families in Groot-Brittannië  
Religie:
 Atheïst

 

Publiekelijk gezicht:
Uiterlijk: Saphir is 184 centimeter en heeft een gespierde bouw. Zijn huid is bijna zo wit als die van een lijk, maar dat komt omdat hij het zonlicht maar al te graag vermijd. Vele mensen hebben ook altijd gedacht dat hij een vampier was en die roddel gaat nog steeds rond. Hij heeft gitzwart haar met een grote plek dat geen pigment heeft, waardoor dat wit is gekleurd en daarbij heeft hij zwarte toepasselijke bakkebaarden. Saphir heeft donkere ogen met grote zwarte kringen - iets wat meer voorkomt in de Damarcus familie onder de mannen. Verder is hij altijd zeer net gekleed om zijn rijkdom uit te stralen.
Toverstok: Een zwarte eikenhouten staf van 37 cm met ‘ gekraakte’ markeringen. De kern is een haar van een Terzieler en is het beste te gebruiken voor duistere spreuken.
Huisdier: geen
 
Magie (Niet verplicht)
Magische sterktes 
Zwarte kunsten
Bezweringen
Toverdranken
Verweer tegen de zwarte kunstenMagische zwaktes 
Dreuzelkunde
Waarzeggerij
Verzorging van Fabeldieren
Voorspellend Rekenen
Astronomie

 

Karakterbeschrijving:
Positieve eigenschappen: (minimaal 3)
- Intens
- Autoritair
- Charmant
- Intelligent
- fanatiek
- Ambitieus
- Doorzetter
- Verzorgd
- Goede etiquette
- Geduldig
- Volhardend


Negatieve eigenschappen: (minimaal 3)
- gevoelens voor grandiositeit
- Pathologische leugenaar
- Manipulatief
- Sluw
- Narcistisch
- Sadistisch
- Gebrek aan berouw of schuld
- Ontbreken van emotionele diepgang of over-emotioneel
- Kil
- Gebrek aan empathie
- Geen verantwoordelijkheid
- Prikkel-hongerig en afkeer van verveling
- Gebrekkige beheersing van gedrag
- Impulsief
- Gedragsproblemen
- Moordlustig
- Criminele veelzijdigheid
- Seksuele losbandigheid
- Agressief
- Gewelddadig
- ongeduldig
- bloeddorstig
- Claimend

 

Spoiler

2007-sweeney_todd-4.thumb.jpg.9c92052db205ee49ea9f054209cb1bc3.jpg

 

Edited by Saphir Damarcus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×