Jump to content
Tijdelijk Karakter Buitenwereld

[1837/1838] Don't pour me empty

Recommended Posts

3v9vO60.png

 

Donderdag 19 april 1838 - 's avonds - een donker steegje

 

Op dit soort momenten, als Regan niets anders te doen had dan enkel af te wachten, begon hij vanzelf te denken aan wat zijn familie zouden doen als ze hem hier zagen. Zijn vader waarschijnlijk niets, die deed eigenlijk nooit wat, dus dat was gemakkelijk weg te schuiven. Zijn moeder zou waarschijnlijk hysterisch worden, maar die werd overal hysterisch van, dus dat ook was makkelijk te negeren. En dan zijn zussen en broertje, die op de één of andere manier wel teleurgesteld in hem zouden zijn...

 

Oftewel: als Regan meer naar zijn familie zou luisteren, zou hij hier niet zijn. Maar naar zijn familie luisteren was toch nooit echt zijn doel in het leven geweest. Hij slenterde maar een beetje door het leven, eigenlijk, nam een baantje als het hem beviel, stopte er weer mee als het hem verveelde, en van verantwoordelijkheid had hij eigenlijk nauwelijks wat gehoord, ondanks zijn moeders veelvuldige pogingen om van hem wat te maken.

 

Regan vond het ergens altijd hilarisch dat zijn grote zus Blythe, de enige van hen die zo'n beetje alles voor elkaar had, het merendeel van de woede van zijn moeder op haar dak geschoven kreeg.

 

Zielig, maar vooral hilarisch.

 

Dat waren tenminste de dingen waar hij aan dacht, terwijl hij zijn handen dieper in zijn zakken schoof en een blik wierp op het einde van de steeg, toen hij voetstappen hoorde. Ah, eindelijk. "Hey, gast," begroette hij de man te familiair. "Heb je waar ik om vroeg?" 

 

Natuurlijk had hij dat. 

 


 

Privé! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zijn leven zag er de laatste tijd best anders uit.

 

Hij was nu al een tijdje vader, iets wat hij soms oprecht heel leuk vond, soms niet wist wat hij ermee aan moest, en soms als zijn eigen roes te sterk was gewoon vergeten was. Hij werkte nu op Zweinstein, officieel als terreinknecht, onofficieel omdat daar ineens veel meer klanten te halen vielen dan ergens anders sinds zijn zelfgemaakte drugs de muren van de school waren binnengesmokkeld. (En omdat er daar nu ineens schijnbaar veel meer concurrentie was en hij wilde er met zijn neus bovenop zitten in deze strijd)

 

Maar ja zijn leven was anders en hij had niet verwacht hoeveel plezier hij kon halen uit situaties van vroeger. Uit gewoon simpele transacties in donkere steegjes. De achterdeuren en onderwereld van de stad weer zien die hij zo goed kende. Voelde als thuiskomen.

 

Tuurlijk” antwoordde hij kalm terwijl hij het laatste stukje van de steeg in liep en na nog even over zijn schouder gekeken te hebben comfortabel tegen de muur leunde. “Heb je het geld

 

Eerlijk oversteken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3v9vO60.png

 

Had Regan het geld... Eh, dat was een vraag die hij eigenlijk liever niet beantwoordde, maar hij hield koppig een vriendelijke glimlach op zijn gezicht, alsof er helemaal niets ergs was aan deze situatie en alsof hij echt vertrouwd kon worden. Dat was het voordeel aan een beetje gemiddeld uiterlijk, eerlijk gezegd, je leek zo normaal dat mensen niet snel doorhadden dat je misschien niet een gemiddelde, brave burger was die nooit wat verkeerd deed. Niet dat Regan echt veel verkeerd deed, hoor... Hij was wel eens op school gespiekt (ja, sorry hoor dat hij niet zo slim was als Blythe) en hij had ook wel eens ruzie geschopt, maar hij was nog nooit in Azkaban terecht gekomen en dan was het prima, toch?

 

"Ja, ja," zei Regan, terwijl hij een zakje omhoog hield. "Maar ik wil eigenlijk eerst zien of het wel het juiste spul is... De vorige gast waar ik mee af had gesproken probeerde me gemalen peper te verkopen." Hij vertrok zijn gezicht. "Wat een idioot was dat." 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm,

 

Kijk, hij wist dat het best een protocol was dat mensen hun drugs eersten mochten checken. Maar dat er überhaupt gedacht werd dat hij slecht spul zou verkopen deed zijn ego pijn.

 

Bovendien was de tijd dat hij dat bij enkele klanten probeerde jaren geleden gepasseerd. Hij was vaak genoeg in gevechten verzeild geraakt om zulke stunts alleen maar te doen voor echt high stakes en alleen als het nodig had. Dus Regan, als individu met een goede maar niet buiten proportionele bestelling, had echt niks te vrezen.

 

Ugh, goed dan”, met een ietwat ontevreden gezicht haalde hij het uit zijn zakken en opende zijn hand om het te laten zien. “Kijk ziet er prima uit niet ?”.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3v9vO60.png

 

Regan schuifelde voorzichtig een stapje dichterbij, terwijl hij keek naar Oliver's hand. Ja, tja, wat kon je er van zeggen. Een glazen doosje met wat poeder erin. Zag er inderdaad wel uit als drugs, maar in hetzelfde principe als dat gepoederde suiker er ook uit zag als drugs. Het had niet eens een rare kleur! 

 

"Ik kan het niet goed zien," zuchtte Regan, terwijl hij nog een paar stappen vooruit zette en zijn hand uitstak. "Ben mijn bril vergeten, sorry." Hij grijnsde vriendelijk. 

 

Regan droeg geen bril. Hij was niet met veel gezegend, maar hij kon wel scherp zien. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De gast was irritant. Kon hij hem niet het voordeel van de twijfel geven? Kon hij niet gewoon stoppen met twijfelen als het aankwam op zijn handel, het was onterecht en deed zijn ego pijn. Maar ergens had Regan daar weer geluk mee, als Oliver gewoon geirriteerd was geweest door alle extra stappen dan was hij misschien vertrokken, misschien geen slimme zet het was niet alsof hij echt heel veel geld kon mislopen. Maar Oliver wilde zich stiekem best graag bewijzen nu.

 

Dus legde hij met een zeer ontevreden gezicht het zakje in de uitstekende had,

 

Nu betalen dan graag”.  
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×