Jump to content
Sign in to follow this  
Irwin Foulkes-Davenport

[1837/1838]Between truth and everything else

Recommended Posts

Derde week van januari 1838

 

“Oke, dus, een hogere dosis dit keer,” constateerde Irwin, en hij tikte met zijn toverstok tegen het zacht glanzende buisje vloeistof. Hij zat op de bank die hij sinds de vorige keer naar zijn kantoortje had verplaatst; sinds de vorige keer dat alles misging, tenminste, want de afgelopen keren was er telkens niets gebeurd wanneer hij zijn hernieuwde medicijnen met Veritaserum combineerde. Nu ja, niets, behalve dat hij wat beschamende antwoorden had gegeven op vragen van zijn lievelingsboek toen hij klein was tot de namen die hij aan puppy’s zou geven wanneer hij namen aan puppies zou moeten geven (Irwin was geen hondenmens, te gehoorzaam, te weinig eigen wil, maar dat was niet waar Yara naar had gevraagd, dus was hij heel beschamend onherroepelijk op de proppen gekomen met ‘Vlek’ en ‘Pluisje’. Wat? Het waren puppies, okay.) Normaal was het natuurlijk goed wanneer je reactie uitbleef bij het combineren van magische dranken, maar hier was het een beetje jammer, aangezien ze juist aan het aansturen waren op een reactie. Een vrij ernstige, bij voorkeur. Hij wilde niet dood... maar hij wilde zo dichtbij de dood komen dat zijn ouders het niet snel een tweede keer zouden durven proberen. Aangezien vooral zijn moeder nogal geïnvesteerd was betekende dat dat hij tamelijk drastische maatregelen zou moeten nemen.

 

Er zat niets anders op. Tuurlijk, hij had geen zin om zichzelf in plaats van beter nog zieker te maken, om weer veel langer werk te missen, om weer nutteloos te zijn en afhankelijk en op alle verschillende banken in zijn huis te liggen. Om Yara’s vergiftiging nog eens dunnetjes over te doen. Herstellen van haar gif met het antigif was al knap waardeloos geweest. Drie dagen waarin hij vooral ziekjes en bleekjes als een kat in een hoekje op wilde krullen zonder menselijk contact. Oh ja, een kat met blauw haar. Kennelijk had het antigif zijn ingewanden schoon moeten borstelen. Comfort was niet de leidende prioriteit geweest. Dat snapte hij ook wel weer. Net als het gif was het antigif een briljant staaltje werk geweest. Beiden ook vrijwel onherleidbaar... behalve dat blauwe haar dan, maar haar kennende had ze daar wel iets op bedacht. Haar kennende had ze overal wel iets op bedacht. Hij vroeg zich ergens af of ze het antigif expres zo onprettig had gemaakt, destijds. Of ze hem er gewoon vooral niet gemakkelijk vanaf had willen laten komen. Het gif was opzettelijk ontzettend pijnlijk geweest... 

 

Hij had het niet gevraagd. En hij had het niet met haar gehad over het gevoel toen hij het antigif dronk... over die drie procent van zichzelf die ergens had gedacht dat hij daarmee zijn eigen doodsvonnis tekende. Dat het gewoon weer gif was. Allemaal een toneelstuk. Zijn moedwillige zelfmoord de kroon op haar tragedie. Het was maar drie procent...

 

Maar drie procent die je geliefde verdacht van moorddadige intenties was toch net iets teveel. 

 

“Heb je er verder nog iets aan veranderd? Beetje magische gember had ik gedaan, ik denk dat dat zowel voor mijn longen goed werkt als niet zo goed met Veritaserum... hoop ik.” Hij had het er niet over gehad, vanwege die andere zevenennegentig procent. Die hem vertelde dat hij... misschien niet paranoide was, want ze had geprobeerd hem te vermoorden, en dat was hij nog niet vergeten. Maar wel wreed. Want het uitspreken zou haar kwetsen. Hij moest het laten gaan.

 

“Goed, hier gaat ie...” Hij dronk het buisje leeg, deed even zijn ogen dicht. “Yuck.” Niet dat zijn oude medicijnen nou zo verrukkelijk waren geweest. Vervolgens pakte hij een shotglaasje Veritaserum en ging wat gemakkelijker zitten. “Cheers... to honesty...” Hij trok een mondhoek op en dronk het glaasje leeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×