Jump to content
Sergei Ostrovsky

Silentium [1838] [OPEN]

Recommended Posts

Vrijdag de 13e

_____________________

 

Sergei realiseerde niet meteen wat er precies aan de hand was. Zoals elke ochtend stond hij op, met gebruik van magie slaagde hij erin zijn dagelijkse ochtendrituelen te volbrengen. Hij reed in stilte naar de Grote Zaal om te ontbijten. Sowieso sprak Sergei niet voor hij zijn eerste tas thee had gedronken. Het was bij het binnengaan van de Grote Zaal dat hij merkte hoe verbazend stil het was. Hij nam plaats bij de rest van de leraren, wilde hen vragen of er iets aan de hand was, waardoor niemand een woord zei, maar ook zijn eigen stem liet het afweten. Eerst werkte zijn benen niet meer, nu was zijn stem weg. Gelukkig bleek hij niet de enige te zijn en in alle eerlijkheid wist hij deze stilte wel te appreciëren. Geen schreeuwende leerlingen die hem irritante vragen konden stellen, heerlijk en dat nog wel op een dag van ongeluk. 

 

Hij draaide zich naar de leerkracht naast hem. Met zijn toverstok tekende hij volgende boodschap in de lucht: "Weet jij wie hiervoor verantwoordelijk is?" als hij dat wist kon hij die persoon meteen een promotie geven en tegelijkertijd vragen of hij niet wekelijks zo'n dag van stilte kon regelen. 

 

____________________________

 

Zweinstein event iedereen is een hele dag zijn stem kwijt, de oorzaak is nog onduidelijk net zoals de manier waarop je hem terug zou kunnen krijgen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emmanuelle stond gewoonlijk elke ochtend op en ze wilde praten, maar opeens kwam geen geluid uit haar mond. Ze was beetje bang, want ze wist niet wat ze moest deed zonder haar stem. Het was heel erg stil in de slaapzaal en ze pakte haar toverstok om te zien als meisjes nog te slapen waren. Maar nee! Ze ging zich omkleden, om gelijk naar de grote zaal te gaan om naar de leraren te gaan om te vragen wat de hand was met haar stem.

 

Ze kwam met haar klasgenootjes in de grote zaal, maar het was wel erg stil in de grote zaal. Ze liep richting de lerarentafel waar alle leraren zat, maar ze hadden ook geen stem. Dus besluit om haar toverstok te pakken, om haar vragen in de lucht te weergeven. 'Professors, wat is er met onze stemmen aan de hand?' schreef ze in de lucht. Ze wachtte keurig op haar antwoord.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als Harold had geweten van de voorkeur van zijn familie voor het gebruik van legilimentie had hij wanhopig gewenst dat hij dat nu ook kende, maar helaas had hij op dit moment echt geen idee en ook geen stem en dat laatste was wel behoorlijk frustrerend. Nu was Harold misschien niet een heel lawaaierig type, als kind vroeger wel hoor, maar hij geloofde vaak van zichzelf dat hij volwassen was en dat betekende dat hij zich iets meer terugtrok terwijl anderen het schreeuwen deden.

 

Alleen dan niet, want er was niemand die vandaag schreeuwde, want IEDEREEN WAS HUN STEM KWIJT. 

 

Net zoals de rest van de leerlingen was hij te vinden in de Grote Zaal bij het ontbijt en net zoals de rest van de leerlingen had hij er geen enkel vertrouwen in dat de leraren dit op zouden lossen. Ze hadden het vast zelf veroorzaakt, het leek hem wel echt een schoolhoofd-ding, met de twee chagrijnige schoolhoofden die ze hadden, en tot nu toe had hij zijn grote held Thomasin Hastings nog niet gezien, dus hij had er weinig hoop op dat het goed kwam. En als de leraren het niet oplosten, moest je het zelf doen!

 

Alleen jammer dat tweedejaars nog geen les kregen in nonverbale spreuken, maar maakte dat Harold uit? Nee, natuurlijk niet! In plaats daarvan zwaaide hij naar degene tegenover hem om diens aandacht te krijgen en stak hij toen priemend zijn toverstok in de richting van die persoon.

 

Gebeurde er wat?! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×