Jump to content
Agatha Moore

[1837/1838] De nadelen van een klassenoudstebadge

Recommended Posts

Dinsdag 13 februari 1838 - 's ochtends bij het ontbijt - De Ravenklauwtafel

 

"Hey Elise," begroette Agatha haar... collega? Klasgenoot? Vriendin? Soms was het zo lastig om de precieze woorden te vinden van hoe je een relatie moest beschrijven (die geen relatie was, overigens. Kijk, het is lastig), maar het punt was dat zij en Elise elkaar kenden en dat Agatha er dus geen probleem van maakte om naast Elise te gaan zitten. Ze negeerde de ontbijtspullen die er voor haar lagen, ze had al gegeten bij haar eigen tafel en ze kwam hier alleen om even met Elise te praten.

 

"Kijk, er zit iemand in mijn afdeling," ze knikte even naar achteren, naar de tafel van Huffelpuf, "die van mening is dat je hem onterecht strafwerk hebt gegeven. Iets over dat hij nu twee weken na moet blijven omdat hij je chagrijnig maakte?" Ze had geen idee of daar een woord waar van was, trouwens, maar de jongen die strafwerk had gekregen had haar er al uren over lastig gevallen, omdat ze klassenoudste was en dus was het makkelijker om even met Elise te overleggen. Mocht het allemaal onzin zijn, kon Agatha hem met een gerust hart vertellen dat hij zijn kop dicht moest houden en had ze haar taak ook weer volbracht. "Dus wat is er eigenlijk gebeurd?"

 


 

Voor @Elise Stonetree 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je de Klassenoudste en/of Hoofdmonitorbadge al voor het derde jaar achter elkaar had, ging je iets soepeler met de regels om. Sommige regelovertreders werden niet echt gestraft, omdat Elise het domme regels vond, en sommige mensen werden wel gestraft, terwijl hun overtredingen niet expliciet in het regelboek zouden staan. Dus toen Agatha Moore, een mede-Klassenoudste en klasgenoot, naar haar kwam omdat een Huffelpuffer tegen haar had geklaagd, was het dan ook niet echt verbazend. Maar het was niet echt duidelijk. De afgelopen tijd had ze misschien net wat meer mensen strafwerk gegeven dan waarschijnlijk nodig was. En niet elke straf was gegrond genoeg. Het was niet dat ze het regelboek altijd bij de hand had, maar ze wist ongeveer wat er in stond en dat scheelde dan ook weer iets. Want waarschijnlijk wist niemand het.

 

"Oh, dat zou misschien kunnen kloppen." Er waren inderdaad een aantal huffelpuffers nogal irritant tegen haar geweest. Eentje vroeg of ze echt niet voor toetsantwoorden kon regelen, de ander zei dat die in slaap was gevallen in de bibliotheek en dat die daarom om vier uur 's nachts op de gangen was en anderen stonden gewoon herhaaldelijk in de weg toen zij er echt langs moest gaan. "Hoe zag diegene eruit?" Want eh, ja, ze had zo veel mensen strafwerk gegeven dat ze niet wist wie Agatha bedoelde. "En wat de meesten zeggen is niet echt waar hoor," voegde ze daarna toe. Het was niet dat Elise een hele slechte Hoofdmonitor was hoor. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oké, Elise, Agatha had eigenlijk gehoopt dat je haar zonder problemen kon vertellen dat het allemaal onzin was, dus 'dat zou misschien kunnen kloppen' zorgde ervoor dat ze ongemakkelijk haar mond vertrok. Ja, Agatha was nog niet zo heel lang klassenoudste en dus hield ze zich wat strakker aan de regels, en sowieso was ze altijd iemand die zich keurig aan de regels hield (Lawfully good, hey). Dus... goed begin van het gesprek.

 

"Ehm, zesdejaars, behoorlijk lang, beetje slungelig... Zwart haar, blauwe ogen?" Ze haalde haar schouders op. "Hij heeft een klein litteken bij zijn wenkbrauw, hier zo." Ze gebaarde naar haar eigen wenkbrauw om aan te tonen waar het zat. "Maar eh... je geeft toch niet echt mensen strafwerk omdat ze je chagrijnig maken, toch? Hij had vast een regel gebroken?" Hoopte ze... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×