Jump to content
Sign in to follow this  
Nicholas Eversly

[1837/1838] Debutantenbal: Moody Auror Edition, deel twee

Recommended Posts

Georgiana zou met liefde Nicholas Eversly uit zijn lijden willen verlossen, maar helaas had ze daar de bevoegdheid (nog) niet voor. Eerst zou er nog een keer gestemd moeten worden en pas dan, als ze gekozen werd, zou ze zijn taken over nemen. Voor nu moest hij het maar doen met haar aanwezigheid. 

 

Het debutantenbal was aanvankelijk nou niet echt één van die feesten waar Georgiana zelf heel erg enthousiast van werd. Haar feministische hart had het niet zo op feestjes die voornamelijk om uiterlijk en geld draaiden en de rol van vrouwen in deze maatschappij nog eens zo nadrukkelijk benadrukten -op een manier die Georgiana niet zo heel positief vond- dus eigenlijk vond ze heel Nicholas idee om er een andere draai aan te geven nog niet eens zo erg. Nu moesten ze nog steeds die hele debutantenceremonie door voor er iets spannends ging gebeuren, maar ach, je moest ook wel een beetje aan tradities vasthouden. Mensen hielden altijd van wat ze kenden. 

 

Ellice, het is Ellice, dacht Georgiana lichtelijk geïriteerd toen haar naam weer eens wat verkeerd uitgesproken werd. Aan de andere kant mocht de halve wereld haar naam verkeerd uitspreken als dat betekende dat ze Minister van Toverkunst zou worden. Ze bleef dan ook gewoon beleefd glimlachen en knikte vriendelijk toen iemand haar een hamer met een blauw lintje aanbood. Mooi, ze ging wel even laten zien wie hier nou werkelijk het sterke geslacht was. James had haar nog speciaal laten oefenen thuis met zijn oude drijversknuppel -Georgiana had nooit zwerkbal gespeeld, ze was niet zo van al die praktijk dingen. Gaf haar maar honderd dossiers die ze door moest werken of artikelen die ze door moest lezen, maar zo werkte het natuurlijk niet als je een muur kapot moest meppen en ze wilde dit wel goed doen. Zoals ze altijd alles goed wilde doen. 

 

Van de zenuwen vergat ze half naar Eversly te luisteren, mistte daardoor volledig dat het nog niet haar beurt was en gaf toen een harde, nog best wel geslaagde, mep tegen de muur aan. Achter de ministerstoel lichtten de eerste blauwe lampjes op en daarmee leek het debutantenbal officieel geopend. "Oh sorry," lachte ze naar Eversly. "Ik was een beetje enthousiast." 

 

Zeg zou hij haar misschien kunnen vertellen of er ook Johnsons op haar hadden gestemd? Dat was in dit geval vast in haar voordeel. "Wilt u ook een keer slaan?" vriendelijk bood ze hem haar hamer aan. 

Edited by Georgiana Ellice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als het aan Zaira lag, dan zou ze Eversly inderdaad nooit meer een debutantenbal laten organiseren. Nu had ze geen problemen met iets slopen, maar om een evenement, waarbij de jonge meisjes in het middelpunt moesten staan, waar ze maanden -misschien wel jaren- naar hadden uitgekeken, om te toveren naar een politiek evenement, waarmee al die mooie kapsels met haarlak en dure jurken onder de stof en de viezigheid zouden komen te zitten, was wel een beetje wreed. 

 

Uiteraard had Zaira een hamer met een groen lintje, want... Het ging om haar vader en uiteraard stemde ze op de man. Niet dat Zaira de andere kandidate nou perse een slechte keuze vond, want Zaira werd best wel blij van een ambitieuze vrouw. Alleen dat liet ze in haar eigen familie, waar het al een genereus gebaar was dat Zaira mocht studeren, niet zo merken. Met een glimlach naar Eric, die hier uiteraard ook verplicht aanwezig was, begon Zaira in te slaan op een muur. Dus ook de groene lampjes begonnen te knipperen. 

 

Ja, Zaira was lekker bezig en plots brokkelde een complete muur af. Een enorme stofwolk stortte zich over Zaira, in haar groene jurk, uit en de vrouw kuchte, probeerde het stof weg te krijgen uit haar ogen en neus, maar daar leek het alleen maar erger van te worden. Het verspreidde zich ook naar haar mond en keel en oren...en ze was volledig wit geworden, haast onherkenbaar... 

 

Help?

 

(En bedankt he, Eversly!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het Debutantenbal zou omschreven kunnen worden als een keurig evenement waarbij de nieuwe lichting huwbare vrouwen werd voorgesteld aan de rest van de magische high society. Die omschrijving zou een leugen zijn. Het evenement was vermoedelijk ooit met die intentie gestart, maar de voorbije jaren was het uitgegroeid tot een gelegenheid waarbij je jezelf gelukkig mocht prijzen als je de zaal levend wist te verlaten. En toch waren alle belangrijke personen ook op deze editie aanwezig. Een editie die wederom noodgedwongen door Nicholas Eversly gepland was geweest. Wat betekende dat iedereen zichzelf dubbel gelukkig zou mogen prijzen als ze deze editie zonder kleerscheuren door zouden komen. 

 

Als het niet de editie was geweest waarbij Thomas' potentieel ministerschap op het spel stond had hij de gelegenheid misschien helemaal aan zich voorbij laten gaan. Hij vroeg zich af of Eversly precies daarom de aandacht op de Ministerkandidaten had willen vestigen. De man had een interessant gevoel voor humor. Thomas respecteerde Eversly, de man mocht gewoon nooit verantwoordelijk zijn voor de organisatie van feestjes. Laat staan het debutantenbal. Het voordeel was dat Eversly zelf niet bepaald uitkeek naar het plannen van evenementen. Waar sommige mensen een extra duwtje in de juiste richting nodig hadden om overtuigd te worden op de geschikte kandidaat te stemmen was het in Eversly's geval voldoende geweest om de man te beloven dat hij nooit meer verantwoordelijk zou zijn voor het organiseren van evenementen en hij zich full-time met Schouwerszaken zou mogen bezighouden eens Thomas Minister was. Niet dat Thomas van plan was zich zelf al te veel met feestjes bezig te houden, er waren altijd wel mensen te vinden om feestjes te organiseren. 

 

Thomas glimlachte fijntjes toen Ellice het feest opende. "Veel enthousiasme maar weinig respect of substantie, het lijkt uw verkiezingscampagne wel." Met een zwiepje van zijn toverstok dupliceerde hij zijn hamer enkele keren en liet vervolgens de verschillende hamers tegelijkertijd op een muur slaan. Niemand had gezegd dat er geen magie gebruikt mocht worden. En je kon moeilijk verwachten dat de leider van Magisch Verbond iets zonder magie zou aanpakken als het efficiënter met magie kon gebeuren. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×