Jump to content
Maia de Liedekerken

[1836/1837] To handle yourself, use your head; to handle others, use your heart.

Recommended Posts

Mei 1837 - In de bibliotheek - namiddag - Een tafeltje en wat luxe stoelen achterin de bibliotheek bij het lees- en studiegedeelte.

"If you have good friends, no matter how much life is sucking , they can make you laugh."

 

Plots was Maia weer verloofd geweest. Ze had nog maar net verwerkt dat Benedict niet meer in haar leven zou zijn. Het was een afscheid van een levend persoon, maar mogelijk nog steeds voor altijd, en dat was moeilijk te verkroppen. Ze had echter ook direct ruimte moeten maken om een nieuwe verloofde toe te laten. En daar was Maia niet zo heel erg goed in. Ze was helemaal niet zo goed in de omgang met jongens eigenlijk. Op Benedict was ze verliefd geweest en ze wist pas dat dat wederzijds was toen hij haar een kus gaf bij hun afscheid... 

 

Hoe wist je dat iemand verliefd op je was? Wat moest je doen als je een vriendje had? Telde een verloofde eigenlijk wel als een vriendje? Wat voor dingen werden er eigenlijk van haar verwacht? Want Henry leek wel allemaal verwachtingen van haar te hebben, iets wat ben dan weer nooit zo had gehad? 

 

De antwoorden op deze vragen waren echter niet in een boek te vinden, maar gelukkig had Maia een goede vriendin die heel wat meer ervaring en kennis had van deze zaken; Agatha. Agatha had al twee vriendjes gehad! En ze had al met meerdere jongens gezoend! Raine en Noah en in ieder geval. En ik weet niet of Agatha Maia ooit heeft verteld over Ant, maar ik doe voor nu maar even van niet, want Maia krijgt dat soort dingen toch niet mee en zal er -tot nu toe- ook nooit naar gevraagd hebben. 

 

Een tijdje zaten de meisjes gewoon met elkaar te kletsen, een beetje te mopperen over de examens en de oneindige lijsten aan huiswerk die ze hadden gekregen ter voorbereiding op de toetsen, toen Maia even stil viel, een beetje rood werd... Ze werd namelijk een beetje zenuwachtig nu ze eindelijk durfde te vragen waar ze al een tijdje mee zat.

 

"Agatha? Mag ik iets vragen?," vroeg ze zachtjes, "Heb je wat advies voor me? Voor... hoe om te gaan met mijn verloofde? Henry? Ik snap helemaal niets van hem en volgens mij doe ik echt alles fout." Ze zuchtte lichtjes. "En jij hebt vriendjes gehad. Dus ik dacht... Jij weet vast beter wat jongens verwachten en leuk vinden?"

 

[OOC: Privé met G, topic op verzoek van Margaux] 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, in principe had Agatha vriendjes gehad, ja, en daarbuiten ook nog een jongen met wie ze was vreemd gegaan, dus als je er op een bepaalde manier naar keek zou je denken dat ze best wel wat ervaring met Agatha had, maar Agatha vond dat al die keren niet telde. Raine was alleen vanwege liefdesdrank geweest en omdat hij op iemand anders verliefd was en Noah was... nog steeds een ietwat pijnlijk onderwerp, ook al was de relatie zo onderhand langer voorbij dan hij zich afgespeeld had. Oh en dan was er nog Ant, maar... ja. Ant.

 

Dus, Maia die om advies kwam vragen over jongens was... interessant? Raar? Agatha staarde dus even naar haar vriendin. "Ik?" vroeg ze maar, voor de zekerheid, want Maia bedoelde iemand anders, toch? Iemand met meer ervaring, zoals eh... Butterfly of Fanny of ... Heaven? "Ik weet niet of ik zo erg veel over jongens weet, eerlijk gezegd..." Ze kauwde even op haar lip en legde haar veer neer, zodat ze hier wat beter over na kon denken. "Het verschilt wel per jongen, hoor, sommige jongens zijn erg sportief en doen daar graag dingen mee, anderen vinden bijna alles wel leuk." Noah was wat dat betrof makkelijker geweest dan Raine. "Misschien kun je me wat vertellen over Henry? Wat vindt hij leuk?" 

 

En dan was het antwoord natuurlijk 'doe dat', maar het mocht wel iets gecompliceerder zijn dan dat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien wisten Heaven en Fanny en Butterfly wel meer over jongens, maar aan hen durfde ze dat ook echt niet te vragen hoor. Butterfly rekende ze overigens dan wel weer tot haar vriendinnen, maar de rest was toch wel een beetje intimiderend. Dus dat ging ze dan echt niet vragen. Wat nu als ze haar zouden uitlachen? Agatha had tenminste ook een beetje ervaring en Maia voelde zich bij haar het meeste op haar gemak. Dat was ook wel te zien, want anders had ze nooit ooit haar mond over dit onderwerp opengedaan. 

 

"Henry is van adellijke afkomst en hij kan dansen en paardrijden en alles wat je dan hoort te kunnen. En hij wil graag... dat ik dat ook allemaal leer en een muziek instrument. En allemaal dingen die ik helemaal niet zo goed kan. En hij houdt van feestjes en hij kan heel veel praten." En dat kon Maia ook allemaal niet. Ze zag er nu al zo tegenop dat ze dat allemaal ook moest doen en moest kunnen. Vooral omdat ze het vast niet goed genoeg zou doen en dan had hij vast commentaar of dan zou hij haar nog minder leuk vinden dan hij haar nu vast al vond. Het was gewoon een ramp.

 

"En verder weet ik het niet zo? Ik... Ik heb hem nog niet zo heel veel vragen gesteld..." Want ze had wel wat dingen gevraagd, maar dat had hij ook weer opgevat alsof er een soort oordeel in die vraag zat en zo bedoelde ze het dan weer niet. Of het waren heel algemene vragen en dat zei dan weer niet zoveel over iemand persoonlijk. Als ze zichzelf zo hoorde, dan was het allemaal toch best wel hopeloos.

 

"Misschien moet ik hem een cadeautje geven? Of... iets doen voor hem? Maar ik weet niet wat." Maia kon totaal geen hoogte van Henry krijgen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×