Jump to content
Sign in to follow this  
Jennifer Churchill

[1837/1838]We're hollow like the bottles that we drain

Recommended Posts

Posted (edited)

In dit topic komt zwangerschap/bevalling soms voor <3

 

 


 

 

Vrijdagavond 30 Juni 1837 in een studentenkroeg

 

 

Ze had een kind, het was nog niet iets wat ze zich compleet kon beseffen. Ze begreep het nog niet helemaal dat het haar dochter was als ze Heroine in haar wieg zag liggen. Misschien was dat omdat ze niet de complete zwangerschap echt erbij was geweest, misschien was die rol van moeder die haar opgelegd was gewoon nog niet echt doorgedrongen. Maar het voelde onwerkelijk (maar eerlijk de werkelijkheid voelde wel vaker niet echt als ze eenmaal een paar keer weer naar hogere sferen was geweest. En dat was ze redelijk veel de laatste tijd, zeker na de bevalling (en tijdens).

 

En soms, soms besefte ze het zich ineens heel erg en dan voelde ze de druk, de druk van de verantwoordlijkheden die ze nooit gewild had en die ze gewoon eigenlijk niet kon dragen en dan moest ze vooral zo snel mogelijk uit die kinderkamer, uit haar haar huis, uit haar dagelijks leven en de kroeg, een club, of een verlaten steeg in om zich daar gewoon terug te trekken.

 

Vandaag deed ze het met gezelschap. Ze was het huis uit verschijnselt toen ze in de kinderkamer had gestaan en het niet aan had gekund en naar de uni kroeg gegaan want ze wist dat ze daar altijd wel mensen tegenkwam die ze kende, en altijd wel mensen waar ze op haar gemak bij was.

 

Op dat ik mijn oude leven weer terug heb”, grijnsde ze terwijl ze haar whiskeyglas in de lucht hief als soortement van proost. Het was een leugen en dat wist ze heus wel. Maar leugens en de bittere smaak van sterke drank waren altijd een goede combinatie geweest

 

OOC Met Irene <3

Edited by Jennifer Churchill

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×