Jump to content
Sign in to follow this  
Maxwell Ayers

[1836/1837] Phoenix is even oblivious als Lily wat gay subtext betreft

Recommended Posts

6 mei 1837

 

Niet zo heel lang geleden had Maxwell een afspraak gehad in het Astoria Hotel met iemand die echt heel graag zijn toekomst wilde weten. Wat. Eh. Ja. Echt een verschrikkelijke toekomst was geweest en stiekem wilde hij de klant in kwestie een beetje volgen om te proberen hem voor de ergste schade te behoeden, maar dat kon hij niet, niet echt, hij kon hem alleen een beetje hoop meegeven door een web van leugens en zichzelf laten bedwelmen door een zeker schuldgevoel, eentje dat als traag, traag gif doorheen zijn aderen meer en meer naar zijn hart klom. Maar hey, dat had zich niet volledig kunnen doorzetten, want omdat het leven raar ineen stak (dit is vanaf nu een valabel excuus), was hij, goh, Christabella tegengekomen en omdat het leven nog raarder ineen stak (nog altijd een valabel excuus), was hij tegen haar beginnen babbelen over Phoenix en, eh, de Situatie™ die geen situatie was en daarmee juist een situatie.

 

En ta-da! Hij wist al niet meer wie ermee was gekomen (dit is een hint voor Gianna om het zelf te verzinnen), maar vanaf nu was Christa voor iets van een aantal uur zijn Vriendin om Phoenix Jaloers te maken, in de hoop dat dat überhaupt zou werken.

 

Hij wist niet eens of Phoenix op jongens viel. Te bang om het te vragen. Iets met dat hij zich afvroeg of hij op wonderbaarlijke wijze plots zou weten waarom hij het precies vroeg en hem on the spot zou afwijzen, daarmee zijn hart vol loyauteit aan de mensen waarop het onding zijn zinnen zette vast enigszins onbedoeld zou breken – maar eerlijk gezegd vergat hij de laatste tijd steeds meer al te bang te zijn, dus hé, misschien moest hij het eens vragen. Subtiel en zo. In zoverre Maxwell goed was in subtiel zijn.

 

Nu ja. Hij had Phoenix en Christa samen gekregen zonder al te duidelijk te melden waarom het was, dus hij kon er nog iets van.

 

Ja, hij wist ook niet hoe hij verkocht had gekregen dat hij ~plots~ een vriendin had. Kwam het nog eens handig uit dat hij nog nooit in Phoenix’ oor geschetterd had dat hij zich niet eens kon voorstellen waarom iemand op meisjes zou vallen (ja, ze waren heel mooi, maar ?????), maar het was hem gelukt en nu waren ze aan dezelfde tafel in een café beland en hoopte hij er maar op dat hij goed was in doen alsof. Hij maakte zich geen zorgen over Christa, overigens, die kon vast ontzettend goed doen alsof.

 

Ze waren al net zo lang als nodig is om de eerste voorstel/begroetronde af te ronden, want ik heb geen zin om hiermee te wachten totdat Gianna weer wakker is en ik haar kan vragen of Christa en Phoenix elkaar kennen, en om drankjes te verkrijgen, zodat ik Max onzeker een slok kan laten nemen, waarbij hij van zijn “vriendin” naar Phoenix keek, en zich bedacht dat hij het liefst andersom had gewild. Gewoon. ‘Zo op de weg hiernaartoe was er zo’n gast aan het schreeuwen over het naderende einde van de wereld,’ vertelde hij, impulsief, meer omdat hij niet goed wist wat hij moest zeggen dan omdat hij dat zo interessant gevonden had. ‘Iets met een gigantische sneeuwstorm die de hele wereld gaat bedekken of zo.’ Hij trok een gezicht. ‘Dat is zo… niet spectaculair.’ Eh. Niet interessant. ‘Mag minstens met wat zon of zo, ben er echt aan toe.’

 

Ook niet interessant.

 

Maar Maxwell was altijd tien keer minder interessant als Phoenix in de buurt was. Iets met snel afgeleid zijn.

 

OOC: Privé met Gianna! <3 Tweemaal Gianna zelfs!! suck it folks ik heb het Gianna Deluxe™ topic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Christa was inderdaad goed in doen alsof. Zo goed dat ze op dit moment iets te dicht bij Maxwell zat, maar dat was gewoon om extra duidelijk te maken dat ze zijn vriendin was, en ze streelde af en toe met haar hand over de zijne. 

 

Ze had geen idee waarom Maxwell haar had betaald om zijn vriendin te spelen, maar hey, ze zei nooit nee tegen geld, en dit was wel het minste wat ze ooit ervoor had gedaan. (Behalve het kopen van een ticket, dat was nou eenmaal in principe minder werk dan flirten met een jongen, maar goed.) 

 

"Oh, echt?" kirde ze, want deel van het plan was om zeer geïnteresseerd te zijn in alles wat Maxwell zei. "Wauw, dat is zo..." Eh, ja, niet spectaculair. Verdomme, Max, maak het wat beter. "Ja, we hebben echt zon nodig."

 

Max, JEETJE.

 

"Gelukkig maar dat de zomer er snel aankomt, ik kan niet wachten om te gaan zwemmen met zijn tweeën." Ze knipoogde naar hem.

 

En omdat ik af wil wisselen tussen Phoenix en Christa, kan ik hier even melden dat Phoenix ongemakkelijk keek. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×