Jump to content
Sign in to follow this  
Sara Saint

[Examens 1836/1837] The more things are forbidden, the more popular they become.

Recommended Posts

Mei 1837 - Verschillende lokalen en examenlocaties.

"Impossible is a word to be found only in the dictionary of fools."

 

Maandag 1 mei - ochtend.

Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Cijfer: B

Welkom in de arena. Het is duister, het is kunstig en je moet het verweren. Het is je evenbeeld, alleen dan slecht. Versla het en overwin!

 

Woensdag 3 mei - ochtend.

Waarzeggerij. Cijfer: B

Je moet de hand van deze man lezen. Alleen is hij zijn hand vergeten, dus… veel succes?

 

Donderdag 4 mei - middag.

Voorspellend rekenen. Cijfer: A

Potverdrieduizendzevenhonderdtweeendertig knoeten! Ik heb dus letterlijk drieduizendzevenhonderdtweeendertig knoeten gespaard en wil graag weten met welk algoritme ik het meeste geld kan binnenhalen in de kortste tijd. Bereken en beschrijf in een rol van veertien centimeter.

 

Vrijdag 5 mei - ochtend.

Spreuken en bezweringen. Cijfer: A

Deze waterval van de tweede verdieping tot de begane grond moet je veranderen tot een ijsglijbaan, zodat de eerstejaars die staan te wachten snel naar beneden kunnen!

 

Vrijdag 5 mei - middag.

Astronomie. Cijfer: Z

Op deze sterrenkaart missen vier sterren. Zoek ze. (Het zijn er stiekem drie.)

 

Maandag 8 mei - middag.

Duelleren. Cijfer: D

Twee mensen duelleren tegen elkaar. Elke keer dat je door een vloek van iemand anders geraakt wordt, verlies je een punt, dus veel succes!

 

Dinsdag 9 mei - middag.

Kruidenkunde. Cijfer: U

Gefeliciteerd, je examinator heeft je net in deze donkere ruimte geduwd vol duivelsstrik. Succes.

 

Woensdag 10 mei - ochtend.

Transfiguratie. Cijfer: A

Deze man wil van zijn rimpels af. Daar kun jij wel even voor zorgen, toch?

 

Donderdag 11 mei - ochtend.

Geschiedenis van de Toverkunst. Cijfer B

Familie is heel belangrijk en familiegeschiedenis nog meer! Maak een stamboom van je familie tot vier generaties terug door middel van Hatestare Bubble’s Gids Van Alle Magische Tovenaarsfamilies. Staat jouw familie daar niet in, mag je een andere tovenaarsfamilie gebruiken. Maar schaam je dan wel even.

 

Donderdag 11 mei - middag.

Toverdranken. Cijfer: S

Deze beste man heeft last van wintertenen, maar wil ook zijn tanden witter maken. Zoek uit welke toverdranken je voor deze man moet maken, maar let erop dat je ze niet zomaar kunt combineren zonder wat te veranderen, anders krijgt de man straks witte tenen!

 

[OOC: S.L.I.J.M.B.A.L.-examens van Sara! Even een overzicht voor mezelf. In dit topic ga ik ook per vak een post maken hoe het examen is verlopen en welk cijfer ze heeft gekregen!] 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maandag 1 mei - ochtend.

Verweer tegen de Zwarte Kunsten

 

Was zij dit echt? Zag ze er zo uit? Zo gewoontjes, zo keurig, zo normaal, zo weinig bijzonders.

 

Maar wel heel erg gemeen.

 

Want al die dingen die Sara dacht, zei haar evenbeeld hardop en dikte het allemaal ook nog eens heel erg aan. Sara was saai, zou nooit iets groots worden, zou nooit krijgen wat ze wilde, ze had het niet in zich om populair te worden en veel vrienden te krijgen.

 

Maar dat liet ze natuurlijk niet over haar kant gaan! Sara wist wat ze wilde en ze had heus al wat succes geboekt. Ze zou zichzelf wel even bewijzen dat ze ongelijk had. Of haar andere zelf. Of wat dan ook. Het liefst vloog ze zichzelf in de haren en zou ze krabben, bijten, schoppen. Het was echter een examen en dus moest ze het magisch oplossen. En daar kon ze dan best een beetje creatief in zijn.

 

Sara verlamde de mond, tong en keel van haar duistere evenbeeld en keek met een klein glimlachje hoe haar zo de mond werd gesnoert en hoe ze langzaam stikte.

Ja, zichzelf verslaan was gelukt, maar de examinator was bij de uitslag toch wat witjes uitgeslagen.

 

B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woensdag 3 mei - ochtend.

Waarzeggerij

 

Hoe vergat je een hand? Wat was dit voor een verschrikkelijke onzin? En dan moest zij dat oplossen? Alsof een echte Waarzegster een dergelijke klant nog serieus zou nemen en zou helpen? Nors keek ze de man aan. Ze was op zijn zachtst gezegd not amused.

 

"Als je op deze manier omgaat met mensen, dan krijg je het nog zwaar in het leven! Dan ben je gewoon een grote mislukking! Niemand gaat je dan ooit willen helpen! Je wordt eenzaam en alleen! Je sterft alleen en er is dan niemand, die je gaat missen! Je toekomst is een groot zwart gat aan ellende! Dat kan ik je voorspellen!"

 

Niet aardig en zo uit de duim gezogen, maar om een of andere reden was het in dit vakgebied zo dat hoe naarder de voorspelling was, hoe meer ze het konden waarderen.

Sara kreeg echter wel als feedback dat ze iets meer moest werken aan haar sociale vaardigheden en presentatie.

 

B.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Donderdag 4 mei - middag.

Voorspellend rekenen

 

Goed, Sara heeft een mooie berekening gemaakt. Ik kan dat niet. Meer geld is meer beter. Dus deze opdracht had zeker haar interesse te pakken.

Het was wel een lastige opdracht, verre van perfect, ook niet helemaal correct, maar ze had er wel moeite in gestoken.

En hard werken werd beloond, want dat was immers de eerste stap van veel geld verdienen.

 

A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijdag 5 mei - ochtend.

Spreuken en bezweringen

 

Hadden ze nu serieus een stelletje eerste- en tweedejaars opgetrommeld om bij alle examenkandidaten van een glijbaan af te glijden? Wie zou daar nu aan meewerken? Nou, een hele hoop bleek toen Sara arriveerde bij de waterval. Fantastisch, nu had ze dus ook nog eens publiek. Ze had helemaal geen zin in deze opdracht, want wat had je er nou aan om een glijbaan te maken voor een stelletje kleuters...De opdracht niet doen, was echter erger, want dan zouden ze vast zeggen dat ze het niet kon, of niet durfde of iets anders stom wat een deun in haar reputatie zou geven. Nee. Ze moest dit doen. Perfect, zodat niemand ook maar iets negatiefs over haar zou kunnen zeggen. Ze moest en zou een coole reputatie krijgen, wat ze daarvoor ook moest doen...

 

Helaas verliep de opdracht niet helemaal perfect. De glijbaan was er, ja, maar de had niet de scherpe puntjes en stekels weggewerkt.

 

Oops.

 

Er hoefden gelukkig maar twee kinderen naar de ziekenzaal.

 

A

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijdag 5 mei - middag.

Astronomie

 

Sara had werkelijk waar geen idee, want al die stipjes leken op elkaar. Ze had wel gestudeerd hoor, heus, maar nu ze zo naar de kaart keek, had ze géén idee waar er een ster ontbrak. Ze zochten er dus vier.

 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Op vier plekken waar wat meer ruimte leek te zijn, vulde Sara in dat er daar een ster ontbrak. Ze vond zelf dat het er nog best geloofwaardig uitzag. Ze had helaas dan weer wel alles fout.

 

Oops.

 

Z.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maandag 8 mei - middag.

Duelleren

 

Natuurlijk had ze willen winnen. Winnen was beter dan verliezen wanneer je indruk op mensen wilden maken. Dat was helaas niet gelukt. De ander was gewoon sneller, beter en creatiever. Ze had wel íets teruggedaan, hoor. Het was niet alsof ze kansloos had verloren. Ze had echter geen kans gemaakt bij de tegenstander. Het was gewoon oneerlijk. Van iemand anders had ze vast kunnen winnen.

 

Het kon natuurlijk niet aan haar liggen.

 

D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woensdag 10 mei - ochtend.

Transfiguratie

 

Eww. Nee. Ze wilde niet een of andere oude man helpen om van zijn rimpels af te komen. Als je oud was, dan was je oud en dan bleef je lekker oud. Anders kon iemand zien dat je op leeftijd was en je zag er toch niet meer uit; je had grijze haren, flubberende billetje, een kromme rug, neushaar en uitstekend oorhaar en borstelige wenkbrauwen. Rimpels weghalen zou echt geen verbetering brengen....

 

Geërgerd rolde ze met haar ogen. Nou, omdat het moest hoor. Sjongejonge.... Ze trok die rimpels wel weer glad alsof ze met een strijkijzer over een theedoek ging.

Iets té strak misschien.... Maar dan kon hij er wel even mee vooruit? Niet haar probleem toch? Ze had aan de opdracht voldaan.

 

A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Donderdag 11 mei - ochtend.

Geschiedenis van de Toverkunst

 

Overgrootvaders: Joseph Saint, Ruben Bloom, Bartholomew Serpentstone, Raphael Boulder*

Overgrootmoeders: Leah Saint, Rachel Bloom, Sara Serpentstone, Elisa Boulder*

Opa's: Joseph Saint en Jeremia Serpentstone*

Oma's: Abigail Saint-Bloom en Ariane Serpentstone-Boulder*

Vader: Matthew Saint

Moeder: Ariane Saint-Serpentstone*

Broers: Gabriel Saint, Joseph Saint en Bartholomew Saint

Zussen: Abigail Saint, Leah Saint

Tweelingzus: Phoebe Saint

 

Ze had wel vier generaties, maar niet vier generaties terug.

 

B

------------------------------------

*Vanwege de opdracht heb ik maar wat namen verzonnen. <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Donderdag 11 mei - middag.

Toverdranken

 

Het leek wel of alle mannen met onzekerheden over hun uiterlijk zich hadden aangemeld als proefpersoon voor een examen. Waarom werd er toch steeds van Sara verwacht dat ze zich zo liefdadig en behulpzaam opstelde naar de medemens? Ze was, verdorie, toch niet in de parochie van haar ouders?!

 

Het was inmiddels ook het laatste examen. Sara had er geen zin meer in. Ze was moe en ze was aan vakantie toe. Het lukte haar niet meer zichzelf echt te motiveren heel erg haar best te doen. Daarbij had ze toch geen ambities om de rest van haar leven boven een stinkende ketel te hangen. Daar ging je alleen maar vies van ruiken en kreeg je een bochel van. Het was een hobby voor een beetje viezige personen, vond ze... Dus nee, niet de moeite waar om nog haar laatste beetje energie vanuit haar tenen te halen.

 

Sorry meneer, die ging dus naar huis met witte tenen en voor koude gevoelige tanden.

 

S.

 

[OOC: topic done.]

 

Sara neemt de volgende vakken mee naar jaar 6:

Verweer tegen de zwarte kunsten

Waarzeggerij

Voorspellend rekenen

Spreuken en bezweringen

Kruidenkunde

Transfiguratie

Geschiedenis van de Toverkunst.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×