Jump to content
Susannah Priest

[1836/1837] 1/2: *one direction voice* story of my lifeee

Recommended Posts

10 april 1837

 

Susannah had een beetje boel met de bibliotheek en de algemene wil op Zweinstein om boeken aan te kopen en dus, dus kon ze haar educatieve boekenclub tijdelijk niet doen zoals ze zou willen. Was oké, hoor. Tot die tijd hield ze zich bezig met haar leerlingen de opdracht geven hun liefde voor boeken, al dan niet geforceerd, eer te betonen door zich te verkleden als hun favoriete personage. Want. Eh. Zomaar, eerlijk gezegd, ze dacht niet dat ze daar echt veel van zouden leren, maar ze hoopte wel dat ze het leuk vonden.

 

Gelukkig had ze tegen de tijd dat de les echt aanbrak nog een ander plan bedacht en had ze haar leerlingen in verschillende groepjes verdeeld – de verdeling stond netjes op het bord, want Susannah was het type dat alles op het bord schreef en stiekem uren had geoefend op haar bordhandschrift – om hen met de personages die ze waren een eigen verhaal te maken.

 

Dat was educatief, toch? En dit kon ze vast wel laten draaien totdat ze haar Heel Beschaafde Meningsverschillen Rondom Welke Boeken Leerlingen Van Elf Tot Twaalf Jaar Konden Lezen had opgelost, geheel zonder moddergooien, want dat zou Susannah natuurlijk nooit doen. Naaah.

 

Ja, misschien was het een heel klein beetje haar eigen schuld dat ze nu een ~meningsverschil~ had, maar dat hoefde niemand te weten.

 

‘Hé, ik had jullie niet bij elkaar gezet!’ zei ze, toen ze de klas door ging voor iets van toezicht (kijk, ik probeer een verantwoordelijk ding te schrijven, het is ew, Laurelle, ik mis je), waarna ze één van de twee naar het juiste groepje dirigeerde. ‘Deze mensen hier zijn heus ook wel leuk.’

 

OOC: Open voor de eerste- en tweedejaars <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harold had eerlijk gezegd weinig zin in het lezen van boeken en de enige reden dat hij hier nu aanwezig was in deze les was dat professor Priest de moeder van zijn allerbeste vriend Valor was en dus had Harold bedacht dat ze een Leuk Persoon™ was en dat het was leuk was om les van haar te krijgen. Vond hij eigenlijk vies tegenvallen, want ze had hem nu ingedeeld in een groepje ZONDER VALOR. 

 

"Nee, zijn ze niet!" zei hij dus ook koppig en hij sloeg zijn armen over elkaar. "Zij heeft pukkels, hij stinkt naar zweetsokken en hij daar zit in Huffelpuf, dus ik ga maar weer eens terug naar het andere groepje, dank u wel." Want je moest altijd dank je wel zeggen. Dus. 

 

Koppig probeerde hij te ontglippen aan haar grip en terug te schieten naar Valor. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asylynn hield van boeken. Ze las graag en is dan ook goed in opdrachten waarbij dingen moeten worden opgezocht in boeken. 

Ze was verkleed als de dood. Ze vond het verhaal van de drie gebroeders fantastisch en vond de dood een bijzonder karakter. 

 

Het feit dat iedereen aan het kibbelen was, maakte haar daarentegen redelijk verdrietig. Vooral de eerstejaars jongen in haar groepje maakte haar chagrijnig... Vooral na het stukje zin: "En Hij daar zit in huffelpuf." 

Verontwaardigd duwde Asylynn haar capuchon af. "Ten eerste ben ik een Zij. Ten tweede hoef je helemaal niet zo snotaperig te doen en iedereen te beledigen. Zo maak je geen vrienden." Ze kruisde haar armen en keek een beetje chagrijnig naar de jongen uit Griffoendor. Ze reageerde misschien niet als de lieve huffelpuf zoals men zou verwachten, maar hij had gewoon niet het recht om iedereen te beledigen. Liever hem op zijn plaats proberen te zetten dan dit gedrag te tolereren. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×