Jump to content
Sign in to follow this  
Asylynn Squigly Murdar

[1836/1837] Birthday party! But... I don't know how those work..?

Recommended Posts

"Asylynnetje toch!" grinnikte Ayden. "Natuurlijk zit iedereen te wachten op jouw feestje. Het is namelijk de ultieme manier om vrienden te maken als je die nog niet hebt. Je hoeft daar niet zo onzeker over te zijn, want je zit in de goede afdeling als het vriendschapszaken betreft." Bemoedigend glimlachte hij, en gelukkig vonden Noah en Tim een feestje ook een goed idee. Voor een goed feestje maakte het blijkbaar niet uit in welk jaar je zat.

Ze opperde karaoke, en Ayden vond dat een prima idee. Dan kon een thema misschien wel geschrapt worden, want als het thema piraten+karaoke werd, zouden ze de hele avond zeemansliederen zingen en dat werd wellicht wat saai.

"Als je karaoke wil doen, kun je beter een sterrenthema doen. Dat mensen verkleed gaan als hun favoriete zanger of zangeres, bedoel ik, en dat de liedjes van die artiesten dan ook gezongen gaan worden," opperde hij om inzichtelijk te maken wat de mogelijkheden waren. Schilderdingetjes en en vogels van origami waren dan weer meer voor eerste- en tweedejaars, wat op zich niet raar was aangezien Asylynn dertien werd. En het was erg meisjesachtig. Ook niet raar.

Toen Noah aan Tim vroeg waarom hij geen fan van karaoke was, viel Ayden hem bij.

"Ja, Tim, vertel eens, wat is er mis met Karaoke? Ik heb ook nog nooit karaoke gedaan, maar ik denk dat het niet moeilijk is, dus kom maar op! Heel Huffelpuf moet komen, toch, Asylynn?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, Tim was even vergeten wat er gebeurde als je vertelde als je zei dat je geen fan was van iets. Want de rest wilde nu meteen weten waarom hij karaoke niet zo leuk vond. Nou, het was heel erg simpel. "Ik kan gewoon niet zo goed zingen en eh... ja... ik ben er dus niet echt een fan van om het te doen... snap je?" legde hij uit aan de anderen. "Maar hé, het is niet mijn feestje, dus eh, het gaat erom wat jij evan vindt Asylynn," probeerde Tim eronderuit te praten. Ze mocht het best doen op haar feestje, maar dan soort van, dat hij het niet hoefde te doen, een vrijstelling had om zo ver mogelijk van de karaoke te blijven. Dat was dan voordelig voor iedereen. Tim zou dan niet zo beschamend slecht zijn en de rest zou geen trauma oplopen met hoe slecht hij kon zingen. 

 

"Ik kan ook wel slingers ophangen!" Daar was hij wel heel geschikt voor, want ja, hij was lang en hij zat niet in een rolstoel... "Ik weet niet wat je zelf al hebt, want dat scheelt weer regelen of zelf maken. Ooh, dat is ook een goed idee! Zelf slingers maken!" ratelde Tim door. Zijn brein was alleen maar aan het krijsen omdat hij aan het praten was over dingen die hij niet kon en daar werd hij nerveus van en als hij nerveus was ging hij of niets zeggen, of rood worden of een combinatie daarvan of rood worden en juist heel snel praten. 

 

Want aaaaaaaaaahhhh mensen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noah was niet echt bekend met het “aaaaaaaah mensen”-gevoel van Tim en dus keek hij hem vooral nieuwsgierig aan. ‘Moet je goed kunnen zingen dan?’ Hij dacht even na, zoals even nadenken bij Noah ging en hij met een matige observatie naar buiten kon komen die vast niet zo interessant was als hij hem zelf vond. ‘Ik zing wel graag! Maar ik weet niet zo goed of ik het goed kan, eigenlijk, voor mij klinkt het prima, maar ik denk dat anderen dat beter kunnen horen.’ Kijk, dat was heel wijs.

 

Plus, Noah kende niets van zang en muziek en al die tralala, dus het was altijd leuk om het uiteindelijke oordeel naar een ander door te spelen.

 

‘Is het alleen voor Huffelpuf?’ vroeg hij. ‘Of mag de rest ook komen?’ Heel belangrijk. Noah had vast ook in andere afdelingen vrienden zitten (waar ik nu één, twee, drie niet op kan komen, dus SORRY als ik nu mensen pijn doe in hun al dan niet fragiel ego, het ligt niet aan jou, het ligt aan mij), dus dit was extrabelangrijk voor hem, al was hij wel tevreden met elk antwoord. ’t Was haar feest, tenslotte, en daarnaast was hij met iedereen blij. Dus.

 

Echt, Noah, kom eens in de puberteit. Dit spel begint saai worden.

 

‘Ga je zelf bakken?’ Wauw. ‘Ik heb gehoord dat de huiselfen daar echt heel moeilijk over kunnen doen…’

Share this post


Link to post
Share on other sites

De sfeer hing er al lekker bij - nu de slingers nog. Ayden was blij dat zijn ideeën niet direct afgeschoten werden. Misschien was hij dan toch de specialist op feestgebied, hoewel er absoluut niets mis was met Asylynns organisatietalent. Ze zou even een babbeltje gaan maken met de huis-elfen voor hapjes en drankjes en gebakjes.

“En liters Boterbier,” vulde hij aan. Zonder Boterbier was het immers geen feest, ook al was wijn een prima alternatief en Vuurwhisky waarschijnlijk niet toegestaan (maar het was het proberen waard om een fles naar de Leerlingenkamer te smokkelen. Misschien dat het lukte als ze een fles tussen de zitting van Noahs stoel zouden verstoppen.).

 

“Tim is bang om met zijn stem alle glazen te breken,” grapte Ayden. Hij wist dat het kon, technisch gezien, al maakten vrouwen met hun hoge stem een betere kans om zoiets voor elkaar te krijgen. Het viel hem op dat Tim van het hele feest-idee een beetje hyper werd, dus zou hij hem maar niet verder sarren. Als vierdejaars was het sowieso onverstandig om iemand uit de zesde uit te dagen.

“Ik help wel met die slingers,” bood hij onbaatzuchtig aan.

 

Noah vroeg of het alleen voor Huffelpuffers was, wat op zich een logische vraag was, maar zouden de andere afdelingen hun Leerlingenkamer zomaar kunnen vinden? En zo ja; ook nog binnen kunnen komen? Het was niet raar als Asylynn vrienden en vriendinnen had van buiten haar afdeling, want de meeste lessen waren gemengd.

“Als dat het geval is, kun je het feest misschien beter in een klaslokaal geven,” zei hij met een lach, “tenzij je allerlei naar azijn ruikende Raafjes, Grifjes en Zwadjes binnen wil hebben.” Immers: als er niet goed werd aangeklopt bij de deur naar de Leerlingenkamer, spoten de wijnvaten azijn over je heen.

 

Of huis-elfen problemen hadden met zoetigheidbakkende leerlingen, wist hij niet, maar hij geloofde Noah op zijn woord. Misschien bakten de elfen het liever zelf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Je mag ook wel dansen, inplaats van zingen." zei Asylynn grappend tegen Tim, waarna ze haar tong plagend uitstak. "Nee, geintje. Als iedereen zou moeten zingen, zal het feest dagen duren en dat met de laatste maand van het schooljaar voor de deur, niet zo handig. Iedereen die wilt zingen, is natuurlijk welkom om te zingen." Soms, Soms was ze zo slim om nog wel te denken aan dat soort dingen. Het verbaasde haar wel eens, maar hey! Het werkt. "Wil jij dan slingers maken, Tim? Ik vertrouw er op dat je vast wel wat leuks verzint."

 

"Het lijkt me leuk om er sowieso wat klasgenoten bij te hebben uit andere afdelingen en misschien dat jullie nog wel vrienden hebben die zin hebben in een feestje. Dus ik zal kijken of ik een lokaal kan regelen." Ze had namelijk geen zin om de hele avond schoonmaakspreuken te oefenen. 

 

Ze knikte naar Noah. "Wellicht dat de huiselfen het fijner vinden om zelf te doen, maar ik wil ook zelf wat maken. En echt goed beschikking tot een keuken heb ik anders niet. Tevens is het gezegde: Niet geschoten is altijd mis." Ze knipoogde kort en glimlachte. 

 

"Oh oh!" Asylynn begon even op en neer te springen. "Uitnodigingen moeten natuurlijk ook gemaakt worden."  Ze tikte eventjes met haar vinger tegen haar kin en dacht na. "Wie heeft er zin om uitnodigingen te maken en wie heeft er zin om eventjes met mij mee te gaan om te kijken bij de keukens en lokaal te regelen?"

 

Dit wordt de beste verjaardag ooit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×