Jump to content
Sign in to follow this  
De Ochtendprofeet

De Ochtendprofeet

Recommended Posts

Posted (edited)

oupr9j.jpg

 

Ieders favoriete krant is terug van weggeweest! Meer uitleg over hoe De Ochtendprofeet werkt onder de spoilertag. Geen zin om zelf te schrijven maar wel een leuk idee? Deel het in de Persruimte (RPG café)!

 

 

Spoiler

"De Ochtendprofeet - Uw dosis nieuws voor een magische dag!

 

De magische krant bij uitstek is uiteraard de Ochtendprofeet. Voortaan kunnen krantwaardige gebeurtenissen op P&P een plaatsje vinden in dit topic, zodat we samen een heuse Ochtendprofeet uitwerken.

 

Wat verstaan we onder krantwaardig? Alles wat je in een krant zou kunnen tegenkomen. Enkele voorbeelden:

- aankondigingen van verlovingen, huwelijken, geboortes, overlijdens, feestjes, feestdagen, etc.

- reclameboodschappen voor IC-bestaande winkels of plekken of personen of clubs of activiteiten of...

- een mogelijke IC-gebeurtenis waar mensen op kunnen inspelen (in dit geval is het fijn als niet iedereen er automatisch door beïnvloed wordt en dat mensen vrij kunnen kiezen of ze al dan niet inspelen op deze gebeurtenis)

- er is iets opvallends, schokkends, speciaals, vernieuwend, ... gebeurd (bij voorkeur in een bestaand IC-topic) dat realistisch gezien de krant zou halen (publiek schandaal op een feestje, ministeriebesluiten, lancering van een nieuwe uitvinding of boek of...)

- interviews met prominente personen uit de magische gemeenschap

-...

 

Wie kan aan de Ochtendprofeet meewerken? Iedereen die dat wil! We stellen wel de volgende richtlijnen voor:

- berichten moeten in een krant thuishoren, dus denk aan een kop, IC-datum, naam van journalist, krantenartikelstijl, etc. 

- over je eigen plots, topics en personages mag je zelf schrijven wat je wilt

- wil je iets schrijven over een topic, plot of personage van een ander lid, vraag dan eerst toestemming

- als een artikel over een 15+-onderwerp gaat, zet dit dan duidelijk boven het artikel en vermeld welk(e) onderwerp(en) aan bod komen.

- heb je een plot, topic of personage waar je graag een nieuwsbericht over zou zien verschijnen, maar schrijf je het liever niet zelf? Dan kan je in de Persruimte terecht om hulp te vragen aan de rest van PP. 

 

Hoe plaats ik een bericht in de Ochtendprofeet?

Je kan je aanmelden met het account genaamd De Ochtendprofeet. De inloggegevens vind je hier. Plaats gewoon je bericht in dit topic. Om het overzicht te bewaren zal er in deze eerste post een masterpost bijgehouden worden, gesorteerd op IC-datum. 

 

Ik heb nog vragen/suggesties/opmerkingen over de Ochtendprofeet

Er is een brainstormtopic waar je alle verdere ideeën kan achterlaten.

 

Overzicht per editie

 

Maart 1837

April 1837

 

 

 

Edited by De Ochtendprofeet
Update overzicht

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

The name game!
Ingezonden brief door: Amber Ryder

WEGISWEG 7 APRIL 1837: Bij deze wil ik (Amber Ryder maar dat staat hierboven toch? Ik weet niet hoe dit werkt joh) iedereen oproepen om mee te doen met de Name Game Wedstrijd van mijn koffiezaak, we bestaan al een hele tijd en mijn team is gegroeid dus ‘Koffie Zaak van Amber Ryder’ is niet echt meer een eerlijke naam. Dus we moeten maar eens een naam en daar heb ik jullie bij nodig! Stuur voor 7 mei 1837 je ideeën in (Zet gewoon maar Amber Ryder op de brief je uilen vinden mij wel ik ben goed met dieren. En het is niet alsof mijn koffiezaak een naam heeft waar je naar kan adresseren  )en dan gaan we de beste kiezen!

Je wint natuurlijk ook iets namelijk een cupcake naar jezelf vernoemd (of naar iets anders als je echt zo leuk vind om namen ter verzinnen dat je twee dingen wil benoemen) en een bon voor een gratis lunch bij ons voor twee personen!

 

Doe alsjeblieft mee met de wedstrijd want ik wil heel graag een naam!!

Edited by De Ochtendprofeet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erfgenaam George de Haviland vermist 

Door Lecia Quickley

 

BRAMSHILL 21 mei 1837 - George de Haviland, erfgenaam van het de Haviland fortuin, wordt sinds afgelopen woensdag vermist. In het begin merkte niemand de vermissing op, de Haviland bleek wel eens vaker een nachtje weg te zijn van thuis, maar kwam volgens zijn vrouw dan altijd wel weer opdagen tijdens het ontbijt. Van kwade bedoelingen ging de jongedame echter nog niet uit, maar hij is nog steeds niet terug en dus worden nu de noodklokken geslagen.

 

George de Haviland is voor het laatst gezien in een magisch park ergens in het zuiden van Engeland, waar hij een picknick had met een onbekende jongedame. Daarna lijkt hij in het niets te zijn verdwenen, met de jongedame. Zijn vrouw en kinderen maken zich erg zorgen over hem. Er is nog geen losgeld geëist, ondanks het fortuin van de Havilands.

 

Mensen met informatie wordt verzocht naar de schouwers te gaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×