Jump to content
Howard Rosanvallon

[1836/1837] Babypicknick

Recommended Posts

Zondag 19 maart 1837 - 's middags - een overdekt magisch park op de Wegisweg

 

Iemand was zo briljant geweest om een overdekt park te maken. Buiten was het ijskoud en hield het maar niet op met sneeuwen zodat het nergens leek alsof de lente in aantocht was, maar hierbinnen, met het plafond zo betoverd dat het net leek alsof het de buitenlucht was, was het heerlijk warm. Grasvelden leken eindeloos uit te strekken en in het midden van de 'hal' was een klein vijvertje met een paar fonteinen erin zodat je ook kon zwemmen als je dat wilde.

 

"En jij dacht dat ik geen leuke plek kon vinden," smaalde Howard richting Giselle, terwijl hij een kleed op een heuveltje uitstrekte. "'Nee Howard, we kunnen echt niet gaan picknicken in dit weer', ha." Hij grijnsde gemeen naar zijn vrouw, want had zij dit bedacht? Nee, niet dus. Hij kwam met de beste ideeën, niet zij. Dat ze het even wist. "Heb je de bier meegenomen waar ik om vroeg?"

 


 

Privé! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Giselle keek Howard chagrijnig aan. Nu ze een gezinnetje waren, hoorden ze dingen te doen die blije, gelukkige gezinnetjes ook deden. Volgens Howard was dat picknicken, maar Giselle hield er een andere mening op na. "Je bier, maar natuurlijk, oh..." Ze keek verbaasd in de tas die ze de hele trip had meegedragen. "Oh nee, het lijkt er op dat ik het thuis ben vergeten, maar kijk eens wat ik wel mee heb." Ze haalde twee paar  schaatsen tevoorschijn, aangezien de meisjes nog niet eens konden lopen. Ze was Howards bier niet vergeten. Meer nog, ze had het thuis verstopt zodat hij ook eenmaal ze terug zouden zijn het niet meer zou vinden, dat zou hem leren zijn eigen wil door te drukken. Met dit weer hoorde je immers winteractiviteiten te doen, zoals schaatsen, voordat de sneeuw smolt. Binnen een paar maanden zouden ze nog zoveel kunnen gaan picknicken als ze wilden. "En laat hier nu vlakbij een prachtige schaatspiste zijn. Misschien kunnen we zelfs nog gaan sleeën, klinkt dat niet leuk meisjes."  en ze kietelde haar dochters op hun buikjes zodat ze begonnen te lachen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze was zijn bier vergeten. Ze was zijn bier vergeten! Verontwaardigd wierp Howard haar een geërgerde blik toe, want natuurlijk was ze zijn bier vergeten. Hij kon ook echt nooit op haar vertrouwen, he, want ze moest het altijd net weer anders doen! En ja hoor, ze maakte het nog erger, want ze haalde gewoon schaatsen tevoorschijn.

 

Met een diepe zucht wreef Howard in zijn ogen, want dit hoorde een leuke picknick te worden, iets anders dan staren naar de witte vlakten om hen heen, en nu verpeste Giselle het weer. Leuk hoor. "We gaan niet schaatsen," beet hij naar haar. "Dat doen we wel later." Midden in de zomer, of zoiets. "Vandaag mag ik bepalen wat we doen, dus we gaan picknicken." Demonstratief begon hij borden voor hen beiden uit te zetten. "Volgende week kunnen we wel doen wat jij wilt." Mogelijk. Als hij er zin in had. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Hoezo mag jij bepalen wat we gaan doen. Dit gezin heeft al veel te lang gedraaid rond de wil van Howard Rosanvallon. Het wordt tijd dat je leert beseffen dat je niet altijd kan krijgen wat je wilt en je soms moet schikken naar de plannen van anderen. Plannen die overigens veel leuker zijn." Snel greep ze de picknickmand vast en ging er ostentatief op zitten, zodat Howard niet langer aan het eten kon. Ze wilde wel eens zien hoe hij een picknick ging houden met enkel wat lege borden. "Ik stel voor dat we nu gaan schaatsen en dan zal ik volgende week mee gaan picknicken en wie weet vergeet ik dan niet  het bier mee te nemen." Ging ze waarschijnlijk toch nog wel doen, sorry not sorry Howard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja maar hallo?! Nu deed Giselle het net klinken alsof Howard altijd alles kreeg wat hij wilde en zij helemaal niets! Want dat was helemaal niet waar, ze kregen altijd allebei niet wat ze wilden.

 

"Doe niet zo kinderachtig," siste hij naar haar en hij gebaarde naar de picknickmand. Hij wilde haar er wel af duwen, maar dan zouden mensen om hen heen vast hem de schuld geven, dus in plaats daarvan ging hij boos tegenover haar zitten met zijn armen over elkaar geslagen. "Je gedraagt je als één of andere tiener, niet een getrouwde moeder! Wat moeten de meisjes wel niet vinden van dit voorbeeld?" Ja, die zouden waarschijnlijk net zulke krengen worden als hun moeder!

 

"Niet zo kinderachtig worden als je moeder, Nicole," kirde hij tegen zijn favoriete dochter. "Anders wil niemand met je trouwen, behalve als ze er toe gedwongen worden door liefdesdrank!"

 

Nicole kraaide vrolijk terug. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Noëlle vindt het blijkbaar best vermakelijk om haar vader zo wanhopig te zien," Giselle was er zeker van dat haar dochter hem uitlachte en niet gewoon blij was door de kleurrijke bloemen of de vlinders die zo nu en dan voorbij vlogen. 

 

Howard mocht blij zijn dat ze een baby vast had, anders had ze hem zeker iets aangedaan na die opmerking over hun huwelijk. "Ten eerste was niet willen trouwen volledig mijn eigen keuze. Ik ben er nog altijd zeker van dat het jou idee was trouwens. De meeste mensen slapen gewoon met elkaar onder invloed van liefdesdrank, maar als ik iemand ken die wanhopig genoeg is om van die kans gebruik te maken om een vrouw aan hem vast te binden dan ben jij dat wel." Om eerlijk te zijn herinnerde Giselle zich vrijwel niets meer van hun huwelijk met dank aan een mix van liefdesdrank en alcohol. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Het was helemaal niet mijn idee!" protesteerde Howard boos terug, terwijl hij Giselle zijn meest duistere blik toezond. "Ik wilde helemaal niet trouwen!" Hij was destijds nog opgelucht geweest zelfs dat hij er nog jaren over had kunnen doen. Ja, hij moest wel eens trouwen, hij had nou eenmaal een erfenis om door te geven, alsof er niet duizenden neefjes waren die dat soort onzin konden doen, maar het was tot dan toe nog niet ten sprake gekomen. "Jij was gewoon wanhopig, geef het toe." Hij trok Nicole op schoot en begon haar heen en weer te stuiteren, eigenlijk iets te hard, maar tot nu toe vond ze het niet erg. 

 

"Vrijwillig vrijgezel, uhuh... Met die haai van een moeder van je zeker." 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Hey zo praat je niet over je schoonmoeder." Enkel zij mocht zo over haar moeder praten en dan nog was dat enkel tegen haar beste vrienden en broer. Het enige voordeel aan dit huwelijk was dat haar ouders haar eindelijk met rust lieten, als ze er toch iets positiefs over moest zeggen. Ergens had hij misschien gelijk dat ze wanhopig was geweest om van hun gezeur en pogingen tot een man voor haar vinden probeerde af te komen, maar zelf had ze standaarden en Howard Bowman bevond zich daar ver onder. "Trouwens het is dat jou familie zo perfect en harmonieus is. Ik durf de tweeling haast niet meenemen naar jullie volgende familiebijeenkomst, wetende hoe het er daar aan toegaat."

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Hoe dat nou weer?" protesteerde Howard beledigd. "Onze familiefeesten zijn altijd erg beschaafd!" Oké, af en toe was er een ruzie, maar welke familie had nou geen ruzie? De Rosanvallons waren tenminste in staat om de schijn een beetje hoog op te houden in het openbaar, waar je met Giselle niet aan moest beginnen. 

 

Over schijn in het openbaar ophouden gesproken... Howard begon honger te krijgen en zijn stomme vrouw zat nog steeds op die stomme picknickmand, dus hij zwaaide met zijn toverstok, zodat de mand langzaam omhoog begon te drijven. "Ik zou daar maar snel vanaf springen," glimlachte hij fijntjes, "voordat het ding in de wolken zweeft." 

 

Haha, Giselle kon geen magie gebruiken, haha. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Wel dan hebben wij blijkbaar een verschillende definitie van wat beschaafd betekend." Ok één van de redenen dat het vorige familiefeest in het water was gevallen was omdat haar water opeens was gebroken, maar dat was een factor waar zij niets aan kon doen. Giselle durfde erom wedden dat het deels kwam door de stress die Howards familie haar bezorgde, met hun sarcastische opmerkingen en steken onder water. 

 

Giselle wist Noëlle nog net op tijd op de grond te plaatsen vooraleer haar man een spreuk op de picknickmand richtte. "Mag ik je er aan herinneren dat je getrouwd bent met een zwerkbalspeelster." Ze omklemde de mand stevig met haar benen. Dacht Howard nu echt dat ze zich zomaar gewonnen ging geven, hah, dat hij haar de wolken instuurde. Het enige nadeel was dat in tegenstelling tot een bezem ze geen controle had over de picknickmand. "Wel als je toch zo graag je eten wilt." Ze grabbelde voorzichtig in de mand zodat deze niet te hard zou beginnen wiebelen en haalde een sandwich met komkommersalade tevoorschijn. "Hier heb je je eten!" riep ze en wierp hem naar Howards hoofd. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom moest Giselle het allemaal zo moeilijk maken?! Hallo! Hij verdiende beter dan dit! Hij verdiende een brave vrouw, of eigenlijk helemaal nog geen vrouw want hij was er nog niet klaar voor om te trouwen, maar ja, liefdesdrank had een ander idee gehad en nu zat hij dus aan haar vast. Hoera. Nou ja, niet letterlijk, want op dit moment zweefde ze vrolijk weg.

 

"Hey!" protesteerde hij, toen hij een sandwich tegen zijn hoofd aan kreeg. De salade spatte alle kanten op, helaas, en dus zat hij er helemaal onder. "Wat is er mis met je?" begon hij boos naar boven te roepen. "Waarom kun je je nooit eens normaal gedragen, alsof ik ben getrouwd met een wildeling!" Hij pakte boos (maar wel voorzichtig) de tweeling op en sleepte ze iets uit de weg, voor het geval Giselle met nog meer zou gaan goochelen. "Als je niet beloofd je te gedragen, tover ik de mand niet naar beneden," dreigde hij. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×