Jump to content
Maxwell Ayers

[1836/1837] To the stars who listen

Recommended Posts

15 maart 1837

 

Aanvankelijk had Maxwell niet echt een plan gehad, had hij maar wat doorheen de oude magieboeken in de bibliotheek gebladerd in de ijdele, ijdele hoop dat hij ooit erachter zou komen hoe hij die kloterige cassandravloek van hem af kon halen. Dat had hij wel vaker gedaan, maar er was nooit iets van gekomen. Tot nu. Op de één of andere manier. Hij wist niet zo goed hoe hij het gevonden had, die beduimelde pagina waarop een ritueel beschreven werd dat wel erg toepasselijk leek, maar sindsdien droeg hij het ding met zich mee, overal naartoe, als een klein kind dat zijn teddybeer overal naartoe nam. Nu ja. Als. Het gevoel was grofweg hetzelfde – een gevoel van geruststelling, van hoop, de gedachte dat alles goed kwam als hij het maar bij zich had.

 

Het enige probleem was dat het met iemand anders moest gebeuren.

 

Zijn oog was op Phoenix gevallen, net zoals zijn oog dat altijd deed, net zoals zijn hart had gedaan, net zoals alles aan hem voor Phoenix viel, op, één pot nat – en een paar dagen geleden had hij een warrig verhaal opgehangen aan over dat hij vervloekt had, verrassing, en dat hij een ritueel gevonden had en de beladen vraag gesteld of Phoenix het zag zitten om hem erbij te helpen.

 

En hier waren ze dan, tegenover elkaar en Maxwell was nerveuzer dan hij zou willen. Het was zo… raar. Hierna kon het over zijn. Hierna kon hij weer een echte ziener zijn, iemand die anderen weer zouden geloven, en hij kon niet wachten, hij kon verdomme niet wachten – maar hij was ook bang, zo bang dat het verkeerd zou gaan en dat Phoenix dat verkeerd gaan zou voelen. Maar dat sprak hij niet uit. Hij zat gewoon in kleermakerszit tegenover Phoenix op de koude ondergrond van het terrein rondom Zweinstein en legde de laatste hand op de voorbereidingen, vlak vooraleer ze samen het echte ritueel zouden moeten uitvoeren.

 

‘Eh… ben je klaar? En, eh, zeker? Zeg maar?’ vroeg hij, net alsof hij dit niet gewoon wilde doen in plaats van nog twintig keer horen of Phoenix hier zeker van was. Nee, ja, hij vond het heel belangrijk dat Phoenix het niet in zijn broek deed hierom en zo, maar hij wilde het gewoon… achter de rug hebben.

 

OOC: Privé met Gianna <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was hij er klaar voor? Phoenix had eigenlijk geen idee, maar dat was zo ongeveer zijn algemene staat van aanwezigheid, want Phoenix had nergens ooit een idee over en dat was precies waar dit ritueel mee zou horen te helpen. Maar Merlijn, dan moest je ook wel echt geloven in dat een ritueel iets deed. Het voelde zo... belachelijk, ja, het was magie, maar magie was over het algemeen een stuk tastbaarder: met een toverstok en een spreuk kwam je samen op een voorbedacht effect uit en tadaa, alles kwam goed. En dan had je ook toverdranken, dan, maar ook dat was heel tastbaar: ingredienten samen gooien en alweer tadaa. 

 

Een ritueel was... raar. Anders. Vreemd. Magie waarvan de dreuzels waarschijnlijk dachten dat tovenaars dat deden, rare dingen in het midden van de nacht met een onspecifiek resultaat. 

 

"Ja, ik ben er klaar voor," zei hij, in voorbereiding op een toekomst waar hij daadwerkelijk zich zo zeker voelde als hij nu deed. "Laten we beginnen."

 

En zoals elk ritueel betekende dat dat ze een kaars aan moesten steken. Was wat bescheidener dan een heel kampvuur. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oké, beginnen. Maxwell kende elk woord dat het ritueel beschreef, had er zelfs een keer een warrige droom over gehad - geen voorspelling, mocht het je boeien, gewoon één of andere chaotische droomkosmos die een ochtend had gekost om uit zijn botten te stoten - en nu eraan beginnen voelde ergens onwerkelijk, alsof het moment nog helemaal niet aangebroken kon zijn, en tegelijkertijd het natuurlijkste dat hij ooit gedaan had. Hij… wist niet waar dat opsloeg. Hoefde hij ook niet, eerlijk gezegd, hij hoefde niets anders dan de belofte op dat blad dat het vanaf hier beter ging worden te begrijpen.

 

Phoenix stak een kaars aan en dat luidde het officiële begin in van het ritueel. Max wist niet zo goed hoelang het duurde, voelde de tijd niet bewust verstrijken toen hij de stappen van het blad naar de realiteit vertaalden - voelde het enkel toen hij even aarzelde bij het vastnemen van Phoenix’ hand om de laatste zinnen uit te spreken die de finale magie zouden moeten bevatten. Stom, ergens. Het voelde belachelijk, ergens, om even, heel even bang te zijn dat Phoenix hem raar zou bekijken om iets dat hen voorgeschreven werd, puur omdat het Maxwell was en omdat zijn hand warmer was dan in deze temperaturen vast te verwachten was.

 

Verbazingwekkend waar je prioriteiten lagen als je hart zichzelf zonder toestemming naar iemand smeet.

 

Hij wist niet zo goed wat hij verwacht had van het einde - er was geen intense explosie van magie, geen duidelijke verandering of wat dan ook, gewoon een klein, klein idee dat het roer iets omgegooid was - maar eerlijk gezegd kon hij dat ook verzonnen hebben. Hij keek om zich heen, zag Zweinstein zoals het altijd geweest was, Phoenix zoals hij was en vroeg zich ergens, ergens af of er eigenlijk wel echt iets gebeurd was. Hm. Kwam hij later wel achter. Zorgde hij wel voor.

 

‘Gaat het?’ vroeg hij maar, waarna hij de kaars uitblies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij had gewenst voor... zelfvertrouwen. Voor zichzelf zekerder in het universum te laten staan, voor de wetenschap dat hij in zichzelf kon vertrouwen, voor het idee dat het oké was als hij fouten maakte en dat de persoon die hij het meeste kon vertrouwen zichzelf was.

 

Op zich was dat laatste gelukt, want hij had nu inderdaad door dat hij zichzelf het meeste kon vertrouwen.

 

"Jawel," zei hij traag, langzaam, omdat de herinnering die hij zonet in zijn hoofd geduwd had gekregen zijn gedachtegang helemaal in beslag nam en het een beetje lastig was om zich te concentreren op... nou ja, de rest van de wereld. Op Maxwell. "Ik... denk dat er iets verkeerd is gegaan," zei hij, op dezelfde intonatie. Hij knipperde met zijn ogen. "Hoe voel jij je?" 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×