Jump to content
Agatha Moore

[1836/1837][EN] Part of growing up is owning up to your mistakes

Recommended Posts

Zondag 1 januari 1837 - 's ochtends

 

Yup, Agatha had iets doms gedaan. En niet per se gisteren, hoewel dat op zich ook wel dom was, maar ook in het begin van het jaar, toen ze zichzelf in een relatie had gepraat waar ze eigenlijk helemaal niet op zat te wachten. Noah was een schat van een jongen en één van haar goede vrienden, maar ze was absoluut niet verliefd op hem geweest. En Agatha had zich de laatste tijd gerealiseerd dat ze niet alleen nooit op hem verliefd zou worden, maar ook nog eens dat het verkeerd was van haar om deze relatie vol te houden.

 

Dus zocht ze hem op zodra ze eindelijk uit bed was gerold. Wat, ze mocht heus wel eens uitslapen! "Hey, Noah," zei ze, en ze zette een glimlach op die hopelijk de juiste mix was tussen 'goed om je te zien' en 'het spijt me wat ik nu ga zeggen'. "Ik denk dat we even moeten praten. Over iets serieus." 

 

Ze had ook lang getwijfeld of ze dit nou wel zou vertellen, maar Raine had haar geleerd dat het beter was om eerlijk te zijn, dus nadat ze even diep adem had gehaald: "Ik heb gisteren met een andere jongen gezoend."

 


 

Privé! SORRY NOAH BOO D: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noah had niet zo heel veel door in de hele wereld en had bijgevolg nooit echt doorgehad dat Agatha niet meteen hopeloos verliefd op hem was, zou dat ook niet echt doorgehad hebben totdat iemand met iets meer de neiging om over dingen na te denken hem zou hebben gewezen op Agatha’s voorliefde voor No Hetero Full Platonic Bro™-ideeën, maar ik weet niet precies hoe subtiel Agatha daarin is – SORRY – en dus blijft het maar bij een boutade die ik erin zwier omdat ik mijn posts wil kaderen. Worth it.

 

Punt was, Noah had niet door hoe Agatha zich echt voelde en Noah ging heel graag van het beste uit en dus kwam Agatha’s bekentenis als een verrassing. Niet echt een leuke verrassing, hoeveel hij ook van verrassingen hield – maar precies daarom wist hij eigenlijk niet zo goed hoe hij erop moest reageren. Het was niet iets leuks, want het voelde een beetje alsof ze een belofte naar hem toe had verbroken, al kon hij zich niet echt herinneren dat ze ooit uitdrukkelijk gezegd hadden dat ze niet met andere mensen zouden zoenen; maar hij wist ook niet echt wat Agatha hier precies mee wilde zeggen, behalve dan letterlijk wat ze gezegd had, en dus, dus staarde hij haar maar een beetje aan, verward – omdat ze met iemand anders had gezoend, en omdat ze het ernstig wilde benaderen en hij het nu vast niet mocht weglachen en weer mocht vergeten “omdat ze het niet verkeerd bedoeld had” of zo.

 

‘Oh.’ Goed dat ze het zei, nam hij aan? ‘Eh.’ Wat moest hij hiermee? Ze zei het gewoon, klaar, deelde het mee, net alsof het een weerbericht was of zo. Gisteren was het mooi weer, vandaag zijn er wat meer buien, oh, ik heb met een andere jongen gezoend, en morgen, morgen wordt het mistig. Vooral voor jou. ‘Wordt die andere jongen je nieuwe vriendje dan?’

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze voelde zich enorm schuldig, hoor. Zelfs toen had ze zich redelijk schuldig gevoeld, want ze wist dat het allemaal niet de goede manier was om het te doen. Ze wist dat ze nu een goede vriend van haar zou kwetsen, ze wist dat het haar eigen schuld was dat ze in een relatie zat die ze liever niet wilde hebben en ze wist vooral dat ze het gewoon niet had moeten doen, maar... ja. Ze kon die gedachte wel steeds in haar hoofd rond laten malen, maar wat maakte het aan het einde van de dag nog uit waarom ze dingen had gedaan? Ze had ze gedaan en ze probeerde het nu goed te doen.

 

"Oh nee," zei ze snel. Merlijn, Ant als haar vriendje? Ha. Als de hele situatie niet dieptriest was en ze zich niet ongelooflijk schuldig voelde, zou ze er keihard om hebben gelachen. "Nee, nee, zo zat het niet. Het was gewoon..." Ze haalde haar schouders even op. "Ik weet het niet. Dom, dat sowieso. En het spijt me echt, Noah..." Ongemakkelijk wrong ze haar handen in elkaar. "Maar ik denk dat het beter is als we het uitmaken." 

 

Hij mocht haar best uitschelden, hoor. Dat had ze wel verdiend. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh.

Ja.

Op zich.

 

Als Agatha dat beter vond, dan misschien beter wel, ja. Agatha wist altijd beter dan hij wat goede ideeën waren en wat niet – Noah zelf deed gewoon alles wat er in hem opkwam zonder er ooit over na te denken. Hij… hij had gewoon niet het heldere verstand van Agatha en dat had hij altijd prima gevonden, hij had het niet nodig, tenslotte, want er waren andere mensen in de buurt die hem de verbanden konden helpen leggen als hij ze zelf niet zag, maar op het moment zou het fijn zijn als hij niemand anders nodig had. Want… hij wist niet zo goed waarom. Hij had het gevoel dat hij een heel deel van het verhaal miste, en dat iemand slimmer dan hij het wel zou kunnen begrijpen.

 

Agatha bijvoorbeeld. Agatha snapte het vast wel allemaal.

 

Maar hij niet. Hij snapte niet waarom ze iemand anders had gezoend. Waarom hij zo plots niet meer… genoeg, of wat dan ook, was. Waarom dit. Waarom nu. Waarom hij, waarom zij, waarom die ander.

 

En ze zei dat het dom was en dat het haar speet, maar hij wist niet wat hij daarmee moest doen en ergens wilde hij gewoon dat ze haar mond hield en dat hij dit mocht negeren. Zodat hij ergens in stilte die nieuwe barst ergens in het beton van zijn kinderlijk hart kon dichten en dan weer verder kon gaan. Gewoon. Zoals altijd.

 

‘Als jij dat beter vindt…’ zei hij dan maar, terwijl hij naar zijn handen keek. ‘Uh.’ Hij keek weer op, vond zijn handen niet boeiend meer. ‘Zijn we dan nog vrienden of… niet meer?’ En hij had het niet willen zeggen, maar zei het toch. ‘Kon die andere jongen wel stappen?’

 

Vast wel. Noah was een beetje een rariteit op Zweinstein, had hij het idee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, fantastisch. Geweldig. Rot, als Agatha zo'n beetje het zwaarste vloekwoord kon gebruiken dat ze in haar vocabulaire had. Haar gezicht was al op stand schuldig gezet, maar ze had het begin van een glimlach erop geplakt om Noah ervan te overtuigen dat ze inderdaad nog vrienden waren, maar nu droop die glimlach van haar gezicht af. "Oh Noah, nee," zei ze gehaast. "Nee, ik bedoel... ja, hij kan lopen, maar dat was het niet." Haar hand zweefde even boven de zijne en ze trok haar uiteindelijk wel terug, want ze wist niet of Noah het wel oké vond als ze hem op dit moment aanraakte.

 

"Het was gewoon..." Ze beet even op haar lip. "Je verdient gewoon beter dan ik, Noah, iemand die helemaal dol op je is en niet zoiets doms doet als iemand anders zoenen. Want je bent echt een fantastisch vriendje geweest." Alleen niet het soort dat zij wilde hebben.

 

Ze voelde zich echt ontzettend schuldig, oké? 

 

"Maar ik zou wel graag vrienden met je willen zijn?" 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij kon stappen. Ha. Natuurlijk kon hij dat. Iedereen kon stappen, alleen Noah niet, want Noah was een deel van zijn mobiliteit kwijt door één of ander stom ritueel en over het algemeen vond hij dat niet eens zo erg – hij was niet wat hij kon, tenslotte, maar kijk, hij was wie hij voor een ander was, en nu kwam hij erachter dat een deel van zijn op die manier toebedeelde identiteit een stuk beperkter was dan hij had gedacht. En wat moest hij daar in vredesnaam mee? Wat moest hij in hemelsnaam doen als Agatha had besloten hem te vertellen dat de realiteit die hij voor waar had aangenomen in werkelijkheid heel anders in elkaar zat?

 

Ja, wist hij veel. Was leuk voor haar. En hij dan?

 

Het was niet zo dat hij boos was, niet echt. Hij was gewoon… teleurgesteld en het voelde hol aan, ergens in zijn onderbuik, alsof elk woord dat ze uitsprak aan de verdedigingsmuur van zijn lichaam knaagde en hem net dat beetje kwetsbaarder achterliet. En het bizarre was, ergens, dat haar stem één van zijn favoriete geluiden was, en hij was net vergeten hoe het was om haar stemgeluid niet fijn te vinden om te horen.

 

‘Oké,’ mompelde hij. ‘Als jij zegt dat het dat niet was…’ Hij ging niet in op het vervolg, zou niet weten wat hij erop moest zeggen. Hij wist niet wat hij verdiende, had nooit geweten wat hij met dat soort abstracte implicaties moest doen; hij wist vooral dat Agatha het zonet had uitgemaakt en dat het een stuk moeilijker was om dit gewoon te verwerken dan toen met Olivia, puur omdat Agatha hem nog enigszins het idee had gegeven dat ze het inderdaad leuk had met hem. Nu ja. Niet genoeg blijkbaar. Niet genoeg om de Andere Jongen Die Wel Kon Stappen niet te kussen. Wist hij ook alweer. ‘Dan… blijven we vrienden? Uh.’ Hij haalde zijn schouders op. ‘Hopelijk ben ik een betere… gewone vriend.’ Hij keek haar schuin aan. 'Vond je het wel... oké om even mijn vriendinnetje te zijn? Of vond je het nooit leuk?'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×