Jump to content
Tristan Johnson

[1836/1837] So this is christmas and what have you done? I guess fucking nothing cause the students gonna fix their own dining roooom

Recommended Posts

Tuney had het absoluut niet erg gevonden dat ze op Zweinstein had moeten blijven. Ze had haar ouders een bericht gestuurd, die alleen hadden gereageerd met 'oke. Hier is geld zodat je dingen kunt kopen' en het daar verder bij hadden gelaten, en gezien Tuney het nooit erg vond om met geld te smijten, vond ze het allemaal wel prima. Haar gedachten gingen even terug naar dat moment waarop die vreemde vrouw medelijden met haar had gehad, om uiteindelijk te besluiten dat ze nog steeds niet begreep waar die vrouw het over had gehad. Ze had een prima leven en hoefde geen medelijden.

Daarbij. Het was kerst. Ze had wel leukere dingen aan haar hoofd.

Het was alleen een beetje jammer dat haar plan van zichzelf vol eten en kijken wat voor schandalen er zouden plaatsvinden een beetje in de soep liep doordat Johnson op de tafel klom en zei dat ze zelf de versieringen moesten fixen. Dat was wel weer een beetje jammer.
'Ik heb totaal geen artistieke aanleg en ik ben ook niet goed met spreuken,' zei Tuney dan ook tegen niemand in het bijzonder, terwijl ze aan de tafel van Griffoendor zat. Hopelijk was dat genoeg om hen ervan te overtuigen dat hulp van haar waarschijnlijk niet zou helpen om hen het feestje in Ryder's lokaal te laten organiseren, maar voor haar was dat prima. Ze crashte toch liever dan dat ze het zelf moest organiseren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desmond was dol op kerst. Desmond was sowieso dol op feestdagen, want feestdagen waren altijd leuk, want dan verkleedde iedereen zich en was er overal versiering en dat was veel leuker dan de normale dagen als alles gewoon strak en netjes was. Daarbij was er dan ook altijd goed eten en lekker drinken en kon je de hele dag met mensen kletsen, et cetera, en het was allemaal gewoon leuk! Oh en bij kerst kreeg je cadeautjes. 

 

Dus hallo, een feest waarbij hij zijn eigen kerstversiering mocht maken? Love it.

 

"Ik ga kronen maken voor iedereen!" zei hij enthousiast en hij griste al het brons-kleurige papier naar hem toe. "Wie wil er allemaal een kroon? Jij? Je hebt wel een beetje een groot hoofd, maar dat komt vast wel goed." 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onder de tafel had Selah kleine spreukjes zitten oefenen waar ze tegenwoordig mee aan het experimenteren was. Allemaal voor de poppenwetenschap uiteraard. Het liep nog niet heel lekker, maar stukje bij beetje zou ze vast wel een manier vinden om haar geliefde poppen tot leven te wekken. Haar aandacht werd pas bij de toespraak getrokken die werd gehouden, toen er woorden vielen die iets te maken hadden met zelf versiering maken. Selah glimlachte zelfvoldaan. Zwadderich had dit uiteraard in hun broekzak, want ze hadden haar. Ze moesten een poppenthema doen, waarbij ze leerlingen tijdelijk in poppen veranderden en van het kasteel één groot poppenhuis maakten. Daarmee zouden ze gegarandeerd winnen. 

 

Dus stond ze op en schraapte haar keel. "Zwadderich, als jullie naar mij luisteren winnen we dit zeker weten. Gewoon doen wat ik zeg en alles komt goed." Zo, dan kon ze nu iedereen taken geven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor de derde keer dit jaar en de zoveelste keer in haar hele Zweinsteintijd vroeg Maeve zich af of het echt zoveel gevraagd was om een normaal feest te hebben. Eentje die gewoon goed was georganiseerd, zeker gezien het feit dat vrijwel niemand naar huis was gegaan vanwege de enorme lading sneeuw. Maar ja, hoewel ze bleef hopen op het feit dat het wel een keer goed kon komen, werd ze weeral teleurgesteld. Ergens vroeg ze zich dan ook af waarom ze dan ook überhaupt hoop bleef houden en niet gewoon haar verwachtingen bijstelde, maar toen ze besloot dat ze daarop geen antwoord had, besloot ze maar naar het volgende alternatief te gaan: drinken en hopen dat het daardoor allemaal beter werd.


 

Een jongen die naar wat Maeve dacht Klassenoudste was (it was not like she gave a damn anymore), besloot kronen te maken voor iedereen. Maeve onderdrukte een ugh en besloot maar een glas wijn achterover te slaan, want hoewel een party in het lokaal van een docent goed klonk, was er absoluut geen mogelijkheid dat ze dit kon doen zonder een paar glazen alcohol achterover te hebben geslagen. Daarbij, de jongen was Klassenoudste. Als hij kronen wilde maken, ging hij zijn gang dan ook maar.


 

De roodharige haalde dan ook haar schouders op toen hij vroeg of zij er een wilde, maar trok een wenkbrauw op toen hij verklaarde dat ze een beetje groot hoofd had maar dat het vast wel zou lukken.

'Goh. Dankjewel,' zei ze dan ook, haar toon redelijk sarcastisch, terwijl ze weer naar haar drinken greep. 'Laten we hopen dat mijn hoofd niet te groot is.'

Dit werd een lange avond.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm... Hij keek de roodharige schattend aan. Maeve, geloofde hij, of eigenlijk kende hij haar vooral als Ivers. Of was het Rivers? Rivers klonk logischer dan Ivers. "We gaan even meten," beloofde hij haar. "Heeft iemand een meetlint? Oh daar, dank je wel."  Hij nam het meetlint aan en klom vervolgens op tafel, wat eigenlijk niet mocht, maar hoe kon hij anders goed bij haar hoofd?

 

"Ja, ik denk dat dit wel gaat werken," zei hij vrolijk, terwijl hij het meetlint om haar hoofd wikkelde. "Zolang jij maar het grootste hoofd hebt, anders wordt het wel erg lastig." 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maeve rolde met haar ogen toen hij besloot haar hoofd op te gaan meten, en nam nog een paar slokken van haar alcohol, want god, het voelde aan alsof ze aan het babysitten was en daar had ze zich niet voor opgegeven. Er was immers een reden dat ze nooit Klassenoudste of Hoofdmonitor was geworden. Het leek alleen een beetje triest wanneer het babysitten sloeg op iemand die daadwerkelijk Klassenoudste was, maar ach, zolang hij tevreden bleef, kon zij blijven drinken.

'Kijk wel alsjeblieft uit voor mijn drinken en eten,' zei ze terloops terwijl Desmond op de tafel klom en zij vervolgens nog een slok drinken nam. God wat had ze die alcohol nodig.

'Whoohooh,' zei ze, toen Desmond vrolijk verklaarde dat het vast wel zou gaan werken. Het was alleen een beetje jammer dat hij het opvolgde met het feit dat het alleen zou werken als zij het grootste hoofd bleef hebben.

'Ben ik dan vanaf nu de paspop?' vroeg ze maar, want als ze haar wilden gebruiken om te checken of het nog allemaal goed ging, dan moest ze daar wel even op voorbereid zijn.

En dus meer alcohol in de buurt hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, natuurlijk keek Desmond uit! Hij was echt niet onhandig, hoor, dacht hij terwijl hij op iemands kippenpoot trapte en verontschuldigend naar diegene moest glimlachen, maar uiteindelijk klauterde hij van de tafel af. "Oh, zou je dat willen?" vroeg hij enthousiast. "Dat zou echt perfect zijn! Misschien dat we nog wat meer kostuumdingen kunnen maken en als je dat zou willen passen was het geweldig!" Hij keek naar de spullen die ze hadden. "Hebben we stof?" vroeg hij om zich heen. "Dan kunnen we mooie kleding maken voor degenen die zelf geen mooie kleding hebben!" 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cheyenne had besloten dit jaar weer eens een poging te doen om het kerstfeest op Zweinstein bij te wonen. Vorig jaar was alleen het debutantenbal al wel weer spannend genoeg geweest, maar dit jaar voelde ze zich een stuk beter en alleen in de Cornwall toren blijven met een peuter en twee baby's was ook maar niks als je wist dat je man beneden plezier aan het maken was door de Grote Zaal om te toveren in een waar Kerstfestijn. Dingen omtoveren was nou juist echt Cheyenne's ding, dus misschien kon ze nog wel een goede bijdrage leveren en Charlotte vond het vast ook wel leuk om even tussen alle kerstglitters door te rennen en wat te knutselen. 

 

De meningen over dit "decoreer je eigen kerst" evenement leken nogal uiteen te lopen. Sommige leerlingen gingen meteen enthousiast aan de slag, terwijl anderen hun armen over elkaar sloegen en koppig begonnen te mokken. Ze glimlachte even naar een jongetje uit Ravenklauw dat enthousiast voorstelde om kronen te maken. Niet perse heel kerstig, tenzij je vijftig wijzen oud het oosten wilde hebben, maar zijn enthousiasme was zeker iets om aan te moedigen. "Wat een leuk idee!" Ze draaide zich om om aan haar dochter te vragen of ze ook een kroontje van de jongen wilde, maar Charlotte was al nergens meer te bekennen. Misschien had ze iets anders gezien wat ze interessanter vond, zoals een ontploffende kersenbonbon. De laatste tijd ging ze er wel vaker eens vandoor, zeker nu ze door had dat dat een stuk makkelijker was nu er twee kleine broertjes waren om haar ouders af te leiden, maar Cheyenne maakte zich er nu maar niet meteen teveel zorgen om. Ze had geleerd van de afgelopen keren en met wat magische trucjes kon Charlotte nooit te ver uit de buurt gaan. 

 

Nouja, misschien kon ze zo meteen nog wel een kroontje maken, of had ze iets veel leukers gevonden. Ze wierp even een blik in de buggy met de slapende tweeling -werkelijk, hoe ze door dit gegil en gepraat heen konden slapen, het was Cheyenne een raadsel- en ging toen naast haar man staan, want kerst was en bleef uiteindelijk toch een familiefeest. "Dus, wat voor kleur glitter wilde je hebben?" glimlachte ze hem vrolijk toe, terwijl ze haar toverstok uit haar zak toverde. 

 

Transfiguratie was nou eenmaal haar forté.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maeve wilde met haar hoofd op de tafel bonken om meerdere redenen. Ten eerste keek Desmond dus niet uit en stapte hij op iemands eten – wat goddank niet het hare was – en ten tweede dacht hij echt dat ze serieus was en het allemaal meende en ging er dan ook direct op door. Serieus, hoe was hij een Ravenklauwer en hoe was hij Klass- oh right. Whitley was hun Afdelingshoofd. Never mind, she had the answer to that question.

Maeve maakte dan ook een geluidje wat niet instemmend was, noch ontkennend, en speurde in plaats daarvan de tafel weer af naar alcohol.

'Zeg, als ik dit ga doen, vinden jullie het niet erg als ik ga drinken, right? Dan... gaat het voor jullie straks gewoon wat makkelijker allemaal.' En kon zij het allemaal beter waarderen.

'Kun je overigens kleding maken, of niet?' Want ze wilde even weten wat ze kon verwachten qua kostuums of kleding want dan wist ze ook ongeveer hoeveel ze nog moest gaan drinken. Altijd handig, right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desmond wierp een bezorgde blik op het glas van Maeve. Kijk, drinken voor de dorst mocht prima, had hij helemaal geen moeite mee, en zelfs sociaal drinken vond hij niet zo erg, want anders zou hij over Caspian moeten zeuren en dat ging nooit gebeuren, maar Maeve maakte het wel een beetje bont. "Zeg, je weet dat je geen drank nodig hebt om je te vermaken, he?" vroeg hij wijs en hij ging even op de bank naast haar zetten. "En wij vinden je ook leuk zonder drank! Wil je anders een knuffel?" Iedereen voelde zich beter van een knuffel, dat was wetenschap. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desmond was wel iemand die Maia tot haar vrienden durfde te rekenen. Ze zat vlak naast hem bij het kerstfeest. Blijkbaar moesten ze gezamenlijk de versiering maken. Dat paste eigenlijk best goed bij de kerstgedachte en het meisje stond daar helemaal niet onwelwillend tegenover. Met een glimlach gaf ze hem dan ook het meetlint aan en ze luisterde stilletjes naar de conversatie tussen Desmond en Maeve. "We hebben wel wat stof," knikte ze. "Maar niet genoeg om voor iedereen een kostuum te maken, denk ik." Nee, helemaal niet. "Tenzij iemand met een spreuk de lappen stof kan vergroten?" Zou dat werken als je er kleren van wilde maken?

 

"Van drank ga je ook alleen maar stomme dingen doen," onbewust keek ze naar de Zwadderichtafel, want die afdeling had daar toch wel een beetje de twijfelachtige eer dat ze daar bekend om stonden. "We kunnen ook slingers knippen?", zei ze in een poging om ook wat initiatief te tonen als hoofdmonitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een onzin. Waarom was het altíjd die Johnson die weer van die verschrikkelijke dingen bedacht. Waarom moesten ze altijd iets raars doen en dan ook nog in groepjes als het even kon. Ashton had het gezicht van een zuurpruim en zakte wat onderuit. Hier had hij dus echt heen zin. Hij schudde met zijn hoofd en rolde met zijn ogen toen ook nog een of ander grietje van zijn afdeling meende dat ze hier de leiding kon nemen.

 

"Weet je wanneer het allemaal goed komt?," vroeg hij op hatelijke toon, "Wanneer jij gewoon je mond houdt." Nee, hij had geen specifieke hekel aan haar. Hij had aan vrijwel iedereen evenveel een hekel. Hij pakte een vel papier wat voor zijn neus lag en begon het chagrijnig in stukken te scheuren. Zou iemand vragen wat hij aan het doen was, dan zou hij wel zeggen dat hij 'sneeuw' aan het maken was. Daar hadden ze tenslotte ook nog niet genoeg van.

 

Kansloos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maeve wilde huilen. Opeens snapte ze waarom Desmond en Maia de positie hadden die ze hadden, want hoewel ze jong waren, hadden ze wel verantwoordelijkheidsgevoel. En het was duidelijk dat ze dat niet had. Jammer weer. 

'Voor zover ik weet heb ik geen stomme dingen gedaan, maar goed. Ik zal me proberen in te houden.'  waarbij de nadruk op het proberen lag.  Maar goed.  Dat hoefden zij niet te weten. Daarbij was het lief dat ze haar ook zonder drank waardeerden. 

'eh.  Oké,' zei ze dan ook op de vraag of ze een knuffel wilde, want misschien hielp het inderdaad wel. 

'moet ik anders proberen de stof te vergroten? geen idee of het werkt, maar misschien hebben we wel genoeg voor kostuums en slingers. ' en dan had ze haar goede daad ook gedaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×