Jump to content
Blanche Ingram

[1836/1837][slow] Permission to date my brother: DENIED

Recommended Posts

Het was nu al een tijdje dat Blanche's broer Christopher een relatie scheen te hebben met een meisje. Een huffels meisje uiteraard, want soort zoekt soort. Toch snapte Blanche niet helemaal wat zelfs een Huffels in hem zag. Had ze dan niet door hoe ongelofelijk irritant Chris eigenlijk kon zijn, dat hij altijd zo vervelend smakte als hij zijn ontbijt at en nooit eens andere mensen kon laten willen bij een spelletje -eigenlijk was dat alleen bij Blanche- en hij altijd domme beslissingen maakte en... nouja, Blanche kon wel even doorgaan. Er waren genoeg reden om niet met Christopher te daten, of uberhaupt bevriend met hem te zijn. Ze had er ooit eens een lijst van gemaakt, maar die had hij waarschijnlijk verbrand. 

 

Hoeveel gebreken haar broer echter ook had, dit meisje leek toch echt wat in hem te zien. En dat maakte Blanche wel nieuwsgierig naar deze "Dream". Alleen al van die schattige Huffelpufnaam kreeg ze bijna kotsneigingen trouwens, maar gelukkig had het kind ook nog een echte naam waar ze haar mee aan kon spreken. "Hoi, Alannis," glimlachte ze onschuldig, terwijl ze zich naast het meisje aan een tafel in de bibliotheek vleide, waar ze huiswerk had zitten maken of een boek had zitten lezen, eerlijk gezegd interesseerde het Blanche niet zoveel, want wat was er nou belangrijker dan een gesprek met je schoonzusje. "Hoe is het?"

 

Een beetje beginnen met koetjes en kalfjes kon nooit kwaad, al waren Huffelpuffers gelukkig meestal niet zo wantrouwig. De idioten. 

 

OOC: Met Nina <3 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dream was bezig geweest met haar huiswerk. Of wel, dat had ze in ieder geval geprobeerd, maar zelfs voordat Blanche haar goed geprobeerde poging kwam verstoren, had ze eigenlijk al moeite gehad haar aandacht bij haar lesboeken te houden. Dat had niet specifiek een reden. Het was niet eens haar innige verliefdheid op Christopher, hoewel daar natuurlijk óók wel over nadacht, maar het was écht niet de enige reden. Dream was over het algemeen gewoon niet zo bijzonder goed in zich concentreren. Dus had ze al een aantal minuten dromerig voor zich uit zitten staren, voordat Blanche zich bij haar – tot zover gefaalde – éénmansstudiesessie voegde. Het duurde daarom ook even voordat ze Blanche doorhad en toen ze dat eenmaal wél had, keek ze de Grifse ouderejaars geschrokken aan.

 

“Oh, uh, hallo,” herstelde ze zich echter, hopelijk snel genoeg, terwijl ze een pluk van haar rossige haar achter haar oor duwde. Dream kende Blanche niet zo goed, maar ze wist wél dat het de oudere zus van Christopher was. Het was ook eigenlijk vrijwel onmogelijk dat níet te weten, want er scheen altijd wel een gelegenheid te zijn om over haar te klagen. Niet dat Dream dat erg vond, ze luisterde graag naar Christopher en als dat dan geklaag was over zijn zus, wel, dan was dat zo. Dream kende Blanche behalve dat echter niet en hoewel ze Christopher leuk vond – écht heel leuk – wilde ze niet gelijk een oordeel vellen over zijn zus. Zelfs als was ze in zijn woorden dan een “verschrikkelijk achterbaks mens”. Of zoiets. Dus glimlachte Dream maar vrolijk naar Blanche en ging ze iets verzitten in haar stoel, zodat ze beter voor Blanche zat.

 

Ze wierp bij de vraag hoe het met haar ging even een korte blik op haar huiswerk, voordat ze weer naar Blanche keek. “Oh, ja, wel goed hoor! Ik was bezig met mijn verslag voor toverdranken. Uhm, soort van.” Ze grimaste even lichtjes, voor zover Dream überhaupt kon grimassen – dat soort uitdrukking kwamen haar niet echt natuurlijk. “Hoe gaat het met…” Wacht, moest ze eigenlijk u tegen Blanche zeggen? Of kon ze ook gewoon jou zeggen? “…juw?”

 

A+ Dream. 

Edited by Alannis Johnson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat schattig dat Dream niet meteen wilde oordelen, weer zo'n prachtig Huffels trekje dat Blanche op zich wel goed uitkwam. Het zou goed zijn als ze er zelf ook eens aan zou doen, niet meteen conclusies trekken, maar helaas voor Dream was Blanche's oordeel over haar al geveld voor ze ook maar een blik op het meisje had geworpen. En wat ze nu zag, tja, dat maakte het er niet veel beter op voor het meisje. 

 

"Oh ja, het toverdankhuiswerk," knikte Blanche en ze wierp even een blik op de boeken van het meisje, zonder er echt in geïnteresseerd te zijn. Want kom op zeg, huiswerk. Gaap. Nu was de bibliotheek natuurlijk een hele logische plek om het over huiswerk te hebben, maar daarvoor was ze hier niet gekomen. "Met mij gaat het fantastisch," ging ze daarna vrolijk verder, want Blanche was altijd blij als ze het over zichzelf kon hebben en ze wist zich gelukkig nog net in te houden om verbaasd haar wenkbrauw op te trekken toen Alannis haar aansprak met juw. Juw?! Kon ze niet eens normaal praten ofzo? "Jij mag gewoon Blanche zeggen hoor," glimlachte ze liefjes en ze raakte het meisje even vriendelijk aan op haar schouder, waarna ze onder de tafel haar hand weer afveegde aan de bank, want ieuw Huffelbacteriën. "Want ik hoorde dat jij een relatie hebt met mijn broertje. Zo.." Dom. Belachelijk. Gestoord. Triest. "Schattig." 

 

"In in ieder geval," ze wapperde wat met haar hand zodat al die lieve woorden weer een beetje uit de lucht waren en draaide zich wat meer naar het meisje toe. "Leek het me daarom wel eens tijd dat jij ik en elkaar wat beter zouden leren kennen." Dream had toch niet gedacht dat ze zomaar de familie in kwam zonder een keuring? "Dus heb je misschien tijd om wat leuks te doen samen?" 

 

Natuurlijk had ze tijd. Blanche was veel belangrijker dan toverdrankhuiswerk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×