Jump to content
Marinda Amfora

[1836-1837]Dat zoek ik even op.

Recommended Posts

Marinda had al een aantal lessen gehad dit schooljaar. De school was natuurlijk nog maar twee maanden begonnen, maar toch. Voor het vak geschiedenis moest ze een opstel gaan schrijven over de koboldenoorlogen. Een onderwerp waar ze helaas niet zo thuis in was. Dat was ook haar rede om naar de bibliotheek te gaan.Om een goed opstel te kunnen schrijven over een onderwerp waar je bar weinig van wist ook al had je er les over gehad moest je informatie opzoeken. En dat was dat ze wilde gaan doen.

 

Eenmaal in de bibliotheek aangekomen ging ze opzoek naar de kasten waarin ze de meeste info over die oorlogen kon vinden. In 1836 waren er immers nog geen handige online registers waarin je kon zoeken bovendien was er zelfs in de 21e eeuw op Zweinstein waarschijnlijk geen internet door al de magie die het waarschijnlijk verstoorde net zoals er op zweinstein ook geen elektriciteit aanwezig was. Maar ze wist dat er wel ergens een register in boekvorm aanwezig was die ze kon raadplegen. En waar de locatie van boeken over de koboldenoorlogen instond.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Meredith Shepherd   
Guest Meredith Shepherd

Meredith moest huiswerk maken, maar ze had geen zin in om leerlingskamer van Huffelpuf te werken. Want het was bijna altijd druk om te consenteren op het huiswerk. Ze ging naar de bibliotheek huiswerk te maken en paar leesboek te lenen voor het slapen gaan. Het was een zoektocht naar de bibliotheek, want ze was bijna 6 maanden niet in bibliotheek geweest.  Ze wist wel dat op de tweede verdieping was, maar ze wist niet welke richting was. Ze ging naar rechts en dat was de goeie weg, want einde van de gang zat de bibliotheek.

 

Ze ging op zoek naar boeken voor het huiswerk wat ze moest doen. 'Hallo Marinda, kan ik je helpen?' zei tegen jou

Edited by Meredith Shepherd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet lang erna kwam er een meisje naast haar staan. Ze zag aan haar gewaad dat ze in Huffelpuf zat en ze vroeg of ze Marinda kon helpen. Het meisje bleek har naam al te kennen, wat ze best knap vond. Waarschijnlijk had ze indruk op het meisje gemaakt. Wat niet zo vreemd was, ze was een Raaf nietwaar?

"O, ja hoor, graag zelfs. Weet jij misschien waar ik over koboldenoorlogen boeken kan vinden? Ik word echt niet wijs uit dit registerboek." zei Marinda tegen haar. "Jij misschien wel?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat waarschijnlijk niemand door had was dat Damian in een hoekje stil zat te lezen in een boek. Laat dat toevallig nu eens gaan over de koboldenoorlogen. Hij hoorde de meisjes binnen komen en herkende het meisje met de blauwe kleuren. Zij was een mede ravenklauwer in zijn jaar. Ze hadden waarschijnlijk wel eens met elkaar gesproken, maar Damian was verder erg op zichzelf.

Toen kwam een meisje met een Huffelpuf gewaad de bibliotheek binnen en zij sprak het meisje aan. Toen wist hij haar naam weer: Marinda.

Nu begon de afweging voor Damian. Wilde hij haar helpen en als hij dat wilde, hoe wilde hij dat doen. Hij wist immers op zijn duimpje de weg in de bibliotheek te vinden. Een voordeel van liever met boeken dan met mensen zijn.

 

Damian had de keuze gemaakt, hij stond rustig op en liep behoedzaam richting de meisjes. Hij hoopte maar dat ze hem zouden aanspreken in plaats van dat hij dat moest gaan doen. Toch iets van verlegenheid en einzelgänger gedrag vermoedde hij.

 

Nog drie boekenkasten te gaan, om zichzelf rustig te houden begon Damian zacht op te noemen wat hij al wist over de kobolden.

"Zeventiende en achttiende eeuw, kobolden opstand"

"Een opstand in Zweinsveld, de kroeg als hoofdkwartier"

"Chocokikkerplaatje"

En toen was zijn aandacht weg van de kobolden en ging hij verder met andere dingen opnoemen. Nog twee boekenkasten te gaan.

"Fonteinen"

"Glitters"

"Lampjes"

"Vuur"

Nog een boekenkast

"Oorlogen"

"Kobolden"

"Oh, hoi Marinda"

 

En daar stond hij dan, geschrokken van zijn eigen actie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×