Jump to content
Sign in to follow this  
Enjolras Sauveterre

Wegisweg: Kaart en Opgeeflijst

Recommended Posts

o5UZUA.png

 

De Wegisweg kaart is geüpdatet en dat betekent dat er wat dingen veranderen. De nummers op de winkels zijn weg, zodat we geen groot verschil meer hebben tussen in zicht en buiten zicht, maar er nog wel een beetje en layout is die mensen kunnen gebruiken in hun posts. Je ziet nu ook twee extra straten: Morgana's End en Petty Hogwarts, vernoemd naar verscheidene straten in Londen met namen als Petty (Petit) France of Petty Wales. Er is ook een andere straat, Bowman Wright Street, die je niet kunt zien, maar waarvan je wel de huizen kunt zien onderaan de kaart. Je ziet nu ook verschillende kleuren met verschillende betekenissen. Als laatste zijn alle straatnamen nu in het Engels, maar er komen vertalingen bij in de posts zelf.

 

Legenda:

- Blauw: Winkels

- Groen: Parken en tuinen

- Lichtgrijs: Huizen

- Donkergrijs: Knockturn Alley/Verdonkeremaansteeg en dus onduidelijk. Het kunnen huizen zijn of winkels, nobody knows. Dat leek me IC gezien het meest logisch.

 

Inhoud:

- Diagon Alley/Wegisweg

De belangrijkste straat in de magische gemeenschap. Op de Wegisweg staan de belangrijkste en grootste gebouwen, maar er zijn ook genoeg kleine winkeltjes te vinden. Hier kan men onder andere Goudgrijp en de Lekke Ketel vinden, wat tevens ook de ingang naar de Wegisweg is.

 

- Full Moon Way/Vollemaanweg

De Vollemaanweg is een straat die voornamelijk bestaat uit winkels waar luxegoederen verkocht worden en heel veel restaurants en tea rooms. Het is de mooiste en ook de duurste zijstraat van de Wegisweg.

 

- Half Moon Lane/Halvemaanlaan

Deze straat is iets minder mooi dan de Vollemaanweg, maar er zijn genoeg leuke winkeltjes te vinden. Het is een lange straat die ver van de Verdonkeremaansteeg ligt, wat zeer gunstig is voor de hoeveelheid klanten die een winkelier daar zou kunnen krijgen.

 

- Crescent Street/Sikkelstraat

De Sikkelstraat ligt heel erg dichtbij de Verdonkeremaansteeg en bestaat half uit winkels en half uit huizen. Vooral rond de steeg zelf zijn huizen te vinden, aangezien niemand daar een winkel wil beginnen. Er zijn echter mooie winkels te vinden iets verderop, zolang ze niet te veel plek nodig hebben en mensen het niet erg vinden om af en toe rare geluiden te horen.

 

- Morgana's End/Morgana's Einde

Er zijn een paar winkels te vinden op Morgana's Einde, maar hier zijn vooral huizen te vinden voor heksen die rijk genoeg zijn om een huis te hebben zo dichtbij de Wegisweg.

 

- Petty Hogwarts/Klein Zweinstein

Een straat dat vooral bestaat uit huizen die te dicht bij de Verdonkeremaansteeg zijn om waardevol te zijn, maar heel handig zijn voor mensen die kamers willen verhuren aan zij die niet genoeg geld hebben om zich een beter huis te kunnen veroorloven. Het is ook best een mooie straat vanwege de tuinen aan de andere kant, maar die zijn helaas privébezit.

 

- Bowman Wright Street/Bowman Wrightstraat

Deze straat is vernoemd naar Bowman Wright, de uitvinder van de snaai. Het bestaat uit verschillende huizen, sommigen met tuin. De prijzen variëren en daar zijn sommigen het niet helemaal mee eens. Wie wil er tenslotte veel betalen voor een huis en dan in dezelfde straat terecht komen als gewone mensen. Helaas is er niet zoveel plek voor magische gemeenschappen en moet iedereen maar leren samen te leven.

 

- Knockturn Alley/Verdonkeremaansteeg

Iedereen in de tovenaarswereld kent de Verdonkeremaansteeg. De winkels zijn vaak 's nachts nog open, maar het is niet een plek waar je na middernacht rond wil lopen. Waar de straat het dichtst bij de Wegisweg is, zijn de winkels nog semi-legaal. Hoe verder je echter de straat in loopt, hoe erger de winkels worden en hoe moeilijker het voor de schouwers wordt om een oogje in het zeil te houden.

 

- Opgeven

Als je met je winkel op de lijst wil komen te staan, dan kun je in deze post vinden wat je moet doen om op de lijst te staan. Hetzelfde geldt voor als je karakter in één van deze straten woont en je graag wil dat iedereen dat weet. Het is natuurlijk niet verplicht om je op te geven, maar het kan altijd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o8v515.png

 

Wegisweg 1
Naam: De Lekke Ketel
Soort bedrijf: Café
Eigenaar: Niet bekend
Uiterlijk pand:

 

Wegisweg 7
Naam: Goudgrijp
Soort bedrijf: Bank
Eigenaar: Het Ministerie en de kobolden
Uiterlijk pand: Van buiten is dit een groot, indrukwekkend gebouw gemaakt van wit marmer. Het heeft twee verdiepingen bovengronds, maar niemand weet precies tot hoever de ondergrondse gangen en kluizen reiken. Bij binnenkomst komen tovenaars in een grote ronde zaal met hetzelfde witte marmer waar tientallen kobolden aan bureau's aan het werk zijn. Het enige wat daar te horen is, zijn voetstappen en het gekras van veren. Als men naar zijn kluis wil, dan moet men in een mijnwagentje door de ondergrondse gangen.

 

Wegisweg 9
Naam: Wellingtons Wonder Elixers
Soort bedrijf: Apotheek
Eigenaar: Leonard Wellington
Uiterlijk pand: Van buiten ziet het pand er niet zo bijster indrukwekkend uit. De gevel heeft twee deuren. De linkerdeur is de deur naar de woning en de rechter deur is ingang van de apotheek. De inrichting is heel duidelijk dat van een apotheek met veel schappen met apotheekartikelen. Met een toonbank met een bakje dropjes. en een magische kassa. Achterin worden de drankjes gebrouwen en daar staan verschillende ketels. links van de toonbank is de deur naar de woning van de eigenaar die er boven woont.

 

Wegisweg 23
Naam: De Ochtenprofeet
Soort bedrijf: Kantoor van de Ochtendprofeet
Eigenaar: Niet bekend
Uiterlijk pand:
 

Wegisweg 62
Naam: Bling
Soort bedrijf: Juwelierszaak
Eigenaar: Agatha Dochartaigh
Uiterlijk pand:
 

Wegisweg 136
Naam: De Rode Appel
Soort bedrijf: Speelgoedwinkel
Eigenaar: Raphael King
Uiterlijk pand: De buitenkant van het gebouw is wit geschilderd met een lichtblauwe deur en dezelfde kleur raamkozijnen. Er hangt een groot bord aan de deur met een rode appel waaruit een worm met een lachend gezichtje steekt. De naam van de winkel staat hieronder. In de etalage tollen magische tollen vanzelf rond en zwaaien poppen naar de menigte die langs het raam loopt. De binnenkant is ook wit en lichtblauw. Alles is schoon en heel erg precies georganiseerd. Dichtbij de ingang staat een toonbank met een grote, koperkleurige kassa.

 

Wegisweg 137
Naam: Hollow's Magische Warenhuis
Soort bedrijf: Warenhuis
Eigenaar: De familie Hollow
Uiterlijk pand: Hollow's Magische Warenhuis is een groot, imposant gebouw van drie verdiepingen. De hele buitenkant is wit geschilderd en er hangen magische banners met afwisselend de naam van de winkel en de aanbiedingen die ze die dag hebben. Op feestdagen zijn er felicitaties voor de klanten op te zien. Binnen zijn op de begane grond en de eerste verdieping verschillende afdelingen te vinden waar men alles wat te bedenken is kan kopen. Het is er ruimer dan zelfs de buitenkant doet vermoeden, netjes georganiseerd en het is gedecoreerd in zachte pastelkleuren en luxe materialen zoals marmer en eikenhout. De tweede verdieping wordt gebruikt voor kantoren en opslag.

 

Wegisweg 138
Naam: The Yellow Frog Garden Company
Soort bedrijf: Tuincentrum
Eigenaar: Sandor Keys
Uiterlijk pand: De buitenkant van het gebouw is van glas, zodat het makkelijk is om de talloze planten in de winkel te zien.

 

Wegisweg 140
Naam: Miller's Quality Wands
Soort bedrijf: Toverstokkenmaker
Eigenaar: Chara Miller
Uiterlijk pand: De buitenkant van het gebouw is wit met gigantische ramen. De binnenkant van het gebouw is heel licht met een comfortabele wachtkamer waar mensen kunnen wachten om geholpen te worden. Het interieur is stijlvol, modern en vooral minimalistisch. Ze probeert hiermee een rustige sfeer te creëren, wat verschillend is van de standaard toverstokkenwinkels die van top tot bodem gevuld zijn met dozen. Ze heeft ook een oefenruimte voor toverstokken. Want niemand gaat haar toonbank verpesten met hun geklungel, thank you very much.

 

Wegisweg 142
Naam: Langtree's lollies and other candy
Soort bedrijf: Deze kleine snoepwinkel is de grote trots van de Langtree familie. Ze mogen dan wel meest bekend staan om hun lolly's die ze in smaken en vormen verkopen, maar beschikken over een reusachtig arsenaal aan snoepgoed. Hun kleine winkel is de droom van elke zoetekauw.
Eigenaar: Emmet Langtree (Silas vader)
Uiterlijk pand: Voor de vitrine staan talloze lolly's en potten gevuld met kleurrijk snoep. De naam van de winkel is in kleurrijke letters op een houten bord net onder het dag geschreven. De muren van de winkel zijn zachtroze en hemelsblauw. Het geeft een echt luilekkerlandgevoel. De geur van snoepgoed en suiker is van ver al te ruiken.
 

Wegisweg 144
Naam: Yelena's Yummies
Soort bedrijf: Banketbakker
Eigenaar: Yelena Cashore
Uiterlijk pand: Boven de deur hangt een uithangbord in de vorm van een slagroomtaart met de naam van de bakkerij erop. De voorkant van de winkel bestaat uit een heel groot raam waardoor mensen goed naar binnen kunnen kijken. In de vitrines staan diverse demotaarten, van gewone taarten tot ware kunstwerken. Voor de wachtende mensen staan er enkele stoelen tegen de muur. Buiten staat er één bankje voor als de mensenbuiten willen zitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o8vqXF.png

 

Vollemaanweg 19
Naam: Magisch Verbond
Soort bedrijf: Hoofdkwartier van het Magisch Verbond
Eigenaar: Niet bekend
Uiterlijk pand:

 

Vollemaanweg 30
Naam: Hedgecutter
Soort bedrijf: Kapsalon
Eigenaar: Bess Tucker
Uiterlijk pand:

 

Vollemaanweg 34
Naam: The Muggle Garden
Soort bedrijf: Restaurant
Eigenaar: De familie Collingwood
Uiterlijk pand:

 

Vollemaanweg 35
Naam: Ek books and coffee
Soort bedrijf: Inc. boekenwinkel en koffie
Eigenaar: Charlie Sabjorn Ek
Uitelijk pand: Een groene bovenplank me de naam ingegraveerd in het goud. Een uithangbord met een kop koffie naast een boek. Grote ramen om de nieuwe boeken te displayen en een magisch poppetje dat doet alsof het koffie maakt.

 

Vollemaanweg 36

Naam: Restaurant Ramses Gorgon 
Soort bedrijf: High-class Restaurant 
Eigenaar: Ramses Gorgon
Uiterlijk pand:
Spoiler

Claridges_b.jpg

 

Vollemaanweg 38
Naam: Bread and Cake
Soort bedrijf: Tearoom/bakkerij
Eigenaar: William en Esteria Summer
Uiterlijk pand: Het is een groot pand, wit, waarvan de gehele begane grond in teken staat van de bakkerij/tearoom. In de bakkerij hangst altijd de geur van versgebakken brood, er staan grote vitrines met daarin al het brood wat je kunt bedenken, taarten en snoepgoed. Het is van binnen witgeschilderd met motiefjes op de muren en op het plafond. In het tearoomgedeelte staan tafels en stoeltjes en is een bar waar één van de huiselven achter staat voor drankjes. In hun hofje achter zijn ook nog enkele tafeltjes voor het tearoom gedeelte. Buiten de bakkerij hangt een groot uithangbord met een brood en de naam van de bakkerij, "Bread and Cake". Er is vrije inkijk van buiten naar binnen naar het eten, maar een bezwering zorgt ervoor dat de gasten afgeschermd blijven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o8vEvX.png

 

Halvemaansteeg 2
Naam: De Blauwe Kast
Soort bedrijf: Boekenwinkel
Eigenaar: Ophelia Hibbert
Uiterlijk pand:

 

Halvemaansteeg 14
Naam: Hap hap weg
Soort bedrijf: broodjeszaak
Eigenaar: Lucy Tyson
Uiterlijk pand:

 

Halvemaansteeg 15
Naam: Black Booze
Soort bedrijf: Slijterij
Eigenaar: Dallas Black
Uiterlijk pand:

 

Halvemaansteeg 16
Naam: De Vliegende Veer
Soort bedrijf: Boekhandel en magische kantoorartikelen
Eigenaar: Desiderius Sinclair
Uiterlijk pand: Een normaal ogende winkel. Alleen het houten naambord met gouden letters doet vermoeden dat er toch nog iets interessants te bekijken valt.
 

Halvemaansteeg 17
Naam: Hands of Time Klokkenwinkel
Soort bedrijf: Klokkenwinkel
Eigenaar: Samael Brown
Uiterlijk pand: Van buiten kan je door de ruiten, die met donker hout omlijst zijn, goed naar binnen kijken. Je kan dan al de grote hoeveelheid klokken zien die aan de zwartgeverfde muren hangen of die in de winkel zelfs staan. De winkel is vrij klein, wat voor weinig wandelruimte zorgt. Het is op sommige plekken dan ook vrij krap en ietwat rommelig. Op de gevel van het pand hangen tevens borden met verschillende teksten, waaronder Klokkenspecialist en Klok en horloge reparatie services aangeboden.

 

Halvemaansteeg 19
Naam: Evanders Furniture
Soort bedrijf: Meubelzaak
Eigenaar: Zacharias Radclyffe
Uiterlijk pand: Evanders lijkt van de buitenkant kleiner dan dat het in werkelijkheid is. Binnenin bevindt zich voorin de meubelzaak en achterin Zacharias' werkplaats. Boven de werkplaats is nog een klein appartement gelegen. 

Spoiler

67663876249349e5831f84e0220ef7ed.jpg

 

Halvemaansteeg 20
Naam: Niet bekend
Soort bedrijf: Magische antiekwinkel
Eigenaar: De familie Campbell
Uiterlijk pand:

Share this post


Link to post
Share on other sites

o8vtXz.png

 

Sikkelstraat 1
Naam: Niet bekend
Soort bedrijf: Kledingwinkel
Eigenaar: De familie Fellon
Uiterlijk pand:

 

Sikkelstraat 2
Naam: Alles Wat Je Maar Kunt Wensen
Soort bedrijf: Fopwinkel
Eigenaar: Irwin Brasher
Uiterlijk pand:

 

Sikkelstraat 3
Naam: Niet bekend
Soort bedrijf: Toverstokkenmaker
Eigenaar: Christian Falcon
Uiterlijk pand:

 

Sikkelstraat 4
Naam: Niet bekend
Soort bedrijf: Astronomiewinkel
Eigenaar: William Blaynes
Uiterlijk pand:

 

Sikkelstraat 10
Naam: Niet bekend
Soort bedrijf: Fabeldierenwinkel
Eigenaar: Lilian en Owen Sutton
Uiterlijk pand:

Share this post


Link to post
Share on other sites

o8v0xO.png

 

Verdonkeremaansteeg 4
Naam: The Crescent Lounge
Soort bedrijf: Café
Eigenaar: Bryce Larkin
Uiterlijk pand:

 

Verdonkeremaansteeg 6
Naam: Ruskin's Realm of Rarities
Soort bedrijf: Zwarte Magie
Eigenaar: De familie Ruskin
Uiterlijk pand:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Als je op de Wegisweg of één van de zijstraten een winkel wil hebben of in één van de huizen wil wonen, dan kun je dat hier opgeven. Het is niet verplicht om dat te doen. Als je je niet wil opgeven dan is dat helemaal oké. Deze lijst bestaat vooral om mensen te laten weten waar je karakter woont of waar de winkel van je karakter is, zodat mensen dat kunnen verwerken in hun post. Hieronder staan een aantal handige lijstjes die je kunt gebruiken om je adres op te geven of om dingen te veranderen aan wat er is opgegeven. De lijstjes kunnen in dit topic gepost worden.

 

Voor nieuwe winkels:

[b]Ik wil een nieuwe winkel![/b]

[b]Adres[/b]
Naam:
Soort bedrijf:
Eigenaar:
Uiterlijk pand:

 

Voor nieuwe huizen:

[b]Ik wil een nieuw huis![/b]

[b]Adres[/b]
Bewoners:

 

Adresverandering:

[b]Ik wil een ander adres![/b]

[b]Adres[/b]
Naam:
Soort bedrijf:
Eigenaar:
Uiterlijk pand:
[b]Ik wil een ander adres![/b]

[b]Adres[/b]
Bewoners:

 

Andere veranderingen:

 

[b]Ik wil iets veranderen![/b]

[b]Adres[/b]
Verandering:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil een nieuwe winkel!

Adres Halvemaansteeg 10 

Naam: George and the Dragon

Vernoemd naar de legende van St. George, een romeinse soldaat die in een gevecht met een draak terrecht kwam. Vernoemd naar George de Haviland, kom op jullie kennen toch wel dat beroemde verhaal van hoe George een vingerkootje verloor in zijn gevecht met een draak en totaal niet door een Vleerkat bij de les Fabeldieren. Niet? Nou, hier kan je het lezen op de wcdeur. 

Soort bedrijf: Bar/Café

Eigenaar: @Ronan Lennox en @Anne Lennox

Uiterlijk pand: Buiten de bar hangt een uithangbord met daarop George die vecht met een draak (geschilderd door Evangeline, dus het lijkt nog ook daadwerkelijk). Binnen overheerst een donkere houtkleur met donkergroen. Er is een lange bar en verder staan er enkele tafels om aan te zitten. Achterin is nog een ruimte die ook gehuurd of geopend kan worden voor feestjes. Aan de muren hangen enkele drakenposters en op de wcdeuren kan je het verhaal van George en de draak lezen, als je je verveelt. Ronan brouwt zijn eigen bieren en whisky die hij ook schenkt in de bar en vast aan de tap zitten. Verder bied George and the Dragon een ruim aanbod aan alcohol aan, vooral ook veel vodka. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×