Jump to content
Butterfly Dickson

[1837/1838][slow] It's not a pathetic crush if you're technically in charge

Recommended Posts

25 september 1837

 

Laurelle Ryder had een nieuwe hobby, want dat heb ik toevallig nodig, en die hobby hield in dat ze willekeurige Zwadderaars willekeurige klusjes liet opknappen en dat ze willekeurige huffelpuffers de opdracht gaf om toe te kijken hoe eerder genoemde Zwadderaars dit klusje opknapten. In dit geval betrof het Laurence Redgrave die om de één of andere reden die Butterfly niet meegekregen had een gang moest opkuisen en dat zonder magie (wat Butterfly niet begreep, want… deze school draaide zo’n beetje rond magie, toch? Dan kon je het net zo goed gebruiken) en zij moest dan maar in de gaten houden dat dit ook effectief zo gebeurde.

 

En dat had ze met alle liefde gedaan, want hoewel ze Laurelles plotse probleem met Zwadderich niet helemaal begreep, vond ze het altijd leuk om dit soort dingen te doen, maar eerlijk gezegd had ze een zekere… interesse in Laurence die er ergens voor zorgde dat ze haar taak niet al te nauw zou opvatten. Naar zijn gezicht staren was goed genoeg, toch?

 

Maar om zijn interesse te wekken moest ze vast meer doen en dus schraapte ze alle moed die ze had bij elkaar en besloot ze hem een onbevangen vraag te stellen. ‘Wat heb je eigenlijk gedaan dat je dit van Ryder moet doen?’ informeerde ze, impulsief. ‘Dat zei ze niet tegen me.’

 

En nu maar hopen dat hij dit opvatte als flirten en nu met haar op date wilde.

 

OOC: Privé met mijn fave Nina <3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Het was niet dat Laurence dácht dat hij beter was dan anderen, hij wíst dat hij beter was dan anderen. Daarom had hij zijn zijdelingse opmerking over professor Ryder ook helemaal niet ongepast gevonden, want het was simpelweg de waarheid geweest. Eén die zij bovendien niet eens had moeten horen, want hij had de opmerking naar één van zijn afdelingsgenoten bedoeld en niet naar haar bemoeizuchtige figuur. Hoe dan ook, ze had zijn opmerking wél gehoord en ondanks het feit dat het, zeker in zijn ogen, de onherroepelijke waarheid was, had het hem strafwerk opgeleverd. 

 

Belachelijk wijf. En dan vond ze het nog eens nodig om één van haar slaafjes op hem te laten letten. Alsof het nodig was een Huffelpuffer op hem te laten letten. Wat was het nut daar überhaupt van? Dat ze hem zou tegenhouden of berispen als hij zijn taak niet uitvoerde? Alsof die zwakzinnige Huffelpuffers daar überhaupt toe instaat waren. Ze konden niet véél beter zijn dan hun afdelingsleidster en daar was Laurence al niet echt van onder de indruk. 

 

Maar goed, Laurence was Laurence niet als hij niet zou proberen toch op enige manier zijn voordeel uit de situatie te halen en wel, het mocht dan wel een Huffel zijn waar hij mee opgescheept zat, Butterfly Dickson was alles behalve vervelend om naar te kijken.

 

“Gevoelige snaar geraakt, schijnt. Heeft ze daar vaker last van?” vroeg hij, terwijl hij één of andere hoek stofte. Of zoiets. 

Edited by Laurence Astoria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Butterfly wist niet zo goed of er vaker gevoelige snaren werden geraakt bij professor Ryder, deels omdat ze daar eigenlijk helemaal niet zo oplette, deels omdat Ryder niet het type professor was dat hartstochtelijke speeches gaf over hoe ze zich voelde bij jan en alleman. Nah, ze gaf gewoon willekeurige straffen op en niemand wist dan eigenlijk wat de precieze druppel geweest was, maar dat was dan dat. En uh. Butterfly ging er ook niet naar vragen, want waarom zou ze dat doen als het haar een soortement van rendez-vous met Laurence Astoria schonk? Hallo.

 

‘Oh, ja,’ knikte Butterfly, want Laurence Praatte Tegen Haar en dat vond ze op zich wel wat om vooral vol te houden en dus, dus, dus was alles wat Laurence nu zei Waar™, want anders moest ze toegeven dat ze volstrekt neutraal was in deze kwestie en dat vond hij vast oninteressant.

 

Je weet wel, naast dat hij verder geen interesse in haar toonde en soort van gedwongen was om met haar te praten.

 

En naast dat overmatig je best gaan doen om Interessant™ te zijn vast niet het beste plan was om je ~ware liefde~ in je gevijlde klauwen te krijgen.

 

‘Zodra ze binnenkomt in onze leerlingenkamer, is het maar beter om niet al te veel te zeggen. Maar je mag ook weer niet te stil zijn, want dan wordt ze boos dat we “bang” zijn of zo, echt heel raar.’ Was ook weer ferm overdreven (plus, Laurelle hing nooit rond in de leerlingenkamer), maar wist Laurence veel. ‘Hoe is dat in Zwadderich?’ polste ze. ‘Is jullie afdelingshoofd gemakkelijker?’

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×