Jump to content
Sign in to follow this  
Enjolras Sauveterre

Het Personagedossier

Recommended Posts

Het Personagedossierformulier

[size=7]Algemeen:[/size]

[b]Naam:[/b]

[b]Leeftijd en Verjaardag:[/b]

[b]Schooljaar en Afdeling:[/b] (Nvt voor een Buitenwerelder)

[b]Politieke Voorkeur:[/b] 

 

[size=7]Achtergrond:[/size]

[b]Familiesituatie & Geschiedenis in het kort:[/b]

[b]Burgerlijke staat:[/b]

[b]Beroep:[/b]

[b]Woonplaats:[/b]

[b]Bloedlijn:[/b]

[b]Rijkdom:[/b]

[b]Religie:[/b]

 

[size=7]Publiekelijk gezicht:[/size]

[b]Uiterlijk:[/b]

[b]Toverstok:[/b]

[b]Huisdier:[/b]

 

[size=7]Magie:[/size] (Niet verplicht)

[b]Magische sterktes:[/b]

[b]Magische zwaktes:[/b]

 

[size=7]Karakterbeschrijving:[/size]

[b]Positieve eigenschappen:[/b] (minimaal 3)

-

-

-

[b]Negatieve eigenschappen:[/b] (minimaal 3)

-

-

-

 

[size=7]OOC: (Niet verplicht)[/size]

[b]Naam:[/b]

[b]Welke andere karakters heb je?[/b]

[b]Hoe ben je op P&P gekomen?[/b]

[b]Zou je eventueel interesse hebben om in de P&P-skypegroep te komen?[/b]

[b]Wil je een adoptieouder? (Let op: Verplicht om te beantwoorden voor nieuwe leden!)[/b] 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korte uitleg over het Personagedossier

 

 

Algemeen:

Naam: Hier vul je een naam en achternaam in. Middelnamen mogen ook, maar zijn niet verplicht.

Leeftijd en Verjaardag: Vul hier de leeftijd van het karakter in. Onthoud dat een eerstejaars 11 is op 1 september. Bij je verjaardag moet een geboortedatum. Als je er niet uitkomt om die te berekenen, vraag dan hulp aan degene die je komt goedkeuren.

Schooljaar en Afdeling: Als dit een nieuw karakter is en je dus nog niet gesorteerd bent, geef dan je voorkeursjaar en afdeling aan.

Politieke voorkeur: Alle verschillende partijen kun je in dit board vinden. 

 

Achtergrond:

Familiesituatie & Geschiedenis in het kort: Je kunt hier een lange biografie invoeren voor je karakter, maar je kunt ook kort de familiesituatie uitschrijven. Maar bedenk wel dat hoe beter je je karakter uitwerkt in je personagedossier, hoe makkelijker het is om daarna met hem te schrijven. Maar voel je dus niet verplicht om een heel lang stuk te schrijven! We rekenen op toch minstens één alinea die daadwerkelijk over je karakter gaat.

Burgerlijke staat: Is je karakter getrouwd, verloofd of gewoon nog alleenstaand?

Beroep: Wat doet je char? Is hij/zij enkel een student, of werken ze ook nog thuis, of op school?

Woonplaats: Waar je karakter woont.

Bloedlijn: Keuze uit volbloed, halfbloed of dreuzelbloed, mocht het om een tovenaar gaan. Je mag er nog wat bijzetten, maar hoeft niet.

Rijkdom: Keuze uit rijk, gemiddeld en arm. Je mag er nog wat bijzetten, maar hoeft niet.

Regligie: Anglicaans? Katholiek? Of juist wat anders? Niet verplicht om in te vullen als je karakter niet religieus is.  

 

Publiekelijk gezicht:

Uiterlijk: Hier komt een (korte) uiterlijke beschrijving van je karakter. Het belangrijkste wat je hier neer moet zetten is haarkleur en oogkleur en verder nog lengte en postuur/gewicht. Je kunt dit nog uitbreiden met bijvoorbeeld een beschrijving voor wat je karakter het liefste draagt, maar dat hoeft niet.

Toverstok: Je toverstok is natuurlijk erg belangrijk voor een tovenaar, dus vergeet vooral niet om hem hier te beschrijven! Beschrijf uit wat voor hout hij is gemaakt, wat voor magische kern hij heeft en zijn lengte en buigbaarheid. 

Huisdier: Je kunt hier invullen of je karakter een huisdier heeft of niet, en als hij/zij er wel een heeft, wat voor soort huisdier het is.

 

Magie (Niet verplicht)

Magische sterktes Hier kun je invullen waar je karakter goed in is

Magische zwaktes Hier kun je invullen waar je karakter niet goed in is

 

  Karakterbeschrijving:

Positieve eigenschappen: (minimaal 3)

- Schrijf hier positieve eigenschappen neer, zoals Charmant, Vriendelijk, Empatisch, Sociaal en Goed. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere eigenschappen te verzinnen, kijk eens in de andere personagedossiers als je er niet uitkomt, maar kopieer niet letterlijk alle eigenschappen van een ander karakter. 

-

-

Negatieve eigenschappen: (minimaal 3)

- En hier is ruimte voor de negatieve eigenschappen, zoals Verwend, Arrogant, Dom, Sluw en Gemeen. 

-

-

 

  OOC: (Niet verplicht)

Naam: Hier vul je je naam in. Je hoeft niet je gehele naam in te vullen (vanwege vindbaarheid op google is het zelfs beter om het niet te doen), je voornaam of een bijnaam is ook prima. Je kunt ook gewoon niets invullen, dan blijf je anoniem.

Welke andere karakters heb je? Dit maakt het voor de admins duidelijker en makkelijker om het personageregister bij te houden. Als je niet al je karakters wilt noemen is ook maar één prima, zolang ze maar weten onder wiens naam ze je moeten zetten. Als je liever anoniem blijft, dan hoef je hier natuurlijk niets in te vullen. 

Hoe ben je op P&P gekomen? Dit willen we graag weten zodat we weten hoe onze nieuwe leden ons vinden.

Zou je eventueel interesse hebben om in de P&P-skypegroep te komen? Als je hier ja op zegt, zal iemand je vast uilen of aanspreken over de skypegroep. Vul alsjeblieft niet je eigen skypenaam in, omdat dit allemaal openbaar is.

Wil je een adoptieouder? (Let op: Verplicht om te beantwoorden voor nieuwe leden!) Meer informatie over onze adoptiedienst kun je hier vinden. Deze vraag is verplicht voor nieuwe leden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veelgestelde vragen


Wanneer word ik gesorteerd?
Als je een personagedossier post en in dit topic aangeeft dat hij klaar is om nagekeken te worden, wordt hij nagekeken door een klassenoudste of crewlid om te zien of alles wel klopt. Dit wordt meestal niet heel streng gedaan, maar als er fouten in staan of de geschiedenis wat klein is, zal een crewlid posten met instructies over wat je moet verbeteren. Is alles helemaal goed, dan wordt er doorgegeven aan een admin dat je gesorteerd kan worden.

Wat zijn de eisen voor een personagedossier?
- Je karakter moet de juiste leeftijd hebben voor Zweinstein. Je karakter moet minimaal elf jaar zijn op 1 september om in het eerste schooljaar te mogen zitten. Een karakter mag, met een goede reden, later aan school beginnen. Ook mag een karakter blijven zijn zitten of (als hij eenmaal op Zweinstein heeft gezeten) een klas over slaan. Pas je leeftijd aan aan het jaar waarin je gesorteerd wilt worden.
- Over het algemeen accepteren we geen familie van karakters die voorkomen in de Harry Potter boeken. Je kunt het echter wel aanvragen, daarover kun je hier meer informatie vinden.
- Bepaalde dingen, Speciale Eigenschappen genoemd, kunnen aangevraagd worden of zijn al toegestaan. In dit topic kun je meer informatie vinden.
- Als je karakter niet in Groot-Brittannië (inclusief Ierland) is geboren, moet hij een goede reden hebben om wel naar Zweinstein te gaan. Vergeet dat niet duidelijk uit te schrijven in je personagedossier, want er wordt naar gevraagd!

- Om goedgekeurd te worden moet je ook een link naar je personagedossier in je profiel plaatsen.

Word ik altijd gesorteerd in de afdeling en het leerjaar van mijn keuze?
Ja, we doen onze best om iedereen te sorteren in de afdeling en het leerjaar waar hij graag in terecht wilt. Als je een tweede of derde keuze opgeeft, zullen we je sorteren in de keuze waar het minste leerlingen in zitten. In de post hieronder kun je zien hoe het op dit moment met de jaren en afdelingen staat staat.

Waar moet ik mijn personagedossier posten?
Het is de bedoeling dat je hem in het gewone board van Zweinstein post, en niet in één van de subfora. Kom je er alsnog niet uit, dan kun je gewoon deze link gebruiken.

Hoe kan ik mijn personagedossier aanpassen?
Rechtsonder je post staat Bewerk. Als je daarop klikt, dan kun je je post opnieuw aanpassen en hoef je dus geen nieuwe bericht te posten. Ook nadat je gesorteerd bent mag je je personagedossier nog aanpassen, bijvoorbeeld om extra informatie erin te zetten.

Welke huisdieren zijn er toegestaan op Zweinstein?
Katten, ratten, padden en uilen zijn sowieso toegestaan. Als je een ander huisdier wil hebben, vraag het dan even aan een crewlid. Gevaarlijke huisdieren zijn echter niet toegestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verdeling afdelingen en leerjaren


Voor de duidelijkheid hebben we hier een lijst met hoeveel leerlingen in welk leerjaar en in welke afdeling zitten. We doen onze best om die lijst up to date te houden, maar als je graag wilt weten hoe het nu zit, spreek even een crewlid aan!

 

moxeB1C.png

 

Laatste update: 24-03-18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×