Jump to content
Sign in to follow this  
Alexis Eversly

Studeren in Cambridge

Recommended Posts

Studeren in Cambridge
Inleiding & Index

 
Inleiding
Voor degene die na Zweinstein door wil leren, is er de Magische Universiteit van Cambridge. De universiteit is opgericht in 1224 als eerste magische universiteit van Europa. Vandaag de dag is de Universiteit nog steeds de enige magische universiteit in Groot-Brittannië. Het curriculum is zeer uitgebreid, waardoor de interesse in de universiteit groot is, van zowel de studenten afkomstig uit Groot-Brittannië als de studenten uit het buitenland.
De universiteit is erop gericht de studenten zo goed mogelijk te trainen voor hun toekomstige beroep. Dit betekent dat zij lessen krijgen van de beste professoren ter wereld, maar ook dat er de mogelijkheid is om stage te lopen. Voor de lerarenopleiding zijn er al meerdere stagelopers op Zweinstein geweest, het Ministerie biedt meerdere stageplekken aan, maar ook particulieren bieden graag stageplekken aan aan onze studenten. Hierdoor worden de studenten niet alleen theoretisch opgeleid, maar zullen zij ook de nodige praktijkervaring op doen.
Wegens het uitgebreide en goede lesprogramma, is de Magische Universiteit van Cambridge de perfecte universiteit voor magische studenten. De universiteit is beschikbaar voor leerlingen uit alle bevolkingsgroepen en etnische achtergronden. Er is dus geen twijfel over mogelijk dat deze magische universiteit de beste van de wereld is!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Studeren in Cambridge
De Campus


campus.jpg

Locatie

De Magische Universiteit Cambridge bevindt zich - je raadt het nooit - in Cambridge. Hoewel de campus groter is dan het terrein van Zweinstein, is de universiteit compleet verborgen voor dreuzels. Zetten ze een voet op de ene kant van het domein, komen ze als het ware meteen aan de andere kant er weer uit. Zelf merken ze hier uiteraard niets van. Enkel de magische gemeenschap kan de prachtige campus van de Magische Universiteit Cambridge (MUC) in volle glorie aanschouwen. Om de studenten voldoende vrijheid te geven van en naar de campus te reizen, is er een verschijnselplein in het centrum van de campus opgericht, en in het hoofdgebouw zijn een aantal haarden die aangesloten zijn op het haardrooster. Beide locaties worden uiteraard voortdurend streng bewaakt om ongure personen van de campus te weren, maar verder is MUC heel wat eenvoudiger te bereiken dan pakweg Zweinstein.

Grondplan

1) Hoofdgebouw

Het hoofdgebouw is een van de belangrijkste gebouwen op de campus. Je vindt er de keukens (waar huiselfen werken die specifieke kokstraining gekregen hebben), en uiteraard ook de eetzaal (inclusief vloeren die gemorste etensrestjes absorberen). Verder vinden in het hoofdgebouw allerlei belangrijke administratieve zaken plaats, gezien het onthaal en secretariaat er hun plekje hebben. In het onthaal bevinden zich enkele haarden waarmee van en naar de campus gereisd kan worden. Wat het hoofdgebouw extra speciaal maakt, is de aanwezigheid van de balzaal. Deze is zo behekst dat ze altijd precies groot genoeg lijkt voor het aantal mensen in de ruimte: nooit te klein dat het claustrofobisch wordt, nooit zo groot dat de zaal leeg lijkt. En uiteraard vind je helemaal bovenaan in de toren het kantoortje van de rector terug.

2) Bibliotheek

Of je nu van boeken houdt of niet, je kan niet anders dan houden van de bibliotheek in Cambridge. De grootste collectie boeken in Europa, en gezellige studiezaaltjes om huiswerk te maken of om bijles te geven. Er zijn vier hoofdingangen naar de bibliotheekgebouwen. Boeken staan gesorteerd per onderwerp, en je kan makkelijk de juiste plek vinden door de Wegwijzers te gebruiken. Een Wegwijzer is een houten pijltje dat je overal in de bibliotheek terug kan vinden. Tik erop met je toverstok, formuleer je onderwerp of vraag, en de Wegwijzer wijst je de weg naar de juiste gang of kast.

3) Magische Huishoudkunde

Of je nu wil leren koken, die vlekwijderspreuk onder de knie wil krijgen, je was wil leren hoe hij zichzelf moet opvouwen, een zelfstoffer wil beheksen of je ruiten vuilafwerend wil maken, in het gebouw voor Magische Huishoudkunde leer je het allemaal!

Nuttig voor: Huisman/-vrouw, kok, bakker, schoonmaker, etc.

4 & 6) Letteren

Zijn talen helemaal je ding? Dan ben je aan de Faculteit Letteren op je plek. Of het nu Koetervlaams is of Frans, Trols of Tibetaans, in deze gebouwen kom je aan je trekken.

Nuttig voor: Tolk, vertaler, onderhandelaar/diplomaat, Ministeriemedewerker internationale samenwerking of mensachtige fabeldieren, ontrafelen van oude tekstdocumenten, journalistiek, etc.

5) Astronomie, waarzeggerij, esoterie, filosofie

Voor de wat meer zweverige types onder ons. Goed, er is een groot verschil tussen astronomie en astrologie, maar daar weet jij vermoedelijk meer van dan ik, anders zou je niet naar dit gebouw op zoek zijn. Naast moraal worden ook allerlei soorten religies aangeboden. Diepzinnige discussies over het bestaan van God, de ethiek van magie in ons dagelijkse leven, het voorspellen en beheersen van jouw toekomst en die van anderen: hier zit je goed. Voor de sterrenkijkers onder onze studenten is er uiteraard ook een sterrenkijkpost (zie 41).

Nuttig voor: filosofen, astronomen, astrologen, waarzeggers, medewerkers ethische commissies, medewerkers magische wetshandhaving en misbruik, beroepen waarbij je met dreuzels in contact komt, gelovigen (of geïntereseerde ongelovigen)

7) Spreukkunde

Zoals je kan zien beschikt de Faculteit Spreukkunde over heel wat gebouwen, en dat moet ook, als je weet welke onderwerpen er allemaal gedoceerd worden. Hier worden de meeste vakken uit de schouwersopleiding gegeven, kan je lessen volgen in algemene spreukvaardigheid, duelleren, (verweer tegen de) zwarte kunsten, transfiguratie, bezweringen, enzovoort. Alle vormen spreukbeheersing en experimentele spreukontwikkeling vinden hier hun plek.

Nuttig voor: schouwers, duellisten, vloekbrekers, transformagiërs, faunaten, spreukontwikkelaars, personen met een actieve rol op het departement voor magische wetshandhaving, beheksing, helers die zich willen specialiseren in spreukschade.

8) Rechtsgeleerdheid

Waarom mogen huiselfen geen toverstok krijgen? Wat als mijn buur mijn vuilnisbak behekst en die eet een dreuzel op, wie krijgt dan de schuld? Mijn hond heeft mijn huiswerk opgegeten en waarom zou je belasting betalen op kerstfeestjes? Dat en nog veel meer in de gebouwen Rechtsgeleerdheid, waar je alle kennis kan opdoen om vakkundig de wet te ontduiken of advocaat of zelfs rechter te worden.

Nuttig voor: advocaten, rechters, bedrijfseigenaars, medewerkers magische wetshandhaving.

9) Economie

Hoeveel knoeten is een diamant van vijfentachtig komma drie gram waard? Waarom is er een restrictie op ruilhandel in ledematen? Hoe haal je het meest uit de zwarte markt zonder gesnapt te worden? Scherp je economische kennis aan en werk aan je eigen businessplan of ontrafel de handelsmysteries van Canadese piraten.

Nuttig voor: handelaars, winkeliers, bankiers, economen, beleggers.

10) Geneeskunde

In deze gebouwen worden de helers van de toekomst gevormd. De meest uiteenlopende spreuken en methodes, verzorging van allerlei wonden en beten, inzicht in dreuzelheelkunde en toverdrankjes die je de winter helpen doorkomen. Studenten kunnen kijkstages of practica krijgen in het hospitaal (zie 11).

Nuttig voor: Helers en assistent-helers, iedereen die zijn medemens wil kunnen bijstaan met magische hulp, schouwers, traumatovenaars

11) Hospitaal

Ja, iedereen kent natuurlijk St. Holisto's, maar dacht je werkelijk dat dat het enige magische ziekenhuis in heel het Verenigd Koninkrijk was? De Universiteit beschikt over een eigen hospitaal, waar niet alleen zieke professoren en studenten verzorgd worden, maar ook externe zieken geholpen kunnen worden. Vaak gaat het om experimentele ziektes waarmee het St. Holisto's geen blijf weet, patiënten die de verzorging van het St. Holisto's niet kunnen betalen, of proefpersonen voor de medische studenten die zich - tegen een kleine vergoeding - kandidaat stellen voor medische experimenten.

Nuttig voor: Zieke studenten, helers en assistent-helers, onderzoekers van experimentele ziektes en bizarre verwondingen, ontwikkelaars van medicijnen en drankjes

12) Kassen & Botanische tuin

Met de gigantische collectie internationale planten zijn de kassen en botanische tuin zowat de aangenaamste plekjes om doorheen te wandelen. Zelfs als je geen kruidenkunde studeert kan je je ogen uitkijken bij de rijkelijk gekleurde paradijsbloemen en heerlijk geurende parfumpeulen. Studenten kruidenkunde werken vaak aan eigen projecten om nieuwe mutaties te creëren, dus pas toch steeds op wanneer je gaat wandelen. De planten in de tuinen zijn doorgaans relatief veilig en de kassen horen meestal op slot te zitten, maar iedereen kent het verhaal van John Walker die verwikkeld raakte in een gevecht met een horde tarantulatulpen en achteraf alleen nog maar in spiegelschrift kon schrijven.

Nuttig voor: (experimentele) plantenkwekers, bloemisten, helers, toverdrankstudenten, schouwers met specialisatie vergiftiging en/of heling, ontwikkelaars van toverdranken of medicijnen

13) Kunst & Cultuur

Nog zo'n faculteit waar je vaak andere studenten terug zal vinden. De Faculteit voor Kunst & Cultuur is immers de faculteit waar alle creatieve types samenkomen. Zo bevindt zich er een heus museum vol internationale en lokale kunst. En lokaal kan je uiteraard heel letterlijk nemen: vaak worden er tentoonstellingen van studenten georganiseerd. Verder beschikt de faculteit over een auditorium waar toneelstukken en optredens gegeven worden, en zijn er schilderszalen en muziekkamers. Ook cultuur in ruimere zin van het woord is hier thuis. Studenten archeologie of geschiedenis hebben dan ook regelmatig les in deze gebouwen.

Nuttig voor: schilders, schrijvers, kunstenaars, beeldhouwers, toneelspelers, zangers, muzikanten, tekenaars, personen op zoek naar ontspanning, archeologen, geschiedkundigen, schatgravers, museumbezoekers, conservatoren, dirigenten, vloekbrekers

14) Politicologie

Word jij de toekomstige Minister van Toverkunst of ambieer je een algemene carrière in de politiek? Dan is deze faculteit voor jou. Of je nu mikt op een job in het Ministerie van Toverkunst, of liever een diplomatisch meesterbrein wordt, hier kan je je talenten ten volle benutten en tot ontwikkeling brengen.

Nuttig voor: iedereen met ambitie in de politiek, Ministeriemedewerkers, diplomaten, internationale samenwerking

15) Magisch Transport & Communicatie

Bezems en viavia's, Brandstof of brulbrief, in deze gebouwen kom je alles te weten over de manieren waarop tovenaars zich kunnen voortbewegen en kunnen communiceren. Je kan er onder andere spreuken helpen ontwikkelen om briefjes van de ene naar de andere plek te laten verschijnen, of je kan je diploma Verschijnselen en Verdwijnselen behalen.

Nuttig voor: bezemfanaten, haardvuurplanners of -reparateurs, viavia-ontwikkelaars, personen die willen leren Verschijnselen en Verdwijnselen, memomodificatie, stadsplanners en studenten architectuur die transport willen verbeteren, magische scheepsbouwers, diplomaten en ministeriemedewerkers die over lange afstanden moeten communiceren

16) Werkplaats & Atelier

Hier zijn de praktische en creatieve geesten van de toverwereld terug te vinden. Huur een privéruimte om aan een uiterst geheim project te werken, of knutsel samen met je medestudenten verder aan een van de grote werkruimtes in het centrale gedeelte. Grondstoffen kunnen aangekocht worden of via beurzen en projectvoorstellen verkregen worden, en verder is het helemaal aan jou: in de werkplaats vindt alle magische productontwikkeling plaats. Pas op voor ontploffingen.

Nuttig voor: het ontwikkelen of verbeteren van magische voorwerpen, productontwikkelaars, ontwerpers, uitvinders, economisten die een concept concreet willen uitwerken

17 & 18) Scheikunde & Alchemie

Ook hier kan je wel eens ontploffingen horen. Experimentele toverdranken en manipulatie van stoffen door middel van chemische reacties en spreuken, hier gebeurt het allemaal. Deze gebouwen beschikken over eigen laboratoria, waar de meer ervaren studenten aan hun projecten werken.

Nuttig voor: brouwers en uitvinders van toverdranken, chemici, verbetering van dranken door spreukgebruik, alchemisten, schouwers, helers of medewerkers van het ministerie met specialisatie in toverdrankeffecten en experimenteel spreukgebruik

19) Afdeling geclassificeerde boeken

Er zijn zo van die boeken die je liever niet alleen 's nachts in een donker hoekje tegen zou komen. Die boeken vind je hier. Ze staan onder streng magisch en menselijk toezicht en kunnen enkel bestudeerd worden met goede redenen. Uitlenen kan in uitzonderlijke gevallen, en altijd op eigen risico.

20 & 21) Studentenhuizen (luxe)

Voor de studenten die graag op de campus verblijven, maar die wel wat luxe gewoon zijn, zijn er deze studentenhuizen. Slaapvertrekken zijn ruime appartementen met een eigen salon en leefruimte. Eten wordt verzorgd door de huiselfen. Er is ook een gemeenschappelijke ontspanningsruimte.

22 & 23 & 24)Gedragswetenschappen

Drie grote gebouwen in deze faculteit, en die hebben ze ook nodig. Alle vormen van gedragswetenschap zijn hier immers terug te vinden. Zo kan je er onder andere terecht voor lessen in psychologie, pedagogie, dreuzelkunde en sociologie. De lerarenopleiding vindt grotendeels hier plaats, maar de gebouwen zijn ook geschikt voor de meer obscure gedragswetenschappen zoals psychologische tests en training voor Verbloemisten, geheugenmodificatie, gedragsmanipulatie, en lessen in occlumentie of legilimentie.

Nuttig voor: psychologen, leraren en professoren, psychiaters, iedereen die moet werken met kinderen, Verbloemisten, occlumensen, legilimensen, iedereen die in het ministerie of in de medische wereld moet werken met geheugenmodificatie of aanpassen van gedragsproblemen, sociologen, schouwers

25) Park

Heerlijk picknicken in de zomer, gezellig wandelen in de winter. Het park is - naast de vele andere groene plekjes en de studentenkamers op de campus - de favoriete ontmoetinsplek van de studenten. Er is altijd wel iets te doen in het park. Of het nu studentenclubjes zijn die demonstraties of activiteiten organiseren, of de studenten dreuzelkunde die iets spelen dat ze 'voetbal' noemen, in het park is er altijd wel wat te beleven.

26) Dierkunde

Van konijntjes tot vliegende regenboogschapen en andere fabeldieren, dit is de plek voor alle dierenliefhebbers. De Universiteit beschikt over eigen stallen waar allerlei dieren gehouden worden, en een deel van de gebouwen is voorbehouden voor zieke dieren, waar studenten magische diergeneeskunde hun ding kunnen doen. Soms verblijven er dieren van bekende of doorreizende tovenaars, of worden er dieren uitgeleend van een partneruniversiteit zodat onze studenten ze kunnen bestuderen.

Nuttig voor: fabeldierverzorgers, kinderboerderij-uitbaters, circusfanaten, beheerders reservaten gevaarlijke dieren, ministeriemedewerkers toezicht op magische wezens, helers met specialisatie dierengeneeskunde, wetenschappelijk onderzoek naar zeldzame diersoorten en gebruik van dierlijke stoffen in toverdranken of geneesmiddelen.

27 & 28 & 29) Sport en Recreatie

Nooit gehoord van onderwaterdarts? Wel, hier kan je het gewoon proberen! Welkom op een van de fascinerendste faculteiten op de campus. Of je nu het universitair toernooi toverschaak wil bijwonen, of een gezelschapsspel wil ontwikkelen dat spelers kan betrappen op valsspelen, hier ben je aan het juiste adres. Alle vormen van magisch vertier en fysieke inspanning worden hier beoefend of uitgevonden.

Nuttig voor: bedenkers en beoefenaars van sporten en spellen, evenementorganisatoren, clubleiders, medewerkers magische sport en recreatie, verfijning van regelgeving, verbetering van sportief en recreatief materiaal

30) Zwerkbalstadion

Behoeft geen uitleg. Wel tijdig je tickets boeken als je zeker wil zijn van de beste plaatsjes!

31) Moestuintjes

De Universiteit van Cambridge is grotendeels zelfbedruipend, wat betekent dat heel veel groenten en fruit en vlees lokaal geproduceerd worden. Professoren en studenten hebben zelfs eigen moestuintjes waar ze zelf planten kunnen kweken. Je kan een privéperceeltje huren of samen met je medestudenten aan de gemeenschappelijke moestuin werken. Pas wel op voor het vleesetend slakkenkruid!

Nuttig voor: dreuzelkundigen, koks, huisman/-vrouw, landbouwers, iedereen die honger heeft en zelf eten wil kweken, experimentele groenten- en fruitmutaties

32) Conciërge / terreinknecht

Zo'n gigantische campus kan uiteraard niet door slechts één persoon onderhouden worden, maar er is wel één persoon die het onderhoud een beetje in de gaten houdt, en dat is de conciërge. Bij deze man kan je de problemen in lokalen, parken, of studentenhuizen melden, en hij lost het dan zo snel mogelijk voor je op. Of dat staat toch in zijn jobomschrijving. Het is nog maar de vraag of het in de praktijk ook allemaal zo vlot gaat. Hij bewaakt overigens ook de westelijke hoofdingang van het terrein.

33) Uilenhal

Brieven of pakjes groot of klein, daarvoor moet je in de uilenhal zijn! Gun je gevederde postvriend de nodige dosis rust, of gebruik een van de universiteitsuilen (te herkennen aan het zwart-met-rode lintje aan de rechterpoot) om je post te bezorgen.

34 & 35 & 36 & 37 & 38 & 39 Studentenhuizen (standaard)

Er zijn heel wat studenten die ervoor kiezen te pendelen (zeker omdat veel studenten maar een enkel vak komen volgen als bijscholing of uit interesse, en geen hele opleiding), maar toch zijn er ook heel wat studenten die graag op de campus zelf verblijven. Voor deze studenten zijn er studentenhuizen. Iedere studentenhuis beschikt over een aantal studentenkamers met een gemeenschappelijke keuken, badkamers en ontspanningsruimte. De studenten koken hier doorgaans zelf, al kunnen ze natuurlijk ook naar de eetzaal in het hoofdgebouw gaan om daar van de heerlijke maaltijden te genieten.

40) Verblijfshuizen (gast)professoren

Niet alleen studenten verblijven graag op de campus, ook professoren vluchten graag weg bij hun partner kunnen de sfeer appreciëren. Zeker als ze een wat drukker schema hebben is het soms fijner om enkele nachtjes op de campus te verblijven. Er zijn vrijwel geen professoren die permanent op de campus verblijven, en meestal worden de verblijfshuisjes ook door gastprofessoren gebruikt die enkele colleges komen geven en dan weer naar hun thuisland vertrekken.

41) Sterrenkijkpost

Naast locatie voor astronomiestudenten ook de plek voor geheime romantische afspraakjes. Al zijn die afspraakjes vaak niet zo geheim als gehoopt, aangezien wel meer studenten de plek zo ondertussen kennen.

Nuttig voor: astronomie en astrologie, romantische dates

Share this post


Link to post
Share on other sites

Studeren in Cambridge
Studies


Een uitleg
Studies op de Universiteit van Cambridge kunnen zo vrij zijn als de studenten willen of via vaste banen gaan. Bij de Universiteit van Cambridge kan iedereen bepalen welke vakken hij wilt studeren. Zo kan iemand vakken nemen in de politiek, de literatuur en het maken van bezemstelen, of hij kan alleen kiezen om vakken te nemen die het beste aansluiten bij één beroep. De onderstaande lijst zijn de standaard studies die door de Universiteit geboden worden, maar studenten hebben dus alle vrijheid om vakken aan te passen, andere vakken te nemen en zowel korter (maar minimaal drie jaar) of langer over de studie te doen, die gemiddeld vier jaar duurt.
Verder kunnen er ook cursussen gevolgd worden en kan iemand losse vakken volgen.

Astronomie
Voor als je nachtenlang wilt opblijven.
Toelatingseisen: B of hoger voor Astronomie
Mogelijk toekomstige beroepen: Astronoom, Ambtenaar op het ministerie van toverkunst (Departement van Mystificatie), Leraar Astronomie

Dreuzelkunde
Voor als je er niet genoeg van krijgt om deze "mindere wezens" te bestuderen.
Toelatingseisen: B of hoger voor Dreuzelkunde.
Mogelijk toekomstige beroepen: Leraar Dreuzelkunde, Dreuzelkundoloog, Ambtenaar op zo ongeveer elk departement van het ministerie

Kruidenkunde
Voor wie van vieze vingers houdt.
Toelatingseisen: B of hoger op Kruidenkunde
Mogelijk toekomstige beroepen: Leraar Kruidenkunde, Magisch Teler.

Leer der Oude Runen
Als je nog niet stoffig genoeg bent.
Toelatingseisen: B of hoger op Leer der Oude Runen. A of hoger op Geschiedenis van de Toverkunst.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Vertaler, Leraar Leer der Oude Runen.

Leraaropleiding
Als je niet genoeg kunt krijgen van kinderen.
Toelatingseisen: Alles beschikbaar.
Mogelijk toekomstige beroepen: Privéleraar voor kinderen jonger dan 11, leraar op magische basisschool, in combinatie met andere opleidingen leraar op magische middelbare scholen.

Magische Architectuur
Als je niet genoeg van blokken bouwen kunt krijgen.
Toelatingseisen: B of hoger voor Voorspellend Rekenen. B of hoger voor Bezweringen.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Architect, Magisch Bouwkundige, Huizenbehekser.

Magische Biologie
Voor wie nooit genoeg krijgt van dieren of van planten.
Toelatingseisen: A of hoger op Toverdranken. B of hoger op Verzorging voor Fabeldieren. B of hoger op Kruidenkunde.
Mogelijk toekomstige beroepen: Fabeldierenfokker, Fabel(huis)diertemmer, Ambtenaar op het ministerie van toverkunst (Departement van Toezicht op Magische Wezens), Trainer van Beveiligingstrollen, Leraar Verzorging van Fabeldieren en Terreinknecht op Magische Scholen.

Magische Communicatiewetenschappen
Voor als je wilt weten hoe je mensen aan de praat houdt.
Toelatingseisen: Alles beschikbaar.
Mogelijk toekomstige beroepen: Ambtenaar op het Ministerie van Toverkunst in zo ongeveer elk Departement.

Magisch Criminologie (Schouweropleiding)
Voor als je het leuk vindt om stoute mensen op te sluiten.
Toelatingseisen: U voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten. A of hoger voor Bezweringen. B of hoger voor Transfiguratie. B of hoger voor Toverdranken. B of hoger voor Duelleren nodig voor specialisatie als Schouwer of Leraar Duelleren.
Mogelijk toekomstige beroepen: Schouwer, Magisch Wetshandhaver, Leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Leraar Duelleren

Magische Economie
Als je wilt weten hoe je geld moet verdienen. En hoe anderen het uitgeven.
Toelatingseisen: B of hoger op Voorspellend Rekenen.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Boekhouder, Leraar Voorspellend Rekenen, Magisch Notaris.

Magische Farmaceutische Wetenschappen
Leren om je eigen medicijnen te maken. Scheelt geld.
Toelatingseisen: B of hoger voor Toverdranken. B of hoger voor Heelkunde. B of hoger voor Kruidenkunde. B of hoger voor Transfiguratie.
Mogelijk toekomstige beroepen: Maker van Magische Geneesmiddelen en drankjes, Magische Apotheker.

Magische Filosofie
Er moet toch iemand nadenken over de zin van het bestaan?
Toelatingseisen: Alles beschikbaar.
Mogelijk toekomstige beroepen: Leraar Filosofie op de Universiteit, Filosoof

Magisch Geneeskunde
Als je er behoefte aan hebt om mensen te helpen. Of omdat je gewoon veel geld wilt verdienen.
Toelatingseisen: B of hoger voor Toverdranken. B of hoger voor Heelkunde. B of hoger voor Bezweringen. B of hoger voor Transfiguratie.
Mogelijk toekomstige beroepen: Heler, Ambtenaar op het ministerie van Toverkunst (departement van Magische Rampen en Catastrofes), zelfstandige Toverarts, Leraar Heling, Zuster op Magische Toverscholen

Magische Geschiedkunde
Voor als je nooit genoeg hebt geweten van het verleden.
Toelatingseisen: B of hoger voor Geschiedenis van de Toverkunst.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Archeoloog, Magisch Geschiedkundige, Leraar Geschiedenis van de Toverkunst.

Magisch Journalistiek
Als je er je beroep van wilt maken om mensen te stalken en roddels te verzamelen.
Toelatingseisen: Alles beschikbaar.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Journalist, Magisch Redacteur.

Magisch Koken, Bakken en Voedingskunde
Voor als je van eten houdt.
Toelatingseisen: B of hoger op Bezweringen.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magische Kok, Magische Bakker, Magische Snoepmaker, Magische voedingsdeskundige, Magische Huisvrouw/man, Huiself.

Magische Kunsten en Cultuur
Voor degenen die houden van magische muziek en andere magische cultuur.
Toelatingseisen: Alles beschikbaar.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magische Musicus, Magische Schilder, Magische Schrijver, Magische Beeldhouwer, Magisch Acteur, etcetera.

Magische Kunstgeschiedenis
Als je aan gewone Geschiedenis niet genoeg hebt om je beter te voelen.
Toelatingseisen: B of hoger voor Geschiedenis van de Toverkunst.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magische Kunstgeschiedenis Specialist, Magisch Recensent

Magische Literatuur
Alleen voor Ravenklauwers.
Toelatingseisen: B of hoger op Geschiedenis van de Toverkunst. B of hoger voor Leer der Oude Runen.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Bibliothecaris, Magisch Schrijver, Magisch Uitgever, Magisch Recensent

Magische Natuurkunde
Want er moet toch iemand weten hoe de wereld in elkaar zit.
Toelatingseisen: B of hoger voor Voorspellend Rekenen. B of Hoger voor Toverdranken. A of hoger voor Bezweringen. A of hoger voor Transfiguratie.
Mogelijk toekomstige beroepen: Ambtenaar op het ministerie van toverkunst (Departement van Mystificatie), Magische Wetenschapper, Ontwikkelaar van Magische Gebruiksvoorwerpen

Magisch Politicologie
Voor als je denkt dat je voorbestemd bent om minister te worden.
Toelatingseisen: Alles beschikbaar.
Mogelijk toekomstige beroepen: Ambtenaar op zo ongeveer elk departement van het Ministerie, Magisch Ambassadeur, Assistent Atrium, Assistent van hoge functionarissen. Mogelijk Minister van Toverkunst.

Magische Psychologie
Als je wilt leren hoe je mensen moet manipuleren.
Toelatingseisen: B of hoger voor Heelkunde.
Mogelijk toekomstige beroepen: Psycholoog in Holisto, Zelfstandig Psycholoog, Schoolpsycholoog op magische scholen

Magisch Recht
Voor als je wilt weten hoe je je buren kunt aanklagen omdat hun huisdieren je kinderen in brand steken.
Toelatingseisen: Alles beschikbaar.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Advocaat, Magisch Rechter.

Magisch Scheikunde
Als je dingen BOEM wilt laten gaan.
Toelatingseisen: B of hoger voor Voorspellend Rekenen. B of Hoger voor Toverdranken.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Wetenschapper, Leraar Toverdranken

Magische Talen
Wie zou er nou in hemelsnaam Koetervlaams willen studeren.
Toelatingseisen: Alles beschikbaar.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Vertaler, Magisch Tolk, Magisch Ambassadeur voor de Andere Wezens

Magisch Wiskunde
Eén plus één kan ook drie zijn, zolang je maar magisch genoeg denkt.
Toelatingseisen: B of hoger voor Voorspellend Rekenen.
Mogelijk toekomstige beroepen: Magisch Wiskundige, Magisch Architect, Leraar Voorspellend Rekenen.

Spreukenkunde
Als je er van houdt om met toverstokken te spelen.
Toelatingseisen: B of hoger in Bezweringen. B of hoger in Transfiguratie.
Mogelijk toekomstige beroepen: Vloekbreker, Schrijver van spreukenboeken, Maker van magische gebruiksvoorwerpen, Ontwikkelaar van spreuken, Leraar Bezweringen.

Transfiguratiekunde en Alchemie
Als je van glinsterende dingen houdt.
Toelatingseisen: B of hoger op Transfiguratie. A of hoger op Bezweringen.
Mogelijk toekomstige beroepen: Alchemist, Transfiguratier, Leraar Transfiguratie.

Waarzeggerij
Als je zin hebt om iemands gruwelijke dood te voorspellen.
Toelatingseisen: B of hoger op Waarzeggerij. A of hoger op Leer der Oude Runen. A of hoger op Voorspellend Rekenen.
Mogelijk toekomstige beroepen: Zelfstandig Waarzegger, Weervoorspeller, Leraar Waarzeggerij

Share this post


Link to post
Share on other sites

Studeren in Cambridge
Praktische informatie over studiebeurzen


Studiebeurzen voor studies
Er zijn drie studiebeurzen waarmee alle studenten tegemoet worden gekomen.

 

 • Halve Studiebeurzen - Halve studiebeurzen zijn geschikt voor degenen die niet genoeg inkomsten hebben om zelf hun studie te betalen, maar geen goede cijfers of kenmerkend talent hebben om een volledige studiebeurs te betalen. De halve studiebeurs houdt in dat leerlingen naast hun studie werkzaamheden voor de universiteit uitvoeren, bijvoorbeeld het helpen van opruimen, het uitdelen van studieboeken, licht administratief werk of zelfs het werken in de bediening. Er zijn verschillende soorten werkzaamheden die je kunt uitvoeren en je kunt zelfs een bepaalde werkzaamheid aanvragen. Deze beurs betaalt alleen de kosten van de opleiding, de kosten voor boeken en andere studiebenodigdheden worden niet vergoed.
 • Hele Studiebeurzen - Dit soort studiebeurs kan aangevraagd worden met de juiste P.U.I.S.T.-cijfers. Met een hele studiebeurs worden alle kosten van de opleiding betaald, inclusief de kosten voor boeken en andere studiebenodigdheden. Deze beurs wordt uitgereikt door het ministerie en moet aangevraagd worden bij de universiteit.
 • Speciale Studiebeurzen - Deze beurs is niet afhankelijk van P.U.I.S.T.-cijfers, maar van talent voor het vak. Iemand met een aantoonbaar talent voor zijn studie (bijvoorbeeld een faunaat met Transfiguratie en een Ziener voor Waarzeggerij) kan een studiebeurs aanvragen. De persoon in kwestie zal dan onderzocht worden door de universiteit en het ministerie om uit te zoeken of de persoon daadwerkelijk een talent voor zijn studie heeft. Met deze studiebeurs worden alle kosten van de opleiding betaald, inclusief de kosten voor boeken en andere studiebenodigdheden.

Maar er is ook: FNUIK oftewel Fonds voor Nuttige Universitaire Innovatie en Kansen


Waarvoor kan ik het gebruiken? 
 
Alles. In principe. Alles wat u naast uw gewone studie als student wil doen. Het kan een onderzoeksreis voor u bekostigen, maar ook een studietrip met andere studenten, of bijzondere apparatuur, of wat u maar nodig hebt. De vereisten zijn dat u er voor uw studie iets aan hebt en dat u er voldoende tijd en moeite in wil steken.
 
Het FNUIK-programma hoeft niet alleen een zak met geld te zijn. U kunt bijvoorbeeld ook het verzoek doen of de universiteit u een leraar toe wil wijzen voor tijdens uw onderzoeksreis, et cetera. Vraag wat u nodig hebt en dan kijken wij wat we kunnen regelen!
 
Hoe werkt het?
 
FNUIK is geheel en al afhankelijk van de individuele inzet en het initiatief van de studenten. Om aanspraak te kunnen maken op een FNUIK-beurs, moet u een uil sturen naar de decaan. In deze uil moet staan: wat uw plan is, wat u nodig hebt voor dit plan, en waarom het goed is niet alleen voor u, maar ook voor de universiteit. Natuurlijk mag u ook gewoon langs zijn kantoortu komen mocht u vragen hebben, het is dan alleen mogelijk dat u dan alsnog een schriftelijk verzoek in zult moeten dienen. Mocht het docententeam nog vragen voor u hebben, dan zoeken we contact met u.
 
Wat nou als ik zat Galjoenen heb en dit een puik idee vind?
 
Donoren zijn altijd meer dan welkom en mocht u dit overwegen, schroom vooral niet om contact te zoeken met de decaan. Het zou fantastisch zijn als we deze optie voor zo veel mogelijk studenten toegankelijk kunnen maken. Van de praktijk leert men per slot van rekening het meest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Studeren in Cambridge
Praktische informatie over stage, werk en afstuderen


Stage:
Stage is een belangrijk deel van de studie omdat de student zo op een goede manier werkervaring opdoet. Er zijn tal van instellingen en bedrijven die samenwerken met de universiteit om goede stagemogelijkheden te creëren, waaronder:

 

 • Zweinstein
 • Het Ministerie van Toverkunst (op alle departementen)
 • St Holisto's
 • Goudgrijp
 • De ochtendprofeet
 • Hollow's Magische Warenhuis
 • Magint Boekdrukkers
 • Betsy's eenhoornboerderij
 • Vladimir's toverketels
 • Pompoensap van Pim
 • Twiddelydoo Twijgjes

 

Heb je interesse in het volgen van een stage? Neem dan contact op met je studiebegeleider.

Werk:
Niet iedereen zal de kosten van een opleiding kunnen betalen en daarbij komen er altijd nog andere kosten over heen, zoals de kosten van boeken, voedsel, huisdieren, kleding, toverdrankingrediënten, liefdesdrankjes, et cetera. De gemiddelde student zal dus vaak een bijbaan nemen. Een studie combineren met een bijbaan kan makkelijk. Er zijn mogelijkheden om op de Universiteit een bijnaam te nemen, maar om de juiste werkervaring op te doen adviseren wij de studenten om een bijbaan op een andere plek te nemen. Voor advies wat betreft een bijnaam kun je contact opnemen met je studiebegeleider.

Afstuderen:
Uiteindelijk komt er een einde aan je studie en kun je afstuderen. Voordat je kunt afstuderen moet je al je vakken met gemiddeld een voldoende afsluiten. Er is een speciale Cum Laude diploma voor als je alle vakken met gemiddeld een B afsluit. Er is ook een Summa Cum Laude, voor als je al je vakken met een U afsluit. Deze speciale diploma's hoef je niet aan te vragen, die krijg je vanzelf nadat al je cijfers binnen zijn.
Na het afstuderen kun je met een gerust geweten solliciteren voor de juiste positie, want er is geen hogere kwalificatie te behalen dan een diploma bij de Magische Universiteit van Cambridge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×