Jump to content
Sign in to follow this  
Michael Tratzberg

Michael Tratzberg

Recommended Posts

Algemeen:

Naam: Michael Tratzberg

Leeftijd en Verjaardag: 14 jaar, 15 juli 1822

Schooljaar en Afdeling: Vierdejaars, Griffoendor

Politieke voorkeur: /

 

Achtergrond:

Familiesituatie & Geschiedenis in het kort: Michael Tratzberg werd veertien jaar geleden geboren als zoon van Rosie Tratzberg en... nog iemand. Tot op vandaag heeft zijn moeder hem nooit willen vertellen wie zijn vader precies was. Michael weet enkel dat zijn vader een stevige reputatie heeft en het zich toentertijd niet kon veroorloven om officieel een relatie te beginnen met Rosie.

 

Niet dat Michael dat zo erg vind. Hij heeft een prachtige jeugd gehad in het dorpje Rinn, hoog in de Alpen, waar vooral zijn moeder hem opvoedde. Ze deelden een huis met Rosies broer Stefan, zijn vrouw Eliana en hun twee kinderen Thomas en Fabian.  Ze werkten allemaal op de boerderij des huizes en hoewel Stefan en Rosie in afstamden van de, stinkend rijke, von Tratzbergfamilie, waren ze hun claim op een deel van het geld kwijtgeraakt toen hun grootvader ineens een tovenaar bleek te zijn en verbannen werd uit de familie.

 

Ondanks alles heeft Michael toch een mooie kindertijd gehad. Hij was de oudste van de drie kinderen in Huize Tratzberg, Thomas was maar een dikke week jonger maar Fabian toch een jaar of twee. Al van jongs af aan konden ze het enorm goed met elkaar vinden en genoten ze ervan om streken uit te halen waar ze maar konden. Om dan met hun meest onschuldige grijns te verklaren dat ze nergens van wisten. 

 

Toen Michael een jaar of tien was, kreeg Stefan via-via een mooie job te pakken in het ministerie van Toverkunst in Londen. Hij besloot meteen om alles te verkopen en te verhuizen naar een hoeve net buiten de stad. Ook Rosie en Michael gingen mee, zo alleen in de bergen blijven wonen leek hun maar niets. 

 

Eenmaal gesetteld in Engeland, duurde het niet lag of de eerste twee uilen kwamen de woonkamer van het gezin binnengevlogen. Zowel Michael als Thomas werden uitgenodigd om in Zweinstein les te komen volgen. Enkele uitjes naar de Wegisweg, een nieuwe toverstaf voor elk en een hele stapel te kopen boeken later, stonden ze voor het eerst in de Grote Hal van Zweinstein, waar ze de komende vier jaar al bij al vrij rustig zouden doorbrengen. 

Burgerlijke staat: Vrolijke vrijgezel

Beroep: Student

Woonplaats: Een kleine vierkantshoeve, net buiten Londen

Bloedlijn: Volbloed

Rijkdom: Gemiddeld

Religie: Katholiek

 

Publiekelijk gezicht:

Uiterlijk: Michael is een vrij grote jongen met een slanke lichaamsbouw. Hij heeft relatief kort, bruin haar en een vriendelijk ogend gezicht. Zijn ogen zijn eveneens bruin en wanneer hij iets van plan is, kan je er de pretlichtjes in zien fonkelen. 

Toverstok: Mahoniehout met een kern van Terzielerhaar 

Huisdier: /

 

Magie 

Magische sterktes: Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Bezweringen

Magische zwaktes: Toverdranken, Transfiguratie

 

Karakterbeschrijving:

Hoewel Michael een rustige jongen is, schrikt hij er niet voor terug om met iemand de confrontatie aan te gaan. Doordat hij nog vrij jong is, reageert hij regelmatig nogal impulsief en is hij vrij lichtgeraakt. Hij is eerder een man van daden. Hij heeft een afkeer van mensen die enkel met woorden vechten, hij vindt het maar een laf gedoe. Hoewel hij erg fysiek ingesteld is, kan je niet zeggen dat hij dom is. Hij zal nooit het grootste licht in het land worden, maar hij is wel in staat om logisch te redeneren.

Tegenover vrienden is hij enorm trouw. Hij zal, letterlijk, een kogel voor iemand opvangen. Hij helpt waar hij dat kan en zal altijd tijd vrijmaken als zijn vrienden hem nodig hebben en geen haar op zijn hoofd dat er aan denkt om hun ook maar een haar te krenken. Maar vergis je niet, als je je tegen hem keert dan kan je maar beter maken dat je weg bent. Ver weg. Michael houdt ook niet van mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. 

Zijn trouw aan zijn familie en vrienden, maakt ook dat hij heel slecht met kritiek om kan die hun aangaan. Ook met kritiek over hem zelf trouwens. Hoewel hij erg zijn best doet om zich "goed" te gedragen, maakt zijn heetgebakerd natuur hem dat niet altijd even gemakkelijk. Maar waag het niet hem daarop aan te spreken!

 

OOC

Naam: Jonas

Welke andere karakters heb je? Geen op deze RPG.

Hoe ben je op P&P gekomen? Via Google

Zou je eventueel interesse hebben om in de P&P-skypegroep te komen? Nee

Wil je een adoptieouder? Nee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×