Jump to content
Valentine Ingram

[1835/1836] Dit is de beste plek voor dit soort gesprekken

Recommended Posts

OOC:
Niet 15+, maar er wordt uitgebreid over moord gesproken

 

Dinsdag 22 maart 1836 - 's middags

 

Een paar dagen geleden was zijn moeder vermoordt en Valentine had het onfortuinlijke genoegen om het nieuws in de fucking krant te moeten lezen. Dat was al genoeg om hem boos te maken, maar het volgende ding was natuurlijk dat het Daniella was geweest die zijn moeder had vermoord. Kon ze nou nooit eens luisteren? Ze had geluk gehad dat de butler alle schuld kreeg.

 

Maar Valentine was niet zodra hij de krant had gekregen boos naar haar toegestormd. Nah. In plaats daarvan had hij een boze brief naar zijn vader gestuurd, want hij moest op de één of andere manier die agressie kwijt en nu zat hij midden in de leerlingenkamer van Zwadderich, met Daniella op zijn schoot, terwijl ze één of ander verhaal deed.

 

Vast om hem af te leiden zodat hij haar niet zou verdenken of zo.

 

"Hm," bromde hij, expres op het verkeerde moment zodat het leek alsof hij niet luisterde.

 

OOC:
Privé!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bijna, bijna, had ze Valentine gewoon verteld dat ze zijn moeder had vermoord. Want hoewel ze er ergens heus blij mee was dat iemand anders ervoor opdraaide was ze vooral heel erg gefrustreerd. Want dat was haar werkt, dat waren haar precieze messteken waar ze zo van genoten had om ze uit te delen. Het was haar jurk waar het bloed nog steeds aan zat omdat ze hem eigenlijk niet echt wilde wassen als aandenken. Zij had dit gedaan en het was niet eerlijk dat een of andere stomme bulter nu met de eer mocht strijken. Beledigend bijna dat ze dachten dat een butler dit gedaan kon hebben.

 

Maar als ze het vertelde werd hij vast weer boos en vervelend en ze spaarde zichzelf liever dat probleem. Er waren immers duizend andere dingen waar ze ruzie over konden maken dus dit hoefde er niet bij.

 

Waar ze ruzie over konden maken was bijvoorbeeld dat hij compleet niet luisterde naar haar verhaal. Boos fronste ze haar wenkbrouwen en gaf hem een zet tegen zijn schouders. “Hallo? Ik was aan het praten voor als je het nog niet doorhad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij kon een glimlach niet van zijn gezicht af houden, deed daar eerlijk gezegd ook weinig moeite voor toen Daniella hem een duw tegen zijn schouder gaf, want Daniella had niet de upper hand in deze ruzie. Oh, misschien vond ze van wel, zoals Daniella altijd dacht dat ze de upper hand had in elke situatie ook, maar dit keer was hij het. Want hij wist het en zij wist niet dat hij het wist.

 

"Oh, echt?" vroeg hij dus ook spottend. "Vergeef me dat ik niet luisterde naar je indrukwekkende gesprek over… waar had je het ook alweer over? Franse schoenen?" Of was het Franse wijn? Of Franse wijnrode schoenen? Hij had eerlijk gezegd echt niet opgelet.

 

Maar nogmaals, hij had een vrijkaart voor een schaakmat.

 

Dit is een hele slechte analogie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk dat hij niet luisterde was een ding maar dat hij niet eens deed alsof hij wel aan het luisteren was en het er juist zo dik bovenop legde dat hij dat niet was dat kon ze nog minder hebben.

 

Als je een probleem hebt met naar mijn interessante verhaal luisteren kan je ook gewoon weggaan ”, kijk nu kon zij zelf ook gewoon boos weglopen maar hij deed vervelend dus hij moest weg. Niet eens omdat ze perse in de leerlingenkamer moest zitten maar gewoon om het principe. “Het ging om Franse Wijn trouwens”, ha stealing Gianna’s subjects thanks babe, “en aangezien jij niet luistert ga ik wel iemand vinden. Iemand die dat met mij wilt gaan drinken ofzo. Dag Valentine”.

 

En ze wees boos naar de deur van de leerlingekamer zodat hij wist dat hij nu mocht gaan. Of moest gaan eigenlijk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij had kunnen vertrekken, in elke situatie zou hij natuurlijk willen vertrekken, maar dat kon hij niet. Hij kon niet vertrekken uit een ruzie met Daniella, hij kon niet vertrekken uit elke situatie met Daniella, want het resultaat zou altijd zijn dat hij veel liever bij haar was geweest dan dat hij bij iemand anders wilde zijn. Er was niemand met wie hij tijd wilde doorbrengen als dat betekende dat hij expres ervoor moest kiezen om geen tijd met Daniella door te brengen.

 

Alternatief kon hij natuurlijk ook niet weg omdat ze op zijn schoot was blijven zitten.

 

”Oh juist, een interessant verhaal,” zei hij spottend, terwijl hij zijn vingers over haar been liet drijven. ”Over Franse wijn. Je hebt gelijk, dat is inderdaad het meest interessante dat je me op dit moment kunt vertellen. Niet waar?”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wilde hij ruzie ofzo? Niet dat ze dat perse erg vond want Valentine was altijd nog tien keer aantrekkelijker als hij boos was dan in zijn normale staat, maar dat moest hij dan gewoon.. aangeven ofzo. Want dan was het zijn schuld en kon ze het later boven zijn hoofd houden als zee discussie moest winnen zo van “jij lokt altijd ruzie uit dus nu moet je me gelijk geven”. Zou vast niet werken maar het was alsnog leuk om het te kunnen doen.

 

En het was gewoon een stuk beter als hij haar dan kwaad wilde hebben dat hij nog iets interessants deed, want dit was vooral irritant en daar was niks spannends aan. “Serieus wat is jou probleem? Je kan zelf ook een gesprek voeren hoor als je het allemaal beter weet”, beet ze hem toe.

 

En gefrustreerd duwde ze zijn hand weg van haar been. Niet eens omdat ze het echt vervelend vond, ze vond het nooit vervelend als hij haar aanraakte, maar gewoon als hij irritant kon doen dan zij ook. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, hij wist het beter. Hij wist het allemaal veel beter. Het was eerlijk gezegd geweldig dat hij dit boven haar hoofd kon houden en ergens wilde hij het geheim houden, maar Daniella kennende zou ze het op de één of andere manier wel uit hem krijgen. Ze waren niet zo goed met geheimen.

 

"Ik heb geen probleem," zei hij rustig en irritant plaatste hij zijn hand weer op haar been terug. Ook omdat het nergens op sloeg dat ze hem weg wilde duwen, overigens, want hij had net zoveel recht op haar lichaam als zij recht had op de hare. "Nou ja, mijn moeder is dood en ik weet wie haar heeft vermoord, maar verder…"

 

Hij haalde zijn schouders op.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij wist wat? Maar hoe dan

 

Daniella dacht dat ze subtiel was oke?

 

En eerlijk? In de krant stond dat de butler het gedaan had en hoewel ze het vreselijk vond was het minste dat ze daar uit kon halen een beetje voordeel. Dus ze ging gewoon doen alsof ze van niks wist.

 

Ja dat weet iedereen”, antwoordde ze tevreden, “van wat ik gelezen heb heeft die butler echt een kunstwerk ervan gemaakt. Hij kan vast heel goed omgaan met een mes ”. En ze leunde wat meer tegen zijn borstkast aan in hoop dat ze nu gewoon dit gesprek konden veranderen in meer fysiek contact en minder woorden. Want hij mocht wel pretenderen dat hij het wist,  zij wist van niks! En dat moest hij maar geloven.

 

Ze was echt zo subtiel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het was dat hij van haar hield.

 

Ja, alsof van haar houden niet het meest belangrijke op de hele wereld was en eerlijk gezegd het enige wat er toe deed want hij zou al het andere zonder probleem inruilen als dat betekende dat hij Daniella kon houden, maar dat was op dit moment niet aan de hand. In tegendeel, dit alles deed hij juist om Daniella te kunnen houden, want als ze niet ophield met verdomme zijn hele familie uitmoorden, eindigde ze in Azkaban.

 

"Ja, inderdaad, dat is wat er in de krant staat," zei hij, terwijl hij weer over haar been begon te strelen. En toen, terwijl hij in haar oor fluisterde: "Maar jij en ik weten allebei beter, niet waar?" Alsof ze er überhaupt blij mee zou zijn als de butler het had gedaan. Ze zou klagen over dat hij haar moord had gepleegd.

 

"Doe overigens maar geen moeite om het te ontkennen."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze wist niet zo goed waar Valentine mee bezig was, want oke hij wist dus dat zij het had gedaan en nu? Het was niet alsof hij het kon bewijzen, en zelfs had hij ineens bewijs gevonden dan was ze niet echt bang dat hij haar zou chanteren met dat hij het naar buiten ging brengen. Dat zou een beetje raar zijn gezien Daniella in haar eigen honger naar erkenning voor wat ze nou eigenlijk allemaal kon, hoe goed ze nou eigenlijk was in god op aarde spelen, liever wilde dat uitkwam dan Valentine zelf. In theorie dan.. in praktijk was het niet zo handig maar zelfs in theorie wilde zij als moordenaar liever dat het uitkwam dan hij want anders had hij er niet zo godallemachtig moeilijk over gedaan dat ze het niet mocht doen.

 

Want dat had hij gezegd, en Daniella had geen reden om hem te geloven dat het toch om zijn moeder ging gezien hij zo’n beetje had aangeboden haar ermee te helpen.  Wat ze hem niet in dank had afgenomen want hoezo zou hij beter weten hoe je dit moest doen, zij had hier meer ervaring mee,

 

 Tf when u boyfriend tries to mansplain u about killing his mom

 

Maar wat hij nou wel precies wilde dat wist ze niet. Irritant.

 

Oh”, ze haalde haar schouders op en probeerde niet afgeleid te raken met hoe hij haar weer aanraakte en hoe dichtbij hij was toen hij begon te fluisteren. Focus, Daniella, Focus. “Nouja weet je”, ze glimlachte even en leunde dichter tegen hem aan zodat zij nu het fluisteren kon doen. “Je hebt geen bewijs dus wat wil je doen? Bij deze ontken ik alles”. Ze drukte even een kus op zijn wang voor ze weer wat rechterop ging zitten. “ En zelfs al had ik het wel gedaan wat wilde je doen? Me aangeven? Me arresteren? ”.

 

Dat waren dus geen serieuze opties en ze stond hier ook veel minder serieus in dan zou moeten. Maar kom op het was toch best wel grappig dit? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, eh, wat was zijn doel eigenlijk geweest? Hij had er eerlijk gezegd geen. Hoe erg hij Daniella ook met haar kop tegen de muur wilde slaan tot ze eens begreep hoe ze niet haar hele leven moest verpesten, dat zou waarschijnlijk toch niet gebeuren. En het was niet alsof hij zo onschuldig was. Hij wilde haar ook niet arresteren of aangeven, het hele idee alleen al…

 

Het probleem was alleen dat ze tegen hem gelogen had. En nog steeds weigerde de waarheid tegen hem te vertellen. Dus haast onbewust greep hij haar steviger vast, misschien iets te stevig.

 

"Dit is geen spel," siste hij naar haar terug. "Je hebt expres niet geluisterd naar wat ik zei."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom moest Valentien zo moeilijk doen. Dit ging er helemaal niet om of ze express niet geluisterd had naar wat hij zei, dit ging erom dat hij had gezegd dat ze iets niet mocht doen wat ze wel wilde doen en dat ze dus gewoon haar eigen plan getrokken had. Dat had niks met hem te maken toch? Als hij had gezegd ‘Daniella veel plezier met mijn moeder vermoorden” dan had ze gewoon naar hem geluisterd. Ze kon er ook niks aan doen dat zijn mening niet met die van haar overeen kwam?

 

Ugh

 

Je stelt je aan”, zuchtte ze dan ook verveeld, “ik kan er niks aan doen dat jij niet wilt dat ik haar zou vermoorden als het wel had gewild had ik wel naar je geluisterd dus dit heeft niks met jou te maken!”. En dat ze expres heel hard was gaan praten omdat ze wist dat hij dat vast vervelend zou vinden dat was maar een beetje express.

 

Daniella is het “i ruin myself to take you down with me” kind of person. Surprise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij stelde zich aan? Het ging niet eens om het aanstellen, het ging erom dat zijn moeder nu dood was en dat Daniella alleen maar geluk had dat iemand de butler de schuld had gegeven en dat zijn vader ergens wel opgelucht was geweest en wist hij veel wat er zich allemaal had afgespeeld, want hij was er niet bij geweest! 

 

"Ik heb er echt zo'n hekel aan dat je het maar niet snapt," siste hij boos in haar oor en hij trok haar stevig dichtbij zodat ze niet weg kon glippen. "Het heeft wel met mij te maken, want jij hebt met mij te maken. En ik wil je niet in Azkaban hebben!" Dat was toch logisch? Waarom zag ze dat nou niet? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze snapte het heus wel, hij was boos omdat ze niet geluisterd had en blablablabla maar dan moest hij maar geen dingen zeggen die nergens op sloegen.

Want hallo ze zat niet in Azkaban toch? Dus wat was het fucking probleem.

 

Nou ik zit niet in Azkaban toch? Dus ik zie echt niet waarom je zo fucking moeilijk doet. “ gilde ze boos.  Wat wil je überhaupt dat ik zeg want dan kunnen we hier klaar mee zijn. Dit verveelt me”, en gefrustreerd probeerde ze zich los te trekken zodat ze dramatisch weg kon lopen. Ze had geen zin meer in dit gesprek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

 

Het was dat hij van Daniella hield want anders

 

Anders had hij haar net zo goed zelf in Azkaban kunnen gooien, want zo onderhand wist hij meer dan genoeg om haar daarin te krijgen. Maar dat wilde hij dus niet, want het ging hier om Daniella en de afweging Daniella en zijn familie (of eigenlijk wie dan ook in de wereld) zou altijd in het voordeel van Daniella uitvallen.

 

Maar mocht ze misschien, voor één keer in zijn leven, het hem gunnen dat zijn hele wereld niet op het spel stond?!

 

"Laat ook maar!" siste hij en hij duwde haar geërgerd van zijn schoot af. "Je bent toch te dom om het te begrijpen!" 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk, ze wilde dat hij inderdaad erover ophield maar niet op deze manier. Nee ze wilde het op de manier dat hij gewoon zou zeggen ‘sorry dat ik weer een probleem van niks maak’ , of hij hoefde niet eens sorry te zeggen hij kon haar ook gewoon zoenen of iets. Maar deze hele ‘we stoppen het gesprek omdat je te dom bent’ daar kon ze weer niet tegen want ze was niet te dom! Valentine zag gewoon problemen die er niet waren. Ze zat niet in Azkaban en iemand anders had de schuld gekregen voor haar moord dat was toch de perfecte oplossing op alles?
 

Wat wil je dan dat ik zeg!”, gilde ze nu woedender, harder en scheller dan de eerste keer terwijl ze even wankelde toen hij haar duwde maar snel haar evenwicht vond. Want ze wist het echt niet meer en het was zo fucking irritant.  “Je moeder is nog steeds dood hoor dus dat kunnen we toch niet meer veranderen ”, en ze wierp even een geïrriteerde blik naar een jongerejaars Zwadderich die verschrikt opkeek bij de hoeveelheid geluid die ze produceerde.

 

Heb ik al gezegd dat Daniella de meest subtiele persoon ooit is. Volgens mij  ben ik te subtiel geweest in dat verwoorden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom begreep ze het maar niet?! Het was de grootste, en eerlijk gezegd enige, frustratie die hij had over hun relatie. Hij hield van Daniella en hij begreep haar best dat ze mensen wilde vermoorden of direct terug wilde slaan zodra er iets gebeurde, want die neiging had hij ook, maar hij hield zich tenminste nog in, terwijl Daniella gewoon geen grenzen kende. En het ging hem verdomme niet eens om de grenzen, het ging hem erom dat ze niet betrapt werden.

 

"Hou op met schreeuwen!" schreeuwde hij naar haar en hij greep haar vast om haar uit de leerlingenkamer te trekken. Of op zijn minst te proberen. "Het gaat me er niet om dat ze dood is," siste hij boos naar haar, "maakt mij het wat uit of ze dood is of niet, het gaat me erom dat je niet eens begrijpt hoeveel geluk je hebt gehad!" 

 

En hij haatte dat, haatte dat, haatte dat, haatte dat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Hou zelf op met schreeuwen probeerde ze nog harder te schreeuwen dan eerst in hoop hem te overbruggen in volume. Ondertussen zette ze haar voet klem onder een stoel waar ze langskwamen zodat hij haar minder makkelijk de leerlingenkamer uit kon trekken gewoon puur omdat ze hem momenteel overal wilde dwars zitten. Dit was gewoon zooo vervelend!

"Het boeit niet of ik wel of geen geluk heb de situatie is precies zoals zou moeten zijn DAT is wat uitmaakt. Hou op problemen te maken om niks . En ze gaf hem nog even een harde duw van zich af want aaah hij werkte haar zo op de zenuwen. Werd ze agressief van.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het was een voordeel dat Daniella en Valentine zo vaak ruzie hadden dat de rest van de leerlingen ondertussen er wel gewend aan was en ze negeerden, want hij kreeg Daniella gewoon niet stil. En blijkbaar ook niet zover dat ze naar hem luisterde. Hij wist niet wat hij op dit moment erger vond… Oh ja, toch dat ze niet naar hem luisterde. Want het kwam allemaal op hetzelfde neer: dat Daniella zich gewoon niet in kon houden.

 

En hij had er nu wel even genoeg van.

 

"Oh ja, deze situatie is zoals hij precies zou moeten zijn?" siste hij naar Daniella, terwijl hij koppig de stap terug zette die ze hem weg had geduwd. "Dan vind je het dus niet erg om zonder mij te moeten zijn!"

 

Hij stond even voor een moment ongemakkelijk stil en draaide zich toen van haar af, zodat hij dramatisch weg kon stormen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarom vatte hij dit nu weer persoonlijk . Het ging niet om hem en er was geen reden dat hij zo deed. Het enige persoonlijke hier aan was dat het toevallig zijn moeder was geweest. Maar dat kan ze hem niet kwalijk want je familie kon je niet kiezen.

Meestal kon je wel van ze afkomen tenzij je halve familie uit huurmoordenaars bestond. Daar had zij dus weer even pech.

Het punt ze snapte niet eens meer waar deze discussie nou precies om ging. Valentine had gezegd dat hij haar niet in Azkaban wilde, zij had hem vriendelijk herrinderd dat dat ook niet het geval was. En nu deed hij alsof ze hem weg wilde. Dat wilde ze niet. Dat wilde ze nooit.

" Oh hou toch op en doe niet zo fucking emotioneel! We weten allebei dat je toch niet lang wegblijft dus waarom doe je de moeite nog ".

Er waren leukere dingen om hun tijd samen te besteden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×