Jump to content
Sign in to follow this  
Nicholas Seymour

[1835/1836] I just can't figure out if he's a good pirate or a really good pirate

Recommended Posts

Januari 1836

 

Nicky was de afgelopen maand véél in de bibliotheek te vinden. Nu hij eenmaal aan zijn onderzoek begonnen was, wilde hij er immers ook zoveel mogelijk aan doen. Dus elk moment dat hij een beetje vrije tijd kon vinden, dook hij met al wat hij al niet verzameld had, terug de bibliotheek in. Dit keer was er echter nét iets anders aan de hand. Oh, het nog steeds wel enigszins betrekking op onderzoek, hoor. Vanzelfsprekend, dat was immers zijn ultieme doel. Dat liet hij écht niet zomaar links liggen. Hoe deze situatie dan anders was?
 
Wel, enige tijd terug had Nicky, Fay leren kennen. Fay kende Jamie en sinds Nicky, Jamie weer kende – ongeveer – kwam van het één zo het ander, en tsja. Soms ging dat gewoon zo. Daarbij zat ook Fay in zijn jaar en dat maakte een dergelijke kennismaking alleen maar makkelijker. Fay had hem al vaker bezig gezien aan zijn onderzoek en hij haar zelf al eens het één anders verteld. En toen was zij dus op het idee gekomen om een aantal piratenverhalen die ze kenden te onderzoeken. Misschien zat zijn vader daar immers wel tussen! Of dan konden ze tenminste meer een beeld schetsen over wat voor persoon zijn vader misschien wel kon zijn, want hij was een piraat en dan waren al die verhalen dus vast relevant en een realistische afspiegeling van hoe piraten waren. Toch?
 
Nicky had in ieder geval een boek met piratenverhalen opengeslagen, terwijl hij naast Fay aan een tafel in de bibliotheek zat. “Oh, dat klinkt wel gaaf!” zei hij enthousiast, terwijl hij één van de verhalen aanwees. “Wat denk jij? Zou zo iemand mijn vader kunnen zijn?”

 

@@Fay Seisyll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fay was dol op sprookjes en spannende verhalen. Haar eigen vader vertelde haar vaak verhalen (al zei haar moeder vaak lachend dat ze zo overdreven waren dat het net sprookjes waren) over de dingen die hij deed als grafrover. En piraten waren zeerovers dat was eigenlijk een beetje hetzelfde. Dus Fay hield van verhalen en ze voelde een soort van connectie met Nicky puur omdat hun vaders hetzelfde werk deden. Dat was meer dan genoeg om hem te willen helpen met zijn onderzoek. Bovendien wilde ze gewoon graag iedereen helpen als het kon want daar kreeg ze een goed gevoel van.

 

Hmm ”, zei ze nadenkend terwijl ze half over de tafel heen hing om het het beste te kunnen zien, Fay was nou eenmaal niet zo heel groot. “ Ik weet niet? Het is best een oud verhaal , hou oud denk je dat vader is daar moeten we wel naar kijken”. En eh misschien moet je ook kijken of je een fictie of non-fictie boek hebt, maar dat vond Fay minder van belang dus er lag ook een hoop fictie tussen. Het ging om het idee toch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nicky legde nadenkend zijn hand onder zijn kin, bij het antwoord dat Fay gaf op zijn vraag. Daar had ze natuurlijk wel een goed punt. Hij had echter geen idee hoe oud zijn vader precies zou kunnen zijn. Zijn moeder had er nooit veel over kwijt gewild. Ze blies hem altijd af, zodra over zijn vader begon en het was al moeilijk genoeg geweest haar toe te doen geven dat zijn vader überhaupt een piraat was. Ze had het hem waarschijnlijk nooit verteld als hij niet zelf het één en ander had opgezocht.

 

“Oh,” riep hij vervolgens uit, waarna hij tussen de perkamenten begon te zoeken naar iets. Om dat iets, zodra hij het had gevonden, onder Fay’s neus te leggen. “Ik heb wel deze foto,” zei hij triomfantelijk, terwijl hij langs haar heen over de foto boog. “Hij is wel een beetje wazig, maar misschien kunnen we raden hoe oud hij is! Wat denk jij?”

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×