Jump to content
Sign in to follow this  
Nicholas Seymour

[1835/1836] Let’s just be smart this time. I’m looking for smart

Recommended Posts

Januari 1836

 

Nicholas zat nu al enige tijd op Zweinstein en hoewel hij het liefst ál zijn tijd had gebruikt om verder onderzoek te doen naar zijn vader, moest hij toegeven dat Zweinstein overweldigend was, zo voor het eerst. Dus had hij zijn eerste maanden op Zweinstein vooral geprobeerd überhaupt te proberen wijs te worden uit het enorme kasteel. Hij wist de eerste weken niet eens wáár hij had moeten beginnen met zijn onderzoek. Inmiddels waren er echter al een aantal maanden en een vakantie overheen gegaan en voelde Nicky zich iets zekerder in het hoe en wat op zijn nieuwe school. Daarom had hij besloten dan nu eindelijk de bibliotheek op te zoeken.
 
Oké, daar was hij wel een paar keer eerder geweest, maar vaak was hij toen nog niet toegekomen aan zijn persoonlijk onderzoek. Er waren namelijk andere zaken die ook zijn aandacht hadden gevraagd. Zoals huiswerk. Een fenomeen dat Nicky nu al verschrikkelijk vond, als hij eerlijk was. Hij deed het echter maar gewoon, want daar leerde hij van en ook dát kon weer bijdragen aan zijn onderzoek. Gelukkig had hij nu eindelijk wat tijd voor zichzelf en stond nu dan ook aan de ingang van de bibliotheek. Om vervolgens géén idee te hebben waar hij moest beginnen. 
 
De bibliotheek was, zoals veel anders in het kasteel, enorm. Er stonden aan alle kanten hoge boekenkasten, die bovendien tot de nok toe gevuld waren. Waar moest hij in vredesnaam beginnen? Nicky keek de bibliotheek wat hulpeloos rond, toen zijn blik viel op een jongen van rond zijn eigen leeftijd, die aan een tafel met zijn neus in een boek zat. Het jongentje zat geconcentreerd te lezen en tuurde daarbij, in Nicky’s ogen, intelligent door het ijzeren frame op zijn neus. “Jij daar!” riep Nicky, iets te hard dan gepast was in de bibliotheek, terwijl hij de jongen aanwees. De bibliothecaresse gaf hem een strenge blik, terwijl Nicky vervolgens naar voren stoof en voor de jongen tot stilstand kwam.
 
“Hallo, ik ben Nicholas, maar je mag me ook Nicky noemen. Wie ben jij? Je ziet er slim uit! Kun je me helpen?” ratelde hij vervolgens in één adem, waarna hij de jongen afwachtend aankeek.

 

@@Jamie McAlister

Edited by Nicholas Seymour

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×